Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogyha valaki...

Miért van az, hogyha valaki segítséget kér kutyanevelés körben, akkor rögtön azzal jön sok ember, hogy vidd el kutyasuliba?

Figyelt kérdés

Szerintem a mostani gazdasági helyzetben sokan annak is örülnek, hogy az orvosi ellátásokat tudják fizetni a kutyáknak. Arra nem biztos, hogy van lehetősége, hogy elvigye iskolába, vagy kiképzőt hívjon hozzá, ezért kér itt tanácsot és 10-ből 6 azt mondja, hogy vidd iskolába. De ha nem is a pénz akkor meg lehet, hogy elég távol él egy kutyasulitól, ahová nehéz bejutni, kiképző meg többért jön ki a helyszínre, mintha megvenne egy oktatókönyvet a gazdi és abból tanítgatná a kutyust.

Valamint az sem biztos, hogy használ a kutyának az iskola, mert ismerek olyan kutyákat, akik kijárták a kutyaiskolát és a viselkedésük nem is változott.

Ennyire nehéz tanácsot adni?

2009. aug. 19. 07:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
De most itt nem rólam van szó, hanem statisztikai szemmel szeretném megnézni a dolgot.
2009. aug. 19. 09:11
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

egy viselkedési probléma megoldását valóban nehéz lenne pár sorban leirni. de a tanitás menetét le lehet irni, ami csak akkor hatékony, ha a kutyához megfelelően viselkednek (nem ő a falkavezér).

hasonló helyzetben vagyok én is, mert nincs a közelben jó kutyasuli. egy van kb. 25 km-re, de ott az idő múlását észre se venni. még mindig nyomogatják le a kutyák fenekét, ha ültetni tanitják. kicsi kutyával nem ajánlatos menni, mert tuti megijeszti a nagy kutya. nincs mit tenni, vettem egy pár hasznos könyvet, és azokat bújtam. olvastam Jan Fennell könyveit is. sajnos ha ezen az oldalon leirom, hogy olvasd el a könyvét, azonnal lehurrognak, hogy túl gyenge, nem tanul meg belőle a kutya semmit. akkor miért sikerült a könyv alapján megnevelni a kutyám?

legegyszerűbb válasz mindig az, hogy vidd el kutyasuliba, mert nem ismerjük a körülményeket. ha tehetem, én mindig leirom a nekem bevált módszer menetét, de ha a probléma olyan nagy, hogy csak egy szakember tud segiteni, akkor marad a suli, vagy a könyv.

2009. aug. 19. 09:20
 13/25 anonim ***** válasza:
48%
Vicces, nekem erre a könyvre azt mondták, hogy túl erős, mert micsoda állatkínzás hogy a kutyára nem figyelünk amíg le nem nyugszik... :D Szóval ezért nem jó itt kérdezni...
2009. aug. 19. 09:27
 14/25 anonim ***** válasza:
Amúgy a kutyának nem lesz semmi baja, ha lenyomják a fenekét ltetés közben... Nem törik össze a lelke meg semmi. Nekem a három közül az első így tanulta, am másik kettő meg ilyen "mégszelídebb" módszerrel. Érdekes módon az első ugyanolyan boldogan és gyorsan leül, sőt neki van a legstabilabb ülése...
2009. aug. 19. 09:29
 15/25 A kérdező kommentje:
Olvastam egy másik kérdésnél egy olyan választ, hogy attól a kutyának nem lesz semmi baja, hogy a kutyasuliban a kővel teli üveget hozzávágják ha éppen olyat csinál. Ilyen tényleg van?
2009. aug. 19. 09:41
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A flakonra gondolsz. Így képződnek a mesék.

Vízzel félig teli flakonról van szó, amit nem a kutyára, hanem mellé dobnak, hogy kizökkentsék abból amit csinál.

Ez is egy megoldás. Ugyanezt a célt szolgálja több más módszer is, nálam éles fütty az amire a kutyáimnak rám kell figyelniük. A lényeg ugyanaz, valami "erős" jellel kizökkented a pl. játszó, egymáson hentergő kutyákat, hogy rád figyeljenek és egyáltalán meghallják a parancsot.

(De nincs kő és nincs nekidobás)

2009. aug. 19. 09:56
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát én ilyet még nem hallottam. Olyat már igen, hogy a kaviccsal valameddig megtöltött műanyag palackot odadobjuk a kutya MELLÉ, és a hirtelen zaj és mozgás elvonja a figyelmét attól a nemkívánatos dologtól, amit éppen csinál és egy kellemetlen élményt társít hozzá. De nem a kutyához vágjuk hozzá a kövekkel teli üveget.

Szerintem ez is olyan, hogy szóbeszéd útján terjed, aztán a tizedik ember már egyenesen azt fogja állítani, hogy féltonnás sziklákat kell hozzávágni a kutyához! :)

2009. aug. 19. 10:02
 18/25 anonim ***** válasza:
nem mese a flakonos dolog nálunk a flakon alján kövek vannak,miután az csörög megijed a kuyta tőle ha verekednek vagy valam rosszat csinálnak hozzávágjuk ennyi!!!
2009. aug. 19. 10:03
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
uccsó vok! jah és nem tudom máshol mennyibe kerül a kutyaiskola,de nálunk egy negyedéves tagdíj 1500Ft és alkalmanként 500Ft vasárnap van foglalkozás magyarán 2000Ft egy hónapra! Szal bármilyen válság is van 2ezer forintot sztem bárki kitud fizetni ha már kutyát tart!
2009. aug. 19. 10:05
 20/25 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__370424-hogyan..

Itt lehet olvasni, hogy ott aztán majd kapja a képébe a köves flakkont is.

2009. aug. 19. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!