Miért van az, hogyha valaki segítséget kér kutyanevelés körben, akkor rögtön azzal jön sok ember, hogy vidd el kutyasuliba?
Szerintem a mostani gazdasági helyzetben sokan annak is örülnek, hogy az orvosi ellátásokat tudják fizetni a kutyáknak. Arra nem biztos, hogy van lehetősége, hogy elvigye iskolába, vagy kiképzőt hívjon hozzá, ezért kér itt tanácsot és 10-ből 6 azt mondja, hogy vidd iskolába. De ha nem is a pénz akkor meg lehet, hogy elég távol él egy kutyasulitól, ahová nehéz bejutni, kiképző meg többért jön ki a helyszínre, mintha megvenne egy oktatókönyvet a gazdi és abból tanítgatná a kutyust.
Valamint az sem biztos, hogy használ a kutyának az iskola, mert ismerek olyan kutyákat, akik kijárták a kutyaiskolát és a viselkedésük nem is változott.
Ennyire nehéz tanácsot adni?
egy viselkedési probléma megoldását valóban nehéz lenne pár sorban leirni. de a tanitás menetét le lehet irni, ami csak akkor hatékony, ha a kutyához megfelelően viselkednek (nem ő a falkavezér).
hasonló helyzetben vagyok én is, mert nincs a közelben jó kutyasuli. egy van kb. 25 km-re, de ott az idő múlását észre se venni. még mindig nyomogatják le a kutyák fenekét, ha ültetni tanitják. kicsi kutyával nem ajánlatos menni, mert tuti megijeszti a nagy kutya. nincs mit tenni, vettem egy pár hasznos könyvet, és azokat bújtam. olvastam Jan Fennell könyveit is. sajnos ha ezen az oldalon leirom, hogy olvasd el a könyvét, azonnal lehurrognak, hogy túl gyenge, nem tanul meg belőle a kutya semmit. akkor miért sikerült a könyv alapján megnevelni a kutyám?
legegyszerűbb válasz mindig az, hogy vidd el kutyasuliba, mert nem ismerjük a körülményeket. ha tehetem, én mindig leirom a nekem bevált módszer menetét, de ha a probléma olyan nagy, hogy csak egy szakember tud segiteni, akkor marad a suli, vagy a könyv.
A flakonra gondolsz. Így képződnek a mesék.
Vízzel félig teli flakonról van szó, amit nem a kutyára, hanem mellé dobnak, hogy kizökkentsék abból amit csinál.
Ez is egy megoldás. Ugyanezt a célt szolgálja több más módszer is, nálam éles fütty az amire a kutyáimnak rám kell figyelniük. A lényeg ugyanaz, valami "erős" jellel kizökkented a pl. játszó, egymáson hentergő kutyákat, hogy rád figyeljenek és egyáltalán meghallják a parancsot.
(De nincs kő és nincs nekidobás)
Hát én ilyet még nem hallottam. Olyat már igen, hogy a kaviccsal valameddig megtöltött műanyag palackot odadobjuk a kutya MELLÉ, és a hirtelen zaj és mozgás elvonja a figyelmét attól a nemkívánatos dologtól, amit éppen csinál és egy kellemetlen élményt társít hozzá. De nem a kutyához vágjuk hozzá a kövekkel teli üveget.
Szerintem ez is olyan, hogy szóbeszéd útján terjed, aztán a tizedik ember már egyenesen azt fogja állítani, hogy féltonnás sziklákat kell hozzávágni a kutyához! :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__370424-hogyan..
Itt lehet olvasni, hogy ott aztán majd kapja a képébe a köves flakkont is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!