Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagytestű kutyának ciki a...

Nagytestű kutyának ciki a kutyaruha?

Figyelt kérdés
Rövid szőrű, benti kutya, állítólag bírja a hideget, de ő mégsem. Múltkor elindultunk sétálni és haza akart menni. Amikor távolodtunk otthonról alig akart menni, de ahogy megfordultunk szinte húzott úgy sietett. Nem olyan díszes, csicsás ruhára gondoltam. Olyat néztem ami egyszínű, vízálló, kivehető gyapjúbéléssel. De nem ciki? Mindig kiröhögtem azokat akik öltöztetik a kutyájukat. Hogy fogunk így túrázni menni, az általában több óra?

2012. dec. 7. 11:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem bullmacim van, szintén panelos. Tavaly még nagyon fiatalka volt, bababunda is volt rajta télen, nagyon fázott már ilyen +5, 0 fok környékén, kapott kabátot. Idén már nem ilyen vészes a helyzet, még jól viseli ezt az időt, de -5 fok környékén tuti ráadom majd a kabátot.

Ami van most neki, nem az igazi, mert nagy rá (tavalyit kinőtte), így gondoltam veszek neki egy olyat, ami kicsit több ideig jó lesz.

Érden egy tenyésztő varr baromi jó kutyaruhákat, amint eléri a kutyusom a végső méretét, első dolgom lesz felkeresni őt.

2012. dec. 7. 13:07
 22/31 anonim ***** válasza:
Rhodéziai Ridgeback-em van.Nagyon fázós,már 2-3 foknál olyan,mint egy nagy kérdőjel.S vacognak a fogai.Épp ezért nem érdekel,hogy kinek milyen látvány egy ruhás oroszlánkutya,én ráadom.Kettő van,vékonyabb és vastagabb.Mínusz 5 foktól már ezt adom rá: [link]
2012. dec. 7. 13:36
 23/31 anonim ***** válasza:

[link]

szerintem egyáltalán nem ciki, főleg egy agárra, ez pl szerintem még jól is néz ki ezen az agáron

2012. dec. 7. 13:37
 24/31 anonim ***** válasza:
Én mind a 4 agaramra adok ruhát, az afgánra azért hogy ne menjen tele a szőre mindennel, neki teljesen "kezes lábas" van télre. A 3 salukinak meg olyan ami védi a hasukat, ugyanis az a részük fázik legjobban. Én inkább azt ajánlom hogy rendelj magadnak direkt agár kabátot! Ha kell írj levelet és szívesen segítek, hogy honnét! :)
2012. dec. 7. 13:40
 25/31 anonim ***** válasza:

kedves 14 es válaszoló

standardból részlet :

SZőRTAKARÓ:

SZőRZET: Az aljszőrzet gyapjas, de alig fejlett, sokszor szinte hiányzik. A fedőszőr nagyon hosszú (12 - 18 cm ) egy felnőtt kutyánál. Puha, sima vagy hullámos, fürtöket is képezhet. Bármilyen igazítás, vagy a hossz igazítása ollóval vagy a kutya trimmelése tilos. Kivéve : a mancsokat ; A homlokszőrzetet lehet egy kissé rövidíteni, hogy a szemeket ne fedje el. Az arcorri részen is lehet a szőrzeten igazítani, de előnyösebb, ha meghagyjuk a természetes hosszát.

Tehát azért mert a tidnek nincs az nem azt jelenti, hogy nem létezik! Az ismerőseim kiállítási kutyáinak szinte mindnek van aljszőre!!!

2012. dec. 7. 14:16
 26/31 anonim ***** válasza:

nem ciki. csak ne fázzon meg.

ha nem kezd ősszel fázni, nem is növeszt aljaszőrt.

2012. dec. 7. 15:20
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
nekem is vannak agaraim az oroszom nem fázik, ő a hó alatt is simán elalszik de a saluki szukánkat alig lehet kivonszolni a lakásból a magyar agarunk dettó ugyanez, nekik van kis ruhájuk mert tényleg szinte remegnek, itthon radiátor mellett szeretnek aludni úgy,hogy minimum 25 fokos hőingás azért már elég sok nekik
2012. dec. 7. 15:35
 28/31 anonim ***** válasza:
Ilyenkor télen egyébként hogy mozgatjátok a benti agaraitokat? Szeretnek kinn rohangászni vagy eszük ágában sincs, úgy fáznak?
2012. dec. 7. 18:33
 29/31 anonim ***** válasza:
50%
szerintem csak akkor kell ruha a kutyának ha hozzá szoktatod! felesleges szerintem a nagytestű kutyának ruha. Ha mentek sétálni nem fog fázni mert szaladgál. nem kell kint a kertben hagyni ha hidegvan.
2012. dec. 7. 18:38
 30/31 anonim ***** válasza:

Kiteszem őket az udvarra mint nyáron, és futnak maguktól, semmi extrát nem kell velük csinálni, csak télen annyit vannak kint amennyit úgymond muszáj, nem bóklásznak, nem alszanak kint az udvaron.

Amúgy télen nekik sincs akkora igényük kint lenni mint nyáron, ha ilyenkor jön hozzánk valaki kb csak annyit lát belőlük hogy mindegyik döglik a kanapén!

Meg azért az agarak elég sokat alszanak, azért nem olyan őrült energia igényesek mint pl egy vizsla van border collie.

24 válaszoló voltam. :)

2012. dec. 7. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!