Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fáj a lelkemnek, ha...

Miért fáj a lelkemnek, ha nincs sok időm a kutyusra?

Figyelt kérdés

lányom rászedett, hogy vegyünk kutyust. vége a nyárnak mindenki megy a maga útjára 9-10 órákat nem vagyunk otthon-

iskola, munka. idáig elég sok időt szántunk a kutyusra, de úgy érzem most már ennyi idő nem lesz rá. mindig valami dolgom van és a gyerekek bizony megunták a kutyust. szegénykémmel mi lesz? mit csináljak?szomszédok mind azt mondják hisz elvan a kertben a kutyus maga is. szóval nagyon ramatyul érzem magam.

2009. aug. 26. 15:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
65%
Ha még mindig a másik kutya legfontosabb a kutyáknak, akkor miért van sz7üksége emberre? Csak azért, hoyg etesse? Nem! Az ember mára már a legfontsabb neki! Ha a kutyák falkában vannak, el fognak távolodni tőled! Jobban fognak egymásra figyelni. Ezért nem ajánlják, hogy tanuláskor a másik kutyát utánozza, mert akkor hozzá fog elgjöbban kötődni! Szerintem egy menhelyen miér viszik önkéntesek sétálni, jásztani a kutyát? Vannak több százan, nincs szükségük emberre! Ha egy kutyával nem foglalkozol, akkor tökmindegy hány ársa van, el fog távolodnio tőleg, szenvedni, fog, rossz lesz neki! Egy kutya nem pótolja a gazdát! Együtt fognak rosszalkodni, ugatni, vonyítani, kertet ásni! Egy kutyával sem tudtok tödrődni, nehogy egy másiknak is elrontsátok az életét! Azért fáj neked, mert tudod, hogy rosszat csinálsz, mert nem az a természetes, hogy otthagyod ha már meg van unva. Foglakozz vele. Mindenki jár iskolába, dolgozni, és mégis tud törődni a kutyáival. Gondold meg, a versenyzőknek (agility, engedelmes) is van munkájuk, pedig ilyen dolgokra rengeteget kell készülni.
2009. szept. 10. 13:45
 12/30 anonim ***** válasza:
66%

Szomorú, legyen is bűntudatod.

És szerintem ne vegyetek, hanem fogadjatok örökbe egy nyugodt, öregecske kutyát a menhelyről, legalább tesztek valami hasznosat világban.

Emellett persze, amikor otthon vagytok foglalkozzatok velük sokat.

Ha otthon vagytok néha és akkor foglalkoztok velük nem lesz semmi gond. Én úgy gondolom mégiscsak jó egy kutyatárs is, ha már az ember nincs ott. :(

2009. szept. 10. 15:19
 13/30 anonim ***** válasza:
65%

Az ilyennek nem kell egyálalán állat.

Az elkényeztetett kis kölyködnek vegyél plüsskutyát inkább.

2009. szept. 10. 15:38
 14/30 anonim válasza:
16%

Már nem azért de eléggé bunkók itt egyesek...:S:S

Nem kéne lecseszni a kérdés kiíróját, mert semmi értelme... A kutya már megvan, szóval a "Hogyan kellett volna..." mondatokat mindenki szerintem tartsa meg magának!!!

Senki sem tökéletes, mindenki hibázhat!

..............

És most a kérdéshez:D

SZerintem ellesz ő egyedül is de azért próbáld a gyerekeknek mondani, hogy játszanak vele, hogy játszanak vele, hogy jajjj nééézd de aranyos... stb.

...

Próbálj meg vele te is sokat-sokat foglalkozni!

Nekem is pont suli előtt 1 héttel lett kiskutyám!

És szinte alig tanulok most miatta, mert vele játszok:D(nem követendő példa!)

...

Ha ez sem megy, akkor pedig egyszerűen vagy adjátok el, vagy ajándékba, ahogy már mondták. De még mindenképp adjatok időt magatoknak!

2009. szept. 10. 16:15
 15/30 Winner of Royal Hill ***** válasza:
0%

Itt minden kedves válaszoló egész áldott nap a kutyája s*eggét nyalja?

Mindenkinek van munkája, vagy iskolája. Nem kell átesni a ló másik oldalára!

Annyit foglalkozz vele, amennyit időd engedi! El van a kutya egyedül is,majd feltalálja magát. Nem fog unatkozni egész nap, effelől biztosíthatlak!

És ne legyen lelkiismeret furdalásod, ilyen az életviteled és kész. Majd a kutya is beleszokik.

Nem mi vagyunk a kutyákért, hanem ők vannak értünk. Jó lenne,ha végre ez mindenki fejében letisztulna...

Most lehet lepontozni!

2009. szept. 10. 17:16
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igazad utolsó. Igewn, minden nap iskolába járok, tasgozatos vagyok, nyolc óráim vannak + utazás. És 3 kutyám. Köztudott hogy az éretlen gyerekek megunják a kutyát. Én minden nap sétálok velük, tanítom őket, stb 3-4 órákat. A kutya nem gyerekjátéknak van, meg kerti házőrző dísznek. Aki kutyát vesz, azt tudja, hogy dolgozik, iskolába jár. És akkor ne vegyen magának kutyát ha így nem tudja megnevelni, sétáltatni minden nap, tanítani, iskolába vinni. Igencsak önző lehetsz ha szerinted a kutya azért van hogy kiszolgáljon... A kutya remekül el van a kertben. HA minden nap sétálnak vele, nevelik, játszanak vele, gondozzák... De a kérdezőtől nem ezt vettük ki. Ezért kapott ilyen válaszokat. A te kutyád meg sajnálom, hogy ilyen nagyképű gazdája van.
2009. szept. 10. 17:52
 17/30 Winner of Royal Hill ***** válasza:
33%

Sajnáld őket, bizos már csak az hiányzik nekik. Én is sajnállak téged, le:P

Asszem mostanra érett be bennem, hogy h*ülyékkel nem vitatkozom...

2009. szept. 10. 18:03
 18/30 anonim ***** válasza:
74%

Óóó, micsoda önérzetes egyén.

Amúgy meg nekem a kutyám a barátom, és van egy olyan mondás, hogy "Abból ismerszik meg az ember, ahogy a szolgáival bánik." Bár a kutya egy szolga, de egyben a gazda emberségének mutatója is. Ahogy leszarod a kutyádat, leszarod azokat, akik nem olyanok mint te.

Én az ilyen embereket sajnálom, le.

Mert nem emberek, valahol a baktériumok szintjén mozognak; egyetlen életcéljuk a kényelem és a nélkülözés kiküszöbölése. Szegényes gondolatvilág. :S

2009. szept. 10. 18:10
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Mitől is vagyok hülye? Attól hogy tisztességesen foglalkozom a kutyáimmal az iskola mellett és nincs "az ember a világ ura" meggyőződésem? Én tisztelem az állatokat és igenis egymásért vagyunk. Persze a főnök én vagyok, de csak azért mert a kutya a fölé-alárnendeltségi viszonnyal háziasodott már.
2009. szept. 10. 18:10
 20/30 Winner of Royal Hill ***** válasza:
0%

Na akkor, ha tisztességesen foglalkozol velük kedves főnök, akkor menj és játsz velük, ne a billentyűzetet koptasd.

Én tisztességtelen vagyok, nem foglalkozom velük, itt fexenek körülöttem és nem nyalom a hátsójukat:(

2009. szept. 10. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!