Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti milyen hidegben szoktatok...

Ti milyen hidegben szoktatok a kutyátokra ruhát adni? Melyik fazonú kutyaruha lenne ideális?

Figyelt kérdés
Tacsi keverékem szőre 1 centi hosszú.

2012. okt. 8. 16:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
ez engem is érdekel. nem tudom a kis bejglimmel mit csináljak ha beköszönt a tél... kell neki kabátka vagy nem szükséges
2012. okt. 8. 16:48
 2/13 anonim ***** válasza:
Dehogy adok ruhát a kutyára :D nincs kényes kutyám, van szőre, nem fagy meg...
2012. okt. 8. 16:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy 1 centi hosszú,de neki is most jön a téli bundája, nem kellene elkényeztetni azzal,hogy adod rá a ruhákat,mert hozzá fog szokni,és ha nem leszel ott,hogy ráadd majd halálra fagy szerencsétlen? Csak ártasz neki
2012. okt. 8. 16:57
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Hogyha bent tartott kutya, akkor hasznos lehet a ruha. Mive a plusz 20 fokról mínusz 10 fokba kimenni nem túl jó élmény, és a kutya szervezetének nagyon nem tesz jót. Megértem azokat, akik a kutyaruha ellen vannak, de néha tényleg hasznos. Ha veszel neki, akkor olyat vegyél ami bélelt, kívülről vízálló, és a mellkasát és a hasát is védi. De arra készülj fel, hogy nagyon nem olcsó mulatság.
2012. okt. 8. 17:12
 5/13 A kérdező kommentje:

Szegény 1. hozzászólót miért pontoztátok le? Nem válasz, de attól még érdekelheti a dolog. :P

4. hozzászóló eltalálta a lényeget. Panelosok vagyunk, így lesz hőmérséklet-különbség bőven. Nem azért kérdezem, mert olyan jól áll egy kutyán a ruha, hanem mert szerintem egy tacsinál szükséges lehet.

2012. okt. 8. 19:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Dehogy szükséges, nálunk tacsi van, konyhában alszik bent, de van kint is. Nem kell neki kabát, sose fázott meg.
2012. okt. 8. 19:56
 7/13 anonim ***** válasza:
Én azt mondom ne szoktasd rá. Hadd szokja meg a hideget is, nem lesz gond a hőmérséklet változással, nem egy tacskót láttam már télen kint kertben lakni
2012. okt. 8. 20:15
 8/13 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Ha egy kutyát a hideg ellenére is normálisan, többször hosszan MEGMOZGATNAK, tehát nem csak bandukol lassan pórázon a gazdi mellett, akkor nem kell ruha, hiszen a testét fűti a rohangálással, és a sok szabadban töltött idő alatt hozzáedződik a szervezete és a szőre a hideghez.

Ha ennek ellenére, futkározás közben-után remeg a kutya, akkor nyilván fázik és kellhet egy ruhácska rá.

Én eddig a félhosszú-hosszú szőrű kutyáimra értelemszerűen nem adtam ruhát és nem is szándékozom további kutyák esetén sem

2012. okt. 8. 20:42
 9/13 anonim ***** válasza:
58%
Az én yorkim szőre kicsire van nyírva és nagyon fázós, szóval már így este most is adtam rá.Van egy másik yorki is de ő egyáltalán nem fázik szóval rá nem adok.Tehát változó ha látod hogy fázik adj rá!
2012. okt. 8. 21:27
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem figyeld meg őt a hidegben, úgyis látod rajta, ha fázik, és akkor adj rá ruhát. Az én Jack Rusellemnek annyira rövid és ritka a szőre, hogy 0 foknál már minden porcikája remeg, tehát muszáj felöltöztetnem.
2012. dec. 8. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!