Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Halottatok róla (törvényváltoz...

Halottatok róla (törvényváltozás)?

Figyelt kérdés

Most olvastam és nagyon megörültem:

2013. jan 1-től útlevélbe, és oltási könyvbe az eb fajtáját csak akkor szabad beírni, ha a tulajdonos a szá

rmazási lappal igazolja a kutya fajtatiszta származását. (ETSZ által kiadott törzskönyv)

Az oltási könyvben és az útlevélben a törzskönyvi számot is fel kell tüntetni.

Az oltási könyv a kutya tulajdonjogát nem igazolja (útlevél sem).

( 127/2012. (XII. 12.) VM rendelet, 2/6)

( 27872 MAGYAR KÖZLÖNY• 2012. évi 167. szám)

Nem tudom mennyire lesz betartva de már nagyon itt volt az ideje.

2012. dec. 13. 19:48
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
És ha nem igazolja a tulajdonjogot az oltási könyv, akkor mégis micsoda? Ha a három háztal odébb lakó Józsi bácsitól van kutyám, akkor kössek vele adás-vételi szerződést, és azt hurcoljam magammal, amíg a kutya él? És ha utcáról befogadott kutyus?
2012. dec. 13. 21:24
 12/31 anonim ***** válasza:
Hát szerintem talán a chip regisztráció. nem lehet?
2012. dec. 13. 21:28
 13/31 anonim ***** válasza:
Mondjuk értelme nem sok van, aki kutyát akar gyártani igy is ugy is fog. majd a "tenyésztője" beirja a fajtáját.
2012. dec. 13. 21:35
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

"Az oltási könyv a kutya tulajdonjogát nem igazolja (útlevél sem)."

Én is ezen háborodtam fel! Mi igazolja akkor egy keverék kutya tulajdonjogát?

2012. dec. 13. 22:51
 15/31 anonim ***** válasza:
A chip. Mivel jan. 1-től kötelező.Törzskönyveseknél meg a törzskönyv még .
2012. dec. 13. 23:14
 16/31 anonim ***** válasza:

Elolvastam a rendeletet. A mostani ETSZ-ek nem azonosak a rendeletben megjelöltekkel, mivel az elismerés most fog lezajlani. Tehát nem csak a mostani ETSZ-es törzskönyveket ismeri el törzskönyvnek a rendelet.

Megint előre hoztak rendeletet, holott még nincs szövetség, nincs minden fajtának elismert szervezete, stb.

Az viszont valós, hogy fajtát csak törzskönyv alapján írhat be az orvos.

2012. dec. 13. 23:27
 17/31 anonim ***** válasza:

és akinek van egy 2010-ben született papir nélküli mondjuk pulija, akkor ott majd ki kell cseréltetni az oltási (természetesen pénzért), mert ,hogy oda be van irva a fajtához, hogy puli?????? És az annyira nem szabályos!!!!

nem mindegy, hogy abba a rohadt oltásiba mi van beirva, ha az oltások meglétén kivük gyakorlatilag nem igazol semmit???? és aki nem kér le egy szinhibás kölyöknél törzskönyvet, akkor az mitől számit keveréknek, az alomtestvérei meg fajtatisztának.

2012. dec. 14. 07:03
 18/31 anonim ***** válasza:
Engem az sem érdekel , hogy nem ismerik el eddig sem volt államilag elismer a meoe tk de engem az FCi elismerés érdekel. Jó lesz Etsz tk államilag elismert és vajon az FCI elismeri? ha nem akkor nem megyün k vele semmira. Jó lenne ha közzétennék a megállapodást is amit a múlthéten aláírtak, de arról sem lehet tudni semmit.
2012. dec. 14. 07:58
 19/31 anonim ***** válasza:
30%
ELADTAK MINKET:(
2012. dec. 14. 08:18
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Jó h felháborodtok azon h se a chip regje se az oltási nem igazol tulajdonjogot, de ez a kezdetektől fogva így van. Az oltási és a chip soha nem is igazolt tulajdonjogot.

Csak és kizárólag ajándékozási-, adásvételi-, vagy örökbefogadási szerződéssel lehet tulajdonjogot igazolni HIVATALOSAN.

2012. dec. 14. 08:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!