Egy spániel kutyusra (Cavalier) havi szinten mennyit kell költeni? (kaja stb. )
Egyetemistaként nem veszünk kutyát, mert bulizunk, nincs rá időnk, nincs saját lakásunk stb.
Az összeg a kutya egészségi állapotától függ. Ha szerencséd van, akkor csak az elején lesz egy nagybb, 20-30 ezres kiadás (plusz az ára) utána már "olcsó". Ha kis nyomi, akkor határ a csillagos ég.
Spániel meg nagy mozgásigényű. Azt is ki kell elégíteni.
Remélem nem bántottalak meg, én is egyetemsta vagyok, de saját lakással, rengeteg idővel, stb. Tehát tudtam, h vállahatom. Meg ő már a 4ik kutyim :)
egy normál minőségű táp ilyen kicsi kutyának nem sok. Mondjuk egy 15 kg os zsák bőven elég neki 7-8 hónapig és egy zsák kb egy 10-20 ezer egy jó tápból. Az eleje lesz nehéz mert ugye oltási program, játékok stb. meg ugye a kiskutya ára ami olyan 80 tól felfelé...én annó középsulisan vettem első kutyámat és egy nyári munkából meglett a kutya ára és az alap oltások is. Nem hinném, hogy havi több 10 ezer lenne ha nem lesz beteg vagy nem éri baleset. Egy rendes tenyészetből vett kutya esetében pedig nemvalószínű, hogy beteg lesz.
Rendszeren kiadás a kullancs/bolha elleni kezelés és a kaja de mivel kicsi ezért egyik se egy nagy összeg
Kutyánént változó, nekem most 3 ideiglenes cavim van akik gazdit keresnek. A két idősebb nem vészes nekik táp, spot-on, lassan időszerű az egyiknek az oltás...viszont az egy éves májbeteg így neki a vega diétája plusz a gyógyzsrek és étrend kiegészítők horror mennyibe kerülnek.
Viszont köszönhetően a j magyar igénytelen szaporítóknak cavinál a szívzörej és patella alap erre jöhet légcsőszűkület, epilepszia és egyéb finomságok én ha most akarnék cavit százszor is meggöndölnám...
Bocsi de én még egészségessel nem talákoztam.
Sajnos igaza van az előttem szólóknak....
Mondjuk az oltási programot nem értem, hiszen ha valóban tenyésztőtől veszed a picit, az az egész oltási programot végig csinálja a picúrral....
Tehát az elején nagy beruházás, a pici vételára. Aztán már csak havonta a spot-on, ami kb. 2-3 e Ft, illetve a táp, ami szintén pár ezer Ft egyke kutyusnál.
Az elején kell jól meggondolni kitől veszel picit, és nem fognak meglepetések érni (persze, ha valóban jól döntöttél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!