Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kötelző kutya chip, mi lesz a...

Kötelző kutya chip, mi lesz a következő lépés. Chipet a macskákba, a hajléktalanokba a gyerekekbe, mert azok is gyakran el koborólnak?

Figyelt kérdés
2013. jan. 3. 14:27
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
80%
Ez igazán nem politikai kérdés. Az állatvédők lobbiztak azért, hogy kötelező legyen a chip. Arról meg eddig is lehetett tudni, hogy kinek van kutyája, mert az oltás ugye már régóta kötelező, így az ebadónak ehhez igazán semmi köze.
2013. jan. 3. 15:21
 12/44 anonim ***** válasza:
86%

3 kutyám van. Mielőtt kötelezővé tették a chipet, két hónapig az állatorvos féláron adta be mindegyik kutyának. Veszettség oltással, féregtelenítéssel és külső élősködők elleni csepegtetővel együtt fizettem összesen 12.035 ft-ot. Úgy gondolom, ez nem az az összeg, ami annyira hanyatt fog vágni. Én vigyázom a kutyáimra, mégis ősszel, egyszer mikor a kocsival álltam ki az udvarból, az egyik kilógott. Két nap múlva a menhelyen szedtem össze. Szerencsém volt, mert nem vitte még el senki, de egy ingyen elvihető, 1,5 éves fajtatiszta boxer kan nem hiszem, hogy sokáig maradna bent, az első látogatók közül vitték is volna ki. A chip a gazdák számára is biztonságot nyújt, a kutyust meg tudjuk találni!!!! Nekem pont kapóra jött az akció, de úgy megijedtem, hogy anélkül is tetettem volna beléjük, mert ez a biztos.

Kutyám van, szeretem, vállalom. Aki ezt nem bírja elfogadni, ne vegyen kutyát vagy akármilyen más álltatot.

Felelősek vagyunk az állatainkért, ezt kéne már megértenie mindenkinek! Szánalmas ez a köpködés.

2013. jan. 3. 15:22
 13/44 anonim ***** válasza:
87%
Nem az állam ötlete volt a chip, hanem az állatvédő szervezeteké. Ők már sok éve próbálják a chipeztetést kötelezővé tenni, okoskák.
2013. jan. 3. 15:22
 14/44 anonim ***** válasza:
42%

Az én kutyámban több mint 10 éve van chip elsők között voltam akik chipeztettek amikor bejött, DE soha nem vesztettem el egy kutyámat sem! Ezek ellenére hiába hozták be a chipet ha valakit ellopnak és nem akarnak visszaadni nem is fognak! Már lehetett hallani, hogy veszik ki és chipezik át kutyákat, ez nem újdonság!

Azokat szintén nem sajnálom akik ( vagyis csak a kutyát sajnálom, hogy milyen gazdája van ) a szilveszteri petárdázás utána keresik a kutyájukat, mert jaj szegény Fifike megijedt a durranástól és elszökött. Ezért van a póráz rá kell tenni és nem fog elszökni. Az ilyeneknek pont nem kell kutya. Tele van szilveszter után minden, hogy mennyi kutyát találtak , hol van itt a felelős állattartás? Chip ide vagy oda én ezeket a kutyákat nem adnám vissza, olyan helyet keresnék ahol tényleg szeretik és megbecsülik őket, és nem tud meg nem is akar Fifike elszökni! Nekem is van jó pár kutyám megnézném, hogy mi kellene ahhoz, hogy elmenjenek bárhová :-) még ha esetleg megijednének akkor is ott maradnának mellettem! Régen rossz ha a kutya elmegy és nem bízik a gazdájában!

Minden kutyámban van chip de nem azért mert kötelezővé tették. Ha valami kötelező az legyen ingyenes és ne minden a lehúzásról szóljon!

2013. jan. 3. 15:41
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Az oltás is kötelező, még sincs ingyen.

A személyidet is kötelező kiváltani, az sincs ingyen. És még sorolhatnám...

Az a gond, hogy sok orvos plusz költségeket számít fel a 3 500-on felül. Na ezt nem kéne engedni.

2013. jan. 3. 15:49
 16/44 anonim ***** válasza:
85%
az én kutyám meglépett szilveszterkor, mert megijedt, ma hívtak fel, hogy megtalálták, chip volt benne, így tudták kit keressenek
2013. jan. 3. 15:51
 17/44 anonim válasza:
59%

15:41

Ott a pont; ha már kötelező, akkor nem kéne a pofátlanság felső fokát tökéjre vive még pénzt is külön kérni...

Hanem akkor meg kéne állapodni; mi elvisszük a kutyát, ők meg beadják az oltást/chipeltetnek. Így lenne fair.

2013. jan. 3. 15:55
 18/44 anonim ***** válasza:
75%
Bocsi az első személyi ingyenes!
2013. jan. 3. 15:56
 19/44 anonim ***** válasza:
82%

Majd ha gyerekből is 1,5 millio kobor lesz itthon, akkor beszéljünk róla ujra.

Nem igaz hogy 3500 kib@szott forinton képesek vagytok ennyit tépni a szátokat. Egy héten többet költök rájuk és ekkor semmi extrát nem vettem ...

2013. jan. 3. 15:57
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

A szilveszteri petárdázásos kutyaszökésekkel nem értek egyet. 3 kutyám van, különböző korúak. Ha hazaérek, szinte a falon másznak örömükbe, fél óra kell, mire az udvaron átvergődök, mert ők a nyakamba ugrálnak. Kinti kutyusok, de fedett rész is ki van nekik alakítva, kutyaajtóval, hogy véletlen se menjen be hideg. Külön fával fűtünk kint nekik télen, éjszaka a nyakig érő hóban is megyek ki hozzájuk. Nem gondolnám, hogy rossz gazda vagyok. Szilveszter éjszaka anyukám viszont balesetet szenvedett, kórházba került intenzívre, egy részeg barom belement. Mindent hátrahagyva rohantam hozzá. Szerintem a legtöbben ezt tették volna a helyembe... A kutyákat ott hagytam, nem hittem volna, hogy baj lesz. Fél 3kor a szomszéd telefonált, hogy a fa kerítésből kirágtak egy lécet és átmentek hozzájuk, menekülni akarnak, annyira félnek. Szerencsémre jó a viszonyunk, beengedték őket a lakásba és reggel, mikor mentem értük, már nyugodtak voltak. Tény, hogy nem minden szilveszterkor elszökött kutya esete ilyen, de nem hiszem, hogy azonnal el kéne venni, mert még a legjobb gazdával is megesik, hogy a kutyus elszökik, ha egy picit figyelmetlen.

Emberek vagyunk, MINDENKI hibázhat, én is megtettem, de tanultam belőle, most már tudom, hogy bármi történik, az a 2 perc, amíg bezárom a kutyákat, az belefér.

2013. jan. 3. 15:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!