Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szóltok ehhez a microchipe...

Mit szóltok ehhez a microchipes megjelöléshez? Te beültettetted már a kutyádnak, vagy be fogod?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 19:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
82%

40es, igen azért ez az egyetlen értelme a rendes kutyatartóknak, mert ők RENDES kutyatartók.

Aki meg nem az, annak még tök mindegy hogy van-e csip a kutyában.

2013. jan. 10. 15:27
 42/62 anonim ***** válasza:
14%
Ma még a kutyád chipelik, holnap meg téged. Erre haladunk. Ja egyébiránt a macskákat miért nem kötelező chipeltetni?
2013. jan. 10. 17:34
 43/62 anonim ***** válasza:
100%

Ha lehetne én már holnap rakatnék chipet magamba! Mennyivel egyszerűbb lenne minden. Persze tudja az NFC azonosítást is úgy még PayPass módon fizetni is lehetne vele :)

Milyen egyszerű lenne egy helyen (állandóan) magamnál tartani az adataimat. Rendőrnek adatok, jogsi; orvosnál taj + orvosi adatok, esetleg fontos gyógyszerek; intézményekben azonosítás.

Sok ember azt hiszi, hogy a chip nyomkövető :) az egy passzív adattároló! Ha követni akarnak ott a mobil, gps, táblagép, PC, laptop, facebook, email... Ismétlem a chip csak adatot tárol! Nincs benne elem nem sugároz.

Minden pénztárcaban ott van a személyi, jogsi, taj, bankkártya stb. mégsem dobja ki senki mert "jajj nyilván vagyok tartva!" hát persze hiszen megszülettél...

A papír/kártyás személyi azonosítás és a chipes (digitális) azonosítás közt annyi a különbség mint papír alapú levél és az email közt!

Ja és másik gondolat. Eszméletlen, idős, zavarodott embereknél is milyen jól jön, hogy tudni ki ő. Kell e neki gyógyszer és milyen betegsége van! Plusz az utcán a bűnözők sem nyernek azzal időt, hogy "nincs nálam személyi".

2013. jan. 11. 17:11
 44/62 anonim ***** válasza:
0%

Tejjóóég a birkája...

Paypass, aztán amikor vásárolsz azt veszed észre hogy nincs pénz a kártyádon, mert ügye nincs jelszó...

És te komolyan jól éreznéd magad hogy akárhol mész gyakorlatilag leolvasható vagy?

Telefon,számítógép,papírok mind cserélhető és hamisítható tehát van lehetőséget rejtett maradni ha akarsz, de a csippel elveszik a választás lehetőségét...

Tudod minden így kezdődik hogy meggyőznek hogy neked ez miért jó, de ne feledd ahol valaki győzköd téged az irányítani akar, és nem mindig tudhatod milyen szándék vezérli.

2013. jan. 11. 17:21
 45/62 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok és előttem lévőnek mondanám, hogy mi a macskánkba is rakatunk pedig 100% szobacica egy 3.emeleti budapesti lakásban. De még így is rakunk bele mert bármi megtörténhet.

Amugy meg a sok okos aki mondja "az én kutyám nem szökik, nem tűnik el". Elárulom a kutya nem jó kedvében szökik meg, tűnik el. Hanem megijed pl. villámlás, dörgés, petárda, tűzijáték!

De a rádióban hallottam egy olyan példát amire kb. senki nem gondol! Betörés... Hm? Igen, GYAKORI az, hogy a betörők elzavarják a kutyát vagy magától elszalad mert megijed. Solt kutya nem házőrző hanem öl-eb.

Ugye mennyire felesles a chip?!?!

Ja és még valami csak a vicc kedvéért. Ha egy kutya a chipeltetés után még 12évet él pl. Akkor az ÉVI 291.- Ft (napi 7fillér) került a chip. Adjak kölcsön? :)

2013. jan. 11. 17:26
 46/62 anonim ***** válasza:
100%

Üdv Birkázó!

Képzeld tudom, hogy működik a PayPass! Sőt naponta használom és még van pénz a kartyamom :) sőt a telefonom hátulján is van PayPass matrica. Miért vennék le az összes pénzt? A testem mindig nálam van... Hülye

Azt ugye tudod, h kb egy kés kell h kiszedd a chipet. És szerinted nem fognak hamis adatokkal chippet árulni? :) Ugyan! Ha már felhoztad chippet könnyebb lesz hamisítani!!! És vele elbujni. A leolvasasról annyit h az akkor történik meg amikor te akarod mivel a chip kb 1-2cm olvasható le.

De akkor már tovább pörgetve az agyam ki is találtam egy nagyon egyszerű "megoldást" (csak is azért, h ismét bele tudj kötni). Chip csuklóban és a csuklón egy fém karkötő... Ha arrébb huzod lehet olvasni amúgy meg árnyékol.

Üdv,

Birka

2013. jan. 11. 17:40
 47/62 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit unalmasak már az összeesküvés-elméletek,meg a "hogyan úszhatnám meg a kutyám chipezését?"kezdetű kérdések...
2013. jan. 11. 20:01
 48/62 anonim ***** válasza:
23%

Képzeljétek én meg bele rakattam a yorky kutyusomba a chipet szerdán. Azóta romlik az állapota,rohamai vannak, megmered, kidülled a szeme, nem tud magáról, nem tud már lábra állni, ma már nem is evett, inni iszik, egyfolytában alszik! Vissza vittem, UH, agyi Ct,vérvizsgálat stb, most várom reggel mi lesz az eredmény :(

Semmi baja nem volt eddig, érdekes módon most meg egyik napról a másikra ez lett :(

ÉN sz.arok az egész chipre ha a kutyám életébe kerül !!!!

2013. jan. 11. 20:15
 49/62 anonim ***** válasza:
100%
Epilepsziához nincs sok köze a chipnek. Szinte biztos h epilepsziás.
2013. jan. 12. 00:37
 50/62 anonim ***** válasza:
11%

A birkázó vagyok, bár így utólag olvasva és látván a reakciót bocsánat a birkázásért, szabad akaratod van neked is azt kezdesz vele amit akarsz.

Lelketek rajta hogy mit kezdetek a saját testetekkel, de akkor én meg had döntsem el mit kezdek a sajátommal.

2013. jan. 12. 02:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!