Ha egy kutya engedélyt kap arra, hogy a gazdája-ideális esetben a falkavezér-ágyában aludjon, lesz az embernek tekintélye a szemében?
A saját példám: párszor megengedtem, hogy a kutya az ágyamban aludjon. Az eredmény az lett, hogy utána nem értette szerencsétlen, hogy miért nem mehet föl, tehát felszökött amikor nem voltam otthon. Amikor otthon voltam eszébe sem jutott próbálkozni. Előtte sosem tette, mert nem tapasztalta, hogy milyen az ágyban aludni. Ja és ezek mellett nem lehetett rajtakapni mert leugrott ahogy hazaértem. Ez elég idegesítő, de ugyanúgy falkavezérként tisztelt. És IGEN, biztos, hogy annak tisztelt ha valamelyik falkavezérfanatikus beleszólna.
Viszont ez nem érvényes minden kutyára. Lehet, hogy egy nagyon domináns, problémás, nem jól nevelt kutyával bajok lesznek! Meg aztán sok ember azt hiszi, hogy a kutyája ágyban aludt és mégsincs vele semmi baj csak éppen ezt nem próbálták ki, mert mondjuk nem képzik a kutyát, nem viszik sétálni, nyaralni, kutyakiállításra, versenyre, kutyák közé, magyarán semmi olyan helyre ahol a problémák előjöhetnének. Otthon a biztonságos kertben persze, hogy normális a legtöbb kutya.
Az enyém is a lábamnál alszik, és idáig még soha nem akartam őt elküldeni, vagy leparancsolni.
Amúgy semmi gond a falkavezérséggel, a kutyám már-már bosszantóan szófogadó, mindent első szóra megért és megcsinál.
Az ágyon alvás mellett még annyi van, hogy szeret kunyizni. Illetve nem is kunyizni, egyszerűen szeret enni, már 8 hetesen is ilyen volt, amikor hozzám került.
Ha eszek, akkor odajön mellém, és néz rám, és mintegy véletlenül mindig megböki a lábam :D Tudom, hogy sokan erre azt mondanák, hogy ez így nagyon rossz, de én nem érzem annak.
Sem az ágyon alvás, sem az együtt evés nem megy a fegyelem rovására. Soha nem reagált még semmire agresszívan, az ételt is bárki, bármikor elveheti előle.
Ha gond lenne, akkor beszüntetném ezeket, de eddig még nem volt rá szükség szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!