Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kötelző kutya chip, mi lesz a...

Kötelző kutya chip, mi lesz a következő lépés. Chipet a macskákba, a hajléktalanokba a gyerekekbe, mert azok is gyakran el koborólnak?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 14:27
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Ha normálisan be van zárva a kutya (mint ahogy nálunk is) nem tud kiszökni és elkóborolni. Egyébként benne volt a híradóba, hogy nem mindenki jelentkezett a szilveszterkor elkóborolt kutyákért, és a chip se mindig vállt be. Nem értem minek ez a felhajtás, minek tették kötelezővé. Ha valaki akar teteti akkor tetet (kutya imádok) aki nem az nem és ennyi. Én is szerettem a kutyákat de azért nem fogok több tíz ezer forintokat rájuk költeni, mikor van egy gyerekem is. Inkább rá költöm. Kapnak enni inni van hol aludjanak oltva vannak és kész.
2013. jan. 3. 19:00
 22/44 anonim ***** válasza:
85%
Na, az ilyen embernek nem kell kutyát tartania.
2013. jan. 3. 19:02
 23/44 A kérdező kommentje:
Jó hogy ilyen sok ember van akinek tizenakárhány ezer forint meg se kottyan, máshol meg gyerekek halnak éhen. 19.000 gyerek minden nap, én személy szerint ezt a pénzt inkább nekik adnám. Aki meg nem vigyázz a kutyájára így járt. Normális kerítést kell csinálni és ennyi. Ezzel a chippel csak a zsebünkbe akarnak nyúlni de ez a sok kutya barátnak nem tűnik fel. Ha olyan jó gazdik vagytok, hogy tud a kedvencetek elkóborolni?
2013. jan. 3. 19:03
 24/44 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kutya ellenes és nem kínzom az állatokat. Két kutyánk van kapnak enni nem éheznek, de ehhez van egy kis gyerekem számláim adósságom, a férjem fizetése meg a gyes épp hogy ezekre elég. Nem tehetek rólla hogy nem vagyunk gazdagok és nem tudunk ilyesmire spórolni. Különben meg nem érdekel az egész.
2013. jan. 3. 19:14
 25/44 anonim ***** válasza:
80%
Nem kötelező kutyát tartani, ha ekkora kínt látsz abban, hogy bizony pénzbe kerül az állattartás.
2013. jan. 3. 19:20
 26/44 anonim ***** válasza:
77%
Egy chip 3500 forint. Nem több 10 ezer. Még ha 3 kutyád van, akkor is egy tizes. Legalábbis felénk. Amúgy nagyon jó lehet a kutyáidnak: van hol aludniuk, kapnak enni, inni. Törődést gondolom semmit, mert inkább te is a gyereket pesztrálod, úgy, ahogy a pénzt is inkább rá költöd. Ami amúgy teljesen normális, csak nem értem, hogy akkor minek kutya is, ha egyszerre csak egyről tudsz gondoskodni?
2013. jan. 3. 20:10
 27/44 A kérdező kommentje:
Gondoskodom rólluk, senki nem mondta hogy nem. Nem értem miért kell látatlanban ítélkezni. Igen igaz hogy nincs rájuk annyi időm, mert egy kis gyerek egész embert kíván, de igyekszem megoldani. Nem könnyű és az dobja rám az első követ aki még nem volt ilyen helyzetben. Persze én is szeretnék egy hatalmas házban lakni nagy kerttel és a kutyáinkkal meg a gyerekemmel játszani, én is szeretnék úgy élni hogy ne kelljen minden egyes fillérnél meg gondolni mit vehetünk meg és mit ne. Jobban örűlnék neki ha könnyebb lenne az élet, de sajnos nem az. Minimál bérből meg a gyesből élni nem könnyű, és igen ami pénzünk marad a rezsi meg az adósságok kifizetése után inkább a gyerekemre költöm. A kutyáinknak nincs rossz dolga, nem éheznek és nem is betegek, az hogy sajnos nem engedhessük meg magunknak a chipet nem a mi hibánk. Össze gyújthettük volna a pénzt, csakhogy nem tudtunk erről az egészről csak december közepétől. Jó beültettem a chipet két kutya 7000 forint, nálunk 9000 mert az állatorvos 4500 kér egy kutyáért. És akkor mi van ha hónap végén nincs pénz pelenkára, vagy beteg lesz a fiam. Akkor ki segít nekem, ki ad pénz? Elárulom senki, mert nekem kell ezeket megoldanom nekem és férjemnek ami egyáltalán nem könnyű. Én megértem azokat akik a kis kedvencükért bármit megtennének, és elfogadom a chipet is, de hiába lett kötelező attól még pénz nincs rá, ugyan is sajnos nekünk az a 9000 forint nagyon sokat számít, ahogy annyi más embernek is.
2013. jan. 3. 21:22
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Abban igaza van a kérdezőnek, hogy eddig valóban nem kapott nagy publicitást a téma, biztosan sok emberhez nem jutott el az infó. Én is elég rosszul álok anyagilag, fillérre számolok ki mindent. Ha most hirtelen közölnék, hogy most kell kifizetnem 9 000 Ft.-ot én sem biztos hogy meg tudnám tenni. Ha beteg lesz az más, mert az egy akut probléma. Amúgy most pont ez is történt, ma voltunk a dokinál, 12000...

De kedves kérdező!

Azt te sem vitathatod hogy a chip hasznos. Értem én, hogy ha hamarabb tudta volna, tudtál volna vele kalkulálni, gyűjtögetni. Viszont most sem késő elkezdeni. Nem fognak azonnal megbüntetni. Mondjuk két hónap alatt egy kutyus chipelésére próbálj meg félre tenni. Így áprilisra mindkettőben lesz chip. Ha másképp nem tudod megtenni, akkor ez marad. Jobb későn mint soha. :)

2013. jan. 3. 23:28
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
Pont ma mondták be a híradóba, hogy nem fognak razziázni, viszont a kötelező oltást legközelebb nem adathatod be a kutyádnak, ha nincs chipeltetve, és akkor már jelenteni is fogják (nem figyeltem, hogy kinek). Szóval jó lesz időben elkezdeni rakosgatni az ezreseket/kétezreseket hónap végén, és nyárra már be is tudod chipeltetni őket. A kötelező oltást azért gondolom adatjátok nekik... 9000 forint persze megterhelő egy rosszul élő családnak egy összegben, de azt ne mondd, hogy egy kétezrest nem tudnál eltenni hónap végén, vagy hónap közben, anélkül, hogy utána éhen halnátok. Egyébként egy kutya (pláne kettő) etetése szerintem jóval többe kerül havonta, ha csak nem maradékot eszik 9 ezernél (és nem csak akkor, ha Pedigree-t, vagy még drágább kaját kap). Egyébként írtad, hogy mi lesz, ha beteg lesz a gyerek, és kell a pénz. És mi lesz, ha a kutya lesz beteg? Arra is kell a pénz. És ez is előfordulhat bármikor. Nemrég az én kutyám is orvosi kezelésre szorult, nem volt komoly baja, de a gyógyszer és az oltás, valamint a kontroll összesen 10 ezerbe volt benne. Inkább hagynád szenvedni a kutyát, mint kifizesd neki a kezelését? Ilyenre is gondolni kell. Ha nincs miből, akkor nem kell kutyát tartani. Egyből több marad a gyerekre, mert a kutyát nem kell etetni. És ne értsd félre, nem ítélkezek és nem szidni akarlak. Csak ezeket gondold végig. A gyerek fontosabb persze, de ha rászántad magad, hogy kutyákat tarts, akkor nekik is mindent meg kell adnod, és ebbe beletartozik az is, ha beteg lesz, és kezelésre szorul. Akár olyan is lehet, hogy műteni kell, ami akár több tízezer is lehet, nálunk van 40-50 ezres műtét is kiírva a dokinál. Mindenesetre azt javaslom, hogy gyűjtögess a chipre, és mindenképp csináltasd meg, mert ezt sehogy nem lehet elbliccelni (és nem is érdemes). Illetve gondolkodj el azon is, hogy kell-e nektek kutya, ha nem tudtok számára mindent biztosítani pl. vészhelyzet esetén.
2013. jan. 4. 03:05
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

Most nehogy már rá akarjátok venni a kérdezőt, hogy lepasszolja a kutyáit... Jó kezekben van ott. Kapnak enni, inni, úgy látom szeretik is. A kötelező oltást megkapják és biztos vagyok benne hogy hamarosan a chipet is megoldják.

Amikor én magamhoz vettem az állataimat, akkor sokkal de sokkal jobban álltam anyagilag. Most elég szarul, és nagyon megterhelő ellátni őket, mégsem fogom elpasszolni egyiket sem, mert ők az én gyerekeim! A kutyus chipelve, oltva van, a macskáknak gyógytápot kell enniük, állatorvoshoz is elviszem ha baj van. Általában ilyenkor kölcsön kell kérnem valakitől, aztán nyögöm a következő 2-3 hónapban, de megoldom, és nem adok túl rajtuk! Ők is meg fogják oldani!

2013. jan. 4. 09:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!