Kötelző kutya chip, mi lesz a következő lépés. Chipet a macskákba, a hajléktalanokba a gyerekekbe, mert azok is gyakran el koborólnak?
Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 14:27
31/44 A kérdező kommentje:
Azért hadd legyen már a gyerekem fontosabb mint a kutyák. Nyílván valóan ha tudnánk félre tenni akkor nem lenne gond azzal hogy chipet rakassunk a kutyákba. De mivel nem tudunk mert minden pénzre szükség van az utolsó centig minden hónapban, így a chipezés is elmarad. Igyekszem mindent jól csinálni és megoldani, de nem könnyű. Nem arról van szó hogy kidobnám a kutyáinkat vagy megszabadulnék tőllük, az hogy anyagilag így állunk nem az én hibám. Sajnos ez egy ilyen világ, tele adósággal, a keresett kevés. Nem könnyű mégis megoldom, mert eddig nem kellett nélkülöznünk. Hogy a plusz kiadásokra nem tellik, azzal nem tudok mit csinálni.
2013. jan. 4. 11:47
32/44 anonim válasza:
De azt fogd már fel, hogy ha a kutyádnak bármi baja lesz, az orvosi költségek sokba kerülnek! És ha valóban ennyire szegénységben éltek, akkor mégis miből fogod kifizetni a kezelését? Semmiből. A kutyatartás pénzzel jár, de szerencséd van, hogy nem köteleznek rá téged, hogy állatot tarts. Úgy hogy ha nem tudod biztosítani a kutyádnak a megfelelő ellátást, ha nem tudnád, akarnád fizetni az esetleges kezeléseket, gyógyszereket, keress másik gazdát neki! De gondolom ha ennyire semmi pénzetek, akkor TV sincs és az internetet sem otthonról használod.
33/44 A kérdező kommentje:
Nem élünk akkora nagy szégénységbe, ne értsetek félre, nem éhezünk vagy ilyesmi. Egyszerűen csak ki kell számolni minden egyes centet. Szerencsére a kutyák egézségével eddig nem volt baj, ha mégis lenne őszintén fogalmam sincs mit tennék, valószínűleg megpróbálnám megoldani valahogy. De most nem engedhessük meg magunknak a chipet, egyébként meg a mi kutyáink nem tudnak elszökni. Mégis mit kéne tennem, ne fizessem ki a számlákat, ne vegyem meg a gyerekemnek amire szüksége van, ne vásároljak be étellel, (ebbe a kutya tápszer is benne van). Esetleg dobjam ki az utcára őket? Akkor majd attól jobb gazdi leszek?
2013. jan. 4. 12:21
34/44 anonim válasza:
Engedhetjük. Amúgy elárulom, ha olyan a helyzetetek, hogy minden centet ki kell számolni, és egy forint sem marad hó végére, akkor azt szegénységnek hívják. És senki nem mondta, hogy nem helyes az, hogy a gyereked az első, mert teljesen normális és korrekt. Azt sem mondta senki, hogy dobd ki a kutyákat az utcára. De ha találnál nekik megfelelő gazdát, aki tud róluk megfelelően gondoskodni (ebbe beletartozik a vészhelyzet esetén való sürgős ellátás), akkor a helyedben az első adandó alkalommal elajándékoznám őket, a kutyák érdekében.
35/44 A kérdező kommentje:
A kisebbik kutya a fiamé ezért nem akarunk túl adni rajta, a nagyobbik meg már rég óta velünk van így ő is hozzánk nőt. Normálisan el vannak látva nem szenvednek hiányt semmibe. Attól mert nem vagyunk gazdagok még nem kell lenézni. Igen valóban nem könnyű az anyagi helyzetünk de becsületesen próbáljuk megoldani a dolgot. Egyszerűen nem értem miért ítélkeztek felettem, azt hiszitek nekem könnyű? Ez a chip dolog lehet hogy hasznos, jó oké de akkor azt is értsék meg hogy sajnos nem mindenki engedheti meg magának. Nem mindenki keress több száz ezreket havonta.
2013. jan. 4. 14:00
37/44 anonim válasza:
Mi ezt már rég megértettük. Ezért javasoltunk neked könnyítést: ajándékozd el a kutyát. Ja, hogy hozzátok nőtt? Akkor viseld a következményeit. Mi megértjük, hogy nem tudod kifizetni a chipet, de te meg azt értsd meg, hogy muszáj. Az, hogy honnan teremted elő rá a pénzt az a te dolgod, mi nem tudunk ebben neked segíteni, és a magam részéről elmondhatom, hogy nem is akarok, mert a te kutyád nem az én felelősségem, a sajátjaimról meg már rég gondoskodtam. Én sem keresek többszáz ezret, de ha valami fontos, és kötelező, arra mindig tudok áldozni. Én sem egyszerre chippeltettem be őket, az egyiket az egyik hónapban, a másikat a másikban. Ennyi könnyítést tudtam magamnak adni. Megértem a helyzeted, de nem hiszem el, hogy nincs egyetlen olyan pont sem a költségvetésben, ami ne tudna nélkülözni 1500-2000 forintot havonta, míg össze nem gyűlik a pénz a chipre. Mert ha a következő hónapban 2000 forinttal több lesz a vízszámlátok, azt sem tudjátok befizetni, mert centre kiszámoltatok mindent? Ugyan már... Szóval igaza van az előzőnek, valóban feleslegesen hőzöngsz. Te ezt már eldöntötted, hogy neked erre nincs pénzed, és kész. Bármit írtunk kézzel-lábbal kapálózol ellene. Írod, hogy nincs pénzetek, majd hogy félre ne értsük, ti nem éltek rosszul. Mindegy, ezt a kérdést teljesen felesleges volt feltenned, mert eleve provokációként hatott sokakra. Te pedig csak a magad igazát fújod, amire mi hiába mondunk bármit, te vissza tudsz rá szólni. Szóval ott tartunk, ahol a kérdés elején. Te fel vagy háborodva a chip miatt, nincs rá pénzed, a kutyáidnak nem lesz chipje, oltásnál majd nézel egy nagyot. De pár napig tudtál a témán csámcsogni, csak értelme nem volt, mert senki nem ért veled egyet. Kívánok neked minden jót a későbbiekben!
38/44 A kérdező kommentje:
Nem a chip miatt vagyok felháborodva, semmi bajom a chippel. Elismerem hogy bizonyos helyzetekben(pl szilveszteri petárdázás) nagyon hasznos, illetve akkor is ha egy kutya megtámad valakit vagy ha elkóborol. Szóval nincs semmi bajom a chippel, azzal van bajom hogy fizetni kell érte, és van akik bármennyire is kötelező nem tudják megfizetni. Nem csak én rajtam kívül még eléggé sokan. Tudom hogy ez nem jó így, és próbálok változtatni de nem könnyű. Attól mert kitalálták ezt a törvényt még nem lesz mindenkinek pénze rá. Utána majd jönnek a büntetésekkel. Csak azt nem tudom hogyha 9000 nem volt a chipekre akkor miből gondolják hogy több tíz ezrem majd lesz. De ám legyen, kérek valakitől kölcsön, vagy össze gyűjtöm a pénzt, legalább a fiam kutyájára és megcsináltatom a chipezést. Igaz hogy a kutya boxba van, és nem tud ki jönni, csak akkor mikor futatjuk, játszunk vele. De nem baj. Majd nézhetik, hogy mit csinál a boxba.
2013. jan. 4. 18:58
39/44 anonim válasza:
Már baromi unalmas ez a sok összeesküvés-elmélet.
40/44 A kérdező kommentje:
A mai napon megkapta a kutya a chipet oltással együtt. A kettő 8800 forintba került. Végül is ez volt a helyes döntés, mégsem hagyhatom oltás nélkül egy kisgyerek mellett.
2013. márc. 7. 12:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!