Kutyám agresszív más kutyákkal szemben, hogy lehet leszoktatni róla?
Kiskorában sajnos nem szocializálódott eléggé, csak egy pár kutyát ismer, de őket kölyökkora óta.
Most, ha találkozunk séta közben egy kutyával, mindenáron odaakar menni, nyüszít ugat, rángatja a pórázt. Én nem merem odaengedni, fogalmam sincs mit csinálna. Múlt héten is megtépte a szomszéd yorkiját akivel még nem találkozott, pedig a kicsi semmit nem csinált csak kiszaladt a kapun és odajött barátkozni. Az én kutyám megfogta a nyakánál és elkezdte rázni. Ekkor pórázon volt
Volt még egy másik eset is, akkor szintén egy kis keverékkel találkoztunk, de ekkor a kutyám el volt engedve, játszani kezdett a kicsivel, csakhogy ezt csak az én kutyám élvezte, a másik teljesen pánikba esett.
Egyébként a ha sétálunk, a kerítésen keresztül is megy neki a kutyáknak
Fogalmam sincs mit kéne tennem, de erről sürgősen le akarom szoktatni. Ötletek, tanácsok?
Hát ez nehéz kérdés, mindenképpen meg kéne nevelned, hogy ne húzza a pórázt akkor se, amikor nagyon oda akar menni más kutyákhoz. Ha már kordában tudod tartani, és leállítani mondjuk az utca közepén, mikor kerítéshez menne acsarkodni, akkor lehet megpróbálni más kutyákhoz odaengedi (előtte is gyakorolhattok a helyi kutyasétáltatós területnél, hogy szokja a helyzetet), akkor is laza pórázon, különben a túlzott magabiztosság rásegíthet az agresszióra.
Egy-két hónapot egyébként akkor is járhatnál kutyasuliba, ezen a problémán általában tudnak segíteni, a többit meg le kell tojni. Bár talán az ő módszerük is jobb, mint a tiéd, ha egyszer nem tudod kordában tartani az ebet :) Szóval én azért megpróbálnám.
Menj el olyan iskolaba ahol foglalkoznak szocializacioval.
Ajanlom az Alfa kutyaiskolat [link] mivel itt ingyenes a szocializacio es valoban tudunk megoldast az ilyen problemakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!