Ivartalanitás a legjobb modja a kutyaszaporitás megálitásának? Nagyon sajnálom a menhelyen levö kutyákat de bisztos, hogy az Ivartalanitás a legjobb modja a kutyaszaporitás megálitásának? Én azért sajnálom a kutyusokat.
Kedves utolsó, te komolyan nem vagy normális... A neveletlenséget, képzetlenséget, domináns, agresszív viselkedést tudatlanul és alaptalanul összemosod az ivartalanítással.
Érdekes az állatorvosi kamara szakmai indokokkal alátámasztva kifejezetten ajánlja: [link]
A másik, h mutass nekem egy tudományos írást, amely azt mondja, h a kutya agresszívabb lesz ivartalanítás után. Ráadásul amilyen százalékokról te beszélsz az óriási, 10-20%. Az nem olyan h egyedi és ritka esetnek lehetne mondani, HA IGAZ LENNE (de nem az). Az azt jelentené, h iszonyatosan sok agresszívvá vált kutyával kellett volna találkoznom eddigi életem folyamán. Arról nem is beszélve, h semmi nem indokolja se orvosilag, se videlkedéstanilag h a kutya agresszívvá váljon ivartalanítás után. Egyáltalán nem véletlen az sem h a csődöröket is herélik h nyugodtabbak legyenek. Ez náluk elfogadott, a kutyáknál vajon miért nem? (költői kérdés, ne válaszolj....)
Tehát ha az ezernyi orvosi és etológiai tanulmány mellett hozol nekem egy tudományos álláspontot - nem a te torz agyszüleményedet - ami azt mondja ki, alátámasztva, h a kutyák agresszívvá válnak az ivartalanítástól. Fejet hajtok.
Addig viszont jobb ha meg se szólsz, mert csak hülyeségeket beszélsz!
Az amerikai trend gyűrűzik be, amit ott a tenyésztők zsaroltak ki, a tenyéssz állat sokkal magasabb ára miatt, mint a hobby állaté, régen csak záradékkal kötelezték az első vemheség után az ivartalanításra a gazdát, ma meg már így ivartalanított kölyökként adják el. Pénz beszél, kutyaszar táncol. Amúgy a petefészek meghagyása a cél méh kivételnél is minden emlős fajnál orvosi indokok miatt. Biztosotok is az támogatják, hogy a méh kivétele esetén is az egészség megőrzése miatt a petefészkek megóvásra kerüljenek. Petefészek eltávolítása után felnőtt egyedeknél amúgy bizonyítottan felléphetek kedvezőtlen hormonhatások, amik agreszióhoz vezetnek.
Ha ez a normális :-S, akkor hál istennek, nem ;-). És kibeszélt itt az agresszió növekedésérő? A "bekattannak" írd be a google-ba, hogy tudd mit jelent, meg örülnek-et amúgy.
Ja és megörülnek egy részük csak torz kölyök viselkedésű lesz egész életében. De az élő állat hentes MÁOK is említi. Hát az ilyen ORVosok amúgy egy angolból fordiott sablon szöveg másolgatásával akár írás nélkül intézik el az ügyet akkor is az oldalaikon, ha amúgy részletesen írnak az egyéb beavatkozásokról, műtétekről, amit elvégeznek és érdekes azt rendszeres, aláírják.
És tény hogy önző/félszeg/féreg emberek a félelmeik miatt vagy, mert nem tudják, hogy csődör és kan helyet válasszanak szuka, és kanca lovat kellet, volna választaniuk, inkább ehhez a barbár tetthez folyamodnak.
Amúgy egy buta, eredménytelen női stratégia le nem normálisozni és sötétezni az okosabbat.
Minden orvos kezét tőböl vágnám le legszívesebben, aki csak egy lovat (vagy kutyát) is kasztrált. - De ez sajnos megmarad csak egy érzésnek.
akár írás* aláírás
És azért írtam el, mert tényleg nem írnak a sablonszövegéhez semmit. Még azt sem hogy van-e állandó véna katéter, a náluk végzet műtéteknél. Néhány kizárólag "nő"i "orvos" ír ilyent. És miért van, az hogy az Internet tele van olyan képekkel, blog üzenetekkel, hogy élete legszebb pillanata egy állatorvos nőnek az első kasztrálás, ezt saját több tucat blog üzenete között lehet megtalálni a "nők"enk.
Egy enyhe példa:
Latin Amerikában angol "orvos""nő"k ~8 db. által üzemeltet, állatklinikákon csak a kasztrálás ingyenes. Bár ezt hatalmas táblákon hirdetik az szarok. A patkány, galamb után a kóbor kutyákat irtják ki. Nem tűrjük a szimbiózis, úgy látszik, ők eltüntették a szemetet és más káros fajokat kíszorították, de ez nekünk nem kell. Majd a sok csótány és rovar az jobb lesz.
Semmilyen tudományosan bizonyított tényt nem hoztál az állításaidra.
És ha ennyire ellenzed az ivartalanítást akkor mondj egyetlen alternatívát ami hosszútávon, tudva h az emberek többsége felelőtlen (tehát ne magadra alapozz) megakadályozza, h a kutyák ne szaporodjanak túl.
(túlszaporodás -> több kutya van mint ahánynak szerető otthona lenne) Ill. az utolsó bekezdésedet nem igazán érten, miszerint "kiirtották a kóbor kutyákat" feltételezem azt takarja, h az ivartalanítással leredukálták a kóbor kutyák számát, nem értem miért értékeled negatívan.
A betegségmegelőzésről még nem is beszéltünk... Csak az én környezetemben az elmúlt 2 hónapban két kutya halt meg majdnem. Az egyik egy 10 éves beagle, gennyes méhgyulladás. A másik egy 8 éves magyar vizsla, prosztata rák. Hurrá. Hozzátenném, h egyik sem volt már "szűz" ha érted mire gondolok ;o) ... nekem egyik kutyámnak sem lesz lehetősége ezekre a megbetegedésekre, és ennek örülök. Nem teszem ki őket az időskori betegen történő operációnak. Ezen kívül semmilyen olyan negatív hatást nem tapasztaltam náluk, amiket te fentebb vázoltál.
Az USAban nem csak a vételáruk több a tenyésztésre szánt kutyáknak, hanem az utánuk fizetett adó is. Te tényleg úgy gondolod h semmi összefüggés nincs az ivarosság és a kóbor kutyák száma között?
Amit a nőkről írtál igencsak kihegyezettnek tartom. Ezt az írást meg pasi írta: [link] most akkor hogy is van ez?
Abban megegyezhetünk h nem mondom rád h nem normális, mivel úgy érzem, h ez bánt/sért téged. De a véleményedet azon kívül h meghallgatom, még nem tudom elfogadni.
Szép napot!
Amúgy, meg vagyok győződve arról hogy van olyan állatorvos, aki meggyőzhető, hogy ne szedjen ki semmit, csak kössön el.
De, az is biztos, hogy meg fogja kérdezni: „miért?” És embertől függően elmagyarázza, hogy miért jobb mégis a kipakolás ( egyszerűen azért, mert csökkenti a egészségi kockázatokat – ami nincs ott, az már nem tud megbetegedni. ) vagy egyszerűen vállat von, és picit(?) jobban megnyomja a ceruzát.
De, feltételezem, ilyen kérdés fel sem merült, mert a valódi ok, ami miatt ellenzés van, az „drága”.
Más: A fajtatiszta állatok ivartalanítva eladása, illetve ivartalanítási kötelezettséggel való értékesítése.
Mivel a tenyészők nem gazdagodnak meg a tenyésztésből (minden tévhit ellenére sem) érthető, hogy nem szeretnék, ha a „kell egy hím és egy nőstény, a természet meg tudja a dolgát” típusú gazdik, akik csak a kölykökért kapott pénzre mennek össze-vissza kevernék azt a munkát (mert tetszik vagy sem, egy fajta nemesítése munka) amit ők nagy nehezen elértek.
Még valami: említette valaki kellemesen nőgyűlölő csomagolásba a „női állatorvos, ingyenes kasztrálás, meg a „első herélés” „ dolgot.
Egyrészt, lehet a dologban egy adagnyi feminista elhajlás is, de senki sem végez el azért egy állatorvosi egyetemet (ami még mindig nem sétagalopp) hogy heréket nyiszáljon.
Btw, szerintem felismerték, hogy csak addig ragaszkodnak egyes férfiak a „barátaik családi ékszereihez” amíg rá nem jönnek, hogy az ingyenességen megtakarított pénzből mennyi sört vehetnek…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!