Nagytestű kutyának ciki a kutyaruha?
Nekem bullmacim van, szintén panelos. Tavaly még nagyon fiatalka volt, bababunda is volt rajta télen, nagyon fázott már ilyen +5, 0 fok környékén, kapott kabátot. Idén már nem ilyen vészes a helyzet, még jól viseli ezt az időt, de -5 fok környékén tuti ráadom majd a kabátot.
Ami van most neki, nem az igazi, mert nagy rá (tavalyit kinőtte), így gondoltam veszek neki egy olyat, ami kicsit több ideig jó lesz.
Érden egy tenyésztő varr baromi jó kutyaruhákat, amint eléri a kutyusom a végső méretét, első dolgom lesz felkeresni őt.
szerintem egyáltalán nem ciki, főleg egy agárra, ez pl szerintem még jól is néz ki ezen az agáron
kedves 14 es válaszoló
standardból részlet :
SZőRTAKARÓ:
SZőRZET: Az aljszőrzet gyapjas, de alig fejlett, sokszor szinte hiányzik. A fedőszőr nagyon hosszú (12 - 18 cm ) egy felnőtt kutyánál. Puha, sima vagy hullámos, fürtöket is képezhet. Bármilyen igazítás, vagy a hossz igazítása ollóval vagy a kutya trimmelése tilos. Kivéve : a mancsokat ; A homlokszőrzetet lehet egy kissé rövidíteni, hogy a szemeket ne fedje el. Az arcorri részen is lehet a szőrzeten igazítani, de előnyösebb, ha meghagyjuk a természetes hosszát.
Tehát azért mert a tidnek nincs az nem azt jelenti, hogy nem létezik! Az ismerőseim kiállítási kutyáinak szinte mindnek van aljszőre!!!
nem ciki. csak ne fázzon meg.
ha nem kezd ősszel fázni, nem is növeszt aljaszőrt.
Kiteszem őket az udvarra mint nyáron, és futnak maguktól, semmi extrát nem kell velük csinálni, csak télen annyit vannak kint amennyit úgymond muszáj, nem bóklásznak, nem alszanak kint az udvaron.
Amúgy télen nekik sincs akkora igényük kint lenni mint nyáron, ha ilyenkor jön hozzánk valaki kb csak annyit lát belőlük hogy mindegyik döglik a kanapén!
Meg azért az agarak elég sokat alszanak, azért nem olyan őrült energia igényesek mint pl egy vizsla van border collie.
24 válaszoló voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!