Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fáj a lelkemnek, ha...

Miért fáj a lelkemnek, ha nincs sok időm a kutyusra?

Figyelt kérdés

lányom rászedett, hogy vegyünk kutyust. vége a nyárnak mindenki megy a maga útjára 9-10 órákat nem vagyunk otthon-

iskola, munka. idáig elég sok időt szántunk a kutyusra, de úgy érzem most már ennyi idő nem lesz rá. mindig valami dolgom van és a gyerekek bizony megunták a kutyust. szegénykémmel mi lesz? mit csináljak?szomszédok mind azt mondják hisz elvan a kertben a kutyus maga is. szóval nagyon ramatyul érzem magam.

2009. aug. 26. 15:43
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
36%
Én azt tanácsolom, hogy vegyél neki egy párt, hogy ne érezze magát egyedül.
2009. aug. 26. 15:56
 2/30 anonim ***** válasza:
56%

én meg azt, hogy legközelebb sokkal felelősségteljesebben viselkedj.

ha már megvan a baj, próbáld meg valakinek odaadni ajándékba, vagy igen, vegyél neki egy barátot. végülis sokkal nem esznek többet ketten, mint egyedül, és legalább van társasága.

2009. aug. 26. 15:59
 3/30 anonim ***** válasza:
71%

Ez természetes nekünk is február óta van kutyánk

Először mi is sokat foglalkoztunk vele:)

Nyugi ha kertben van akkor nagyon el lessz:)

Mi panelban lakunk de úgy is el van a kutya.

Még azt tudod csinálni hogy veszel neki pár játékot(labdát, gumi csirkét stb.) ezekkel el lessz a kertben:)

2009. aug. 26. 16:00
 4/30 anonim ***** válasza:
42%
15:56 vagyok és ha szeretnél venni a kutyusnak egy párt akkor az ellenkező nemet,mint amilyen a kutyus.
2009. aug. 26. 16:03
 5/30 A kérdező kommentje:
hát igen én is úgy gondolom mivel kinn van a kertben, hogy hoznánk mellé még egy kutyust! milyen fajta legyen - most goldink van. és biztos ez a megoldás.
2009. aug. 26. 16:10
 6/30 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem meg semmiképp ne vegyetek másik kutyát! Két kutya dupla idő és dupla gond nem feleannyi! Ha egyre nincs elég időtök, akkor kettőre még kevésbé lesz! A kutyának már az ember a legfontosabb nem a többi kutya, főleg egy goldennél. Így egy másik kutya nem kielégítő társaság neki. Még egy életet nem unalomba dönteni, ha vele sem tudtok eleget foglalkozni. Ebből csak az lesz hogy lesz két unatkozó, együtt rosszalkodó kutyátok. És az duplán rossz. Felelőtlenek vagytok hogy így vettetek kutyát, de mások is dolgoznak és mágis van idejük a kutyára. A kutya nem játékszer a gyerekeknek!
2009. aug. 26. 16:24
 7/30 anonim ***** válasza:
81%

semmi gond, az otthon töltött időben foglalkozzatok vele !

séták, játék, és minden rendben lessz !

a lényeg ,hogy veletek legyen ,ha otthon vagytok !

2009. aug. 26. 16:32
 8/30 anonim ***** válasza:
90%

Ne vegyél mellé másikat. Ha egy kutyára sincs idő minek mégegy, hogy együtt unatkozzanak? Nekem két kutyám van és nemhogy kevesebbet, hanem több mint kétszer annyit kell foglalkozni, törődni velük. Az nem úgy van, hogy majd jól elszórakoztatják egymást! A kutyádnak rád, a családjára van jobban szüksége - a törődést nem lehet egy másik(unatkozó) kutyával pótólni.

Ha naponta szakítasz 1-2 órát a lemozgatására és emellett az agyát is "lefoglalod" tanítással nem fog unatkozni. A gyerekeket meg be kell vonni a kutyatartásba (megfelelő feladatokkal) ha már kikönyörögték:)

2009. aug. 26. 17:46
 9/30 anonim ***** válasza:
84%

Lánykádnak nem kellett volna kutyát venni , nem úgy van hogy a gyerek ki sz.arik valamit akkor azt megkapja!

Ne is haragudj de ez nem így megy.

Látom neki csak 1 kutya , ami le van szarva ha megunják , de megkérdezném hogy mennyi idős is a lányod?

Őt kellene egész nap bezárni a kertbe és rá se tojni csak etetéskor.

És ha lehet ne vegyetek még egy kutyát , elég ha 1 kutya unatkozik nem kell hogy ketten unatkozzanak és nem kell még egy kutyának elunnia az egész életét !

Főleg hogy az egyik leg emberszeretőbb fajtáról van szó.

Ajándékozzátok el!

2009. aug. 26. 19:40
 10/30 Winner of Royal Hill ***** válasza:
12%

Nyugodtan vegyél mellé másik kutyát! Akár azonos neműt is, de érdemes őket ivartalaníttatni!

Nekem a kutyák falkában vannak és nagyon jól feltalálják magukat. A kutyának kutya a társa nem ember! Ezt egyszer és mindenkorra meg kellene jegyeznie mindenkinek!

Majdnem minden ember dolgozik, iskolába jár mégis van kutyája! Ne ajándékozd el, hanem ha máshogy nem megy hatalmi szóval hass a lányodra, hogy igenis, ez az ő kutyája és foglakoznia kell vele. Hidd el, ha felnő meg fogja köszönni!

2009. szept. 10. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!