Van egy 3 hónapos kutyusom, erősen harap ha játszik és bevadul. Hogy tudom leszoktatni? F. élek hogy agresszív lessz
A harapás akkor rossz, ha fáj is neked. A kölykök szokták egymást harapdálni, sőt az anyjukat is. Az anyakutya, ha már elege van vagy már durvul a játék akkor egyszerűen feláll és otthagyja a kölyköt. Tehát neked is célszerű ezt tenned. Ha harap és fáj, akkor felállsz, otthagyod és nem is nézel rá, ha jön akkor hátat forditasz neki.
Ha megrág dolgokat, akkor vegyél neki egy füstölt marhalábszárat. Ezen elmolyol majd jópár napig. Ezen felül ne legyen sok játéka és ezek se legyenek mindig odaadva neki. Plusz a rongálás általában az unalom jele, tehát több séta, foglalkozás is segithet a dolgon.
Ezen felül, ha tudod vidd kutyaoviba, van pár hely ahol ingyenes, mig máshol fizetős... (pl az Alfa kutyaiskolában ingyenes:))
ma 16:13
Nocsak, nem ér semmit a száj megszorítása? Akkor bizony igen sok kutyám hibás, mert ők ezt nem tudták. Nem egy nj-t neveltem fel úgy, hogy rászorítottam a pofijára, amikor harapott. Igen gyorsan megtanulták azt, hogy nem és azt, hogy finoman.De hát ezek még a régi fajta kutyák voltak :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!