Mikor lettetek kész egy új kutyusra? Van aki soha?
Az én spánielem 2008.12.06-án lett elaltatva :(
11 évig volt velem, mondhatni, hogy együtt nőttünk fel.
Előtte volt egy utcáról befogadott tacsim, őt sajnos megmérgezték (patkányméreg).
Tacsi után kb. 2 hónapra kaptuk tesómmal a spánielt szüleinktől. Mikor ő is meghalt, úgy éreztem, hogy nem kell kutya ... nagyon szerettem és nagyon szenvedtem miatta.
2010. augusztus 14-én hoztuk el párommal a mostani tacsinkat.
A szünetben van jó is meg rossz is. Feltudod dolgozni az előzőt - hiába gondolják sokan, hogy ez csak egy kutya -, több szabadidőd lesz, viszont hiányozni fog, mert nem üdvözöl, mikor hazajössz, stb.
A mostaninál - ha minden jól megy -, még van 14 évünk, amíg velünk lesz ... de én már most pásztázom az alapítványokat, ahol tacsikat lehet befogadni, mert szeretnék még :]]]]
Szia! Mi is így voltunk 7 éve. Akkor még csak 15 éves voltam. El kellett altatnunk a 10 éves rotinkat. Egyik napról a másikra nem tudott felállni, maga alá ürítette, az orvos szerint sérv volt, de kétlem. Másnap jött a bátyám és a kezébe volt egy kis gobóc. Ő lett a mostani kutyám. Segített enyhíteni a fájdalmat, kicsit feledkezni a másikról. Sok dologban hasonlítanak. Neked is ajánlani tudom, hogy hozzatok egy kicsit, hamarabb túl teszed magad rajta.
Mi baja volt szegénykének?
Köszi!
Úgy látom, akkor mindenkinek sikerült elfogadni egy újat. Csak nekem nem menne! Tényleg rettentően ragaszkodom hozzá a mai napig. Eleve azt sem tudom feldolgozni,hogy egy egy éves kölyköt el kell altatni. Vesebetegsége volt, nem lehetett megmenteni, pedig minden megpróbáltunk!
Esténként állok a terasz ajtóban és nézek ki az udvaron. Várom, hogy jöjjön! Szegény férjem teljesen ki van attól, hogy látja mennyire nem tudom feldolgozni. Neki is nagyon rossz, de ő erősebb, én meg ilyen sz@r gyenge vagyok!
Lehet, hogy le fogtok szólni, nekem még fiatalok a kutyáim, de már tudom hogy a következőket honnan fogom venni és mi lesz a nevük stb. Eszemben sincs azt akarni, hogy valamelyik kutyám meghaljon, elkerüljön de mégis tudom milyen kutyám lesz később.
Te úgylátszik másmilyen vagy. Nincs ezzel semmi baj. Van olyan idős ismerősöm aki akkor kapta az első kutyáját, nagyon megszerette a kutyázást, de azt mondta neki több sose kell. Mit látok most? Hogy egy új kiskutyával flangál. A másik már meghalt szerintem, idős volt. Természetesen biztos létezik olyan ember is, aki tényleg soha többet nem akar másik kutyát.
Amikor amásik kutyára gondolsz akkor ne azt gondold, hogy "helyette" meg "miatta". Mármint a most meghalt kutyád miatt. Hanem mert szereted a kutyákat. Ne pótolni akard az előzőt. Úgy könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!