Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az agresszív viselkedést...

Az agresszív viselkedést elhagyhatják maguktól a kisgyerekek, vagy csak valami tudatos módszertannal lehet leszoktatni őket arról, hogy bántsák a társaikat? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm kisfia 20 hónapos, a kisebbeket folyton fellökdösi, megüti, már nem szívesen találkozom velük, ha a kissrác szabadon van, mert bántja a 11 hónapos lányom. Ha valami nem tetszik neki (pl nem akar bemenni a szobába) a földön fetrengve kiabál, a saját anyjának odacsap, ha olyan kedve van. Gondolom, ha idősebb lesz, és beíratják sportolni, majd leadja a fölös energiái egy részét, de addig?
2010. jún. 30. 10:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az anyja tehet róla. Az elején kellett volna megfogni. Gondolom az anyukája engedi neki, vagy nem szól rá eléggé, vagy nem bünteti eléggé. Vagy ezt látja otthon is a kisgyerek (pl anyukája csapkod, ha ideges, vagy pedig megüti őt az anyukája, ha rosszat csinál).

Magyarul az a véleményem, hogy az anyja valamit nagyon elrontott, de persze még helyre lehet hozni.

Addig is figyelj a te lányodra, mert simán ellesheti tőle, tudod a hülyeség mindig ragadós. Ha lehet, inkább ne találkozzatok, amíg ez a gyerek így viselkedik. Kicsit nem figyelsz oda, és megüt téged is a saját lányod, ha valami nem tetszik neki.

2010. jún. 30. 11:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen ehagyják, nyugi és a te lányod is lehet még iylen, úgyhogy, nem ítélkezz annyira hamar.

ha meg annyira zavar ne menj hozzájuk, de te is bármikor kerülhetsz iylen helyzetbe, jobb ha felkészülsz rá és neked sem biztos, hogy jól fog esni.

2010. jún. 30. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Könnyű rögtön az anyjàt hibáztatni, pedig a legtöbb másfèl éves kezdi ezeket a hisztis dolgokat:( fiam is most 20 hós. 17-19 hósan csapkodott, először engem, majd a mamàit, az egyik papát, ha közelitettek felé. Jelzem napi a kapcsolat, nem idegenek neki. Aztán idegeneket, ha hozzászóltak, felé nyultak. Odalegyintett és nyekergett. Èn tőlem ezt nem látta, abban biztos vagyok. Innentől elég szigorúan vettem ezt a dolgot. Ha rákezdte, lefogtam a kezét, leszidtam és magyaráztam egy tagmondattal, hogy nem ütjük mamát, mert fàj, csúnyán viselkedsz!! Kb egy-két hónap napi többszöri leszidás kellett, hogy csituljon. Lassan abbamarad, de még előfordul. Már elég, ha egyszer rászólok. 11 hósan még nem csinálják. Na de figyeld meg, 18 hósan a kicsidet és a hirtelen kitöréseket! Magad is meglepődsz majd, az tuti.
2010. jún. 30. 12:07
 4/4 anonim ***** válasza:

szia, ez a dackorszak.

neveléssel kell leszoktatni róla. sokszor lemondani hogy nem jó, miért nem jó stb.

vannak erőszakosabb típusok, és kevésbé. de nevelni kell. ez nem a szülő hibája, hogy 20 hósan ilyen, ha 3 évesen is ilyne, az már inkább.

2010. jún. 30. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!