Ivartalanitás a legjobb modja a kutyaszaporitás megálitásának? Nagyon sajnálom a menhelyen levö kutyákat de bisztos, hogy az Ivartalanitás a legjobb modja a kutyaszaporitás megálitásának? Én azért sajnálom a kutyusokat.
Úristen! Te még a cikket sem tudod értelmezni, amit beírtál.
Arról szól, hogy: elhízhat, lehet szövődmény, stb. Feltételes módban!!!!
A szülésnek is lehetnek szövődményei, nem utolsó sorban születhetnek beteg kiskutyák, az anya belehalhat. És igen, elhízhat egy kutya, de ivartalanítás nélkül is!
Én kötelezővé tenném az ivartalanítást!
Nekünk is volt kankutyánk, ivartalanított. Vannak macskáink, mind ivartalanítva van! Nem kellene több kóbor és menhelyi állatot "kitermelni".
Amúgy meg ember legyen a talpán, aki el tud zárni egy tüzelő szukát, vagy ki tudja zárni a kanokat!
(És a helyesírásod annyira gáz, hogy ezt már büntetni kellene.)
Kérdésedre a válasz:
igen, az ivartalanítás a legjobb módja a felesleges szaporulat megakadályozásának.
Annyira érdekes és számomra elkeserítő, hogy pl. Németországban ez már annyira eljutott az emberek tudatáig, h nekik kint az a természetes, h a nem tenyészállatokat ivartalanítják. És olyannyira jól megoldották ezt a helyzetet, hogy módjukban áll pl. Magyarországról örökbefogadni kutyákat, mert ott nincs annyi.
Sőt, még a butának kikiáltott amerikaiak is képesek agyilag felfogni, h az ivartalanítás a legjobb módja h ne árasszák el kóbor kutyák az országot. Sőt még azt is megértik, h nem kell egyszer sem szülnie. Igaz ott súlyos pénzeket kell fizetni, ha nincs ivartalanítva a kutyád/macskád. Ezt itthon is be kéne vezetni.
Egyébiránt ajánlom figyelmedbe, h sokkal inkább amerikai tanulmányokat olvass a témában - sokkal nagyobb tapasztalatuk van és régebb óta csinálják. De ha nem akarsz keresgélni és mondjuk angolul sem akarsz olvasgatni, akkor itt egy cikk Amerikában és Nagy-Britanniában is praktizált állatorvostól:
Megjegyzem: mindkét kutyám ivartalanított - az egyik egy labrador (akik nagy általánosságban nem kicsit szoktak kövérek és hordó alakúak lenni) és 25 kiló (a standard szerint is 30-35 kilónak kéne lennie.. :oP) - tehát nem mondható elhízottnak. Semmilyen problémánk nem volt egy percig sem az ivartalanítás miatt. Csak előnyét tapasztaltuk. Annál több adódott addig amíg nem volt ivartalanítva.
Az elhízás valóban csak azon múlik, hogy a gazdi hogyan eteti a kutyát. Tényleg van kockázata a műtétnek is, de még mindig kevesebb, mint egy ellésnek, nem is beszélve a korábban említett egyéb ivarszervi betegségekről.
Tényleg tanuld meg helyesen értelmezni az írott szöveget, mert érettségin szükség lesz rá. Sokat kell hozzá olvasni, akár a kutyákról is...
Az ivartalanítás a legjobb a kutyáknak, ez tény. Olvasd el az Állatorvosi Kamara véleményét!
Arra milyen ötleted van, hogy egy menhelyen 150-200 vagy 400 kutyát hogy zárjanak külön?
Ilyen baromságot!
Ne haragudj de , csak azért jössz ide hogy ez leírd?
Minden válaszban ott van a HA - LEHET !
Jobb ha elzárod?
Nagy hülyeséget írtál kedves !
Neked jó lenne ha fel vagy izgulva de nem szeretkezhetsz?
Vagy ha fiú vagy : Mikor megkívánsz egy jó csajszit aki ott riszál neked , de nem lehetsz vele , mert elzárnak ?
Ez jobb ?? Ha egyszer úgysem akar az ember kiskutyát , de azt sem akarja hogy a kutya évente 2x szenvedjen vagy azon gondolkozzon na most lesznek kiskutyák vagy nem!
Nem lesz álvemhes , nem lesz daganata , stb..
Akkor mi a legjobb megoldás? 1x kell ivartalanítani és az egész élete könnyebb lesz a kutyának !
Nem egyértelmű? Ja és ne gyere azzal a dumával hogy szülnie kell, mert akkor te is szülj évente amikor csak sikerül! Akkor beszélj a szülésről!
Remélem valami eljutott az agyadig !
2009-08-18 08:10 Te meg annyira gáz vagy hogy le kell gyilkolni!!!!!!!!!!!!!!!!!
És én az ilyen embereket az állatoktól száz kilométeres távban elzárt területre gyűjteném össze.
Nem nagyobb trauma hogy csonkolod az életét? A kockázatok meg már át lettek értékelve. A nőknél például, még méh eltávolítása estén is, a nő szándéka ellenére is a petefészkek meg ovása az orvosi cél, mindez egészségügyi szempontok alapján, amit a racionális bíztositok hoztak. Az értem én hogy ez mennyivel kényelmesebb a lusta, felelötlen gazdiknak. Csak akkor legalább nem mondjuk azt, hogy a kutya érdeke!
Én dolgoztam kutyákkal, van rengetek tapasztalatom. És tény hogy a kutyák 70%-nál tapasztalható hogy szelídebbek, kezes bárányok lesznek a dominánsabb fajok kanjai. De 10-20% között meg teljesen bekattannak ettől, ilyen elsikkadt, profnevelők által kezelhetetlen és használhatatlan őrkutyát nevelnem, egyszeri telepőrzés tejesítése is körülményes velük. Nem volt egy élmény és könnyű munka. Pedig büszkén állítom, veszély elhárítása miatt többek közt már idegen vad kaukázusi juhászkutya (kasztrálatlan) kan kutyát fogtam meg, puszta kézzel. És állíthatom, hogy ivartalanítás után sokkal kiszámithattlanabb reakciói lesznek egy így már torz lelkű kutyának, főleg ha veszélyhelyzetbe került embernek kell ezt felmérnie. Ezt 10-20% vagy szomszéd bácsi lelövi az USA-ban és hatalmas per, vagy elaltatják.
A további másik 10-20%-ban meg úgy tesz a herélt kan vagy szuka, mintha nem sok változott volna.
Aki erélytelen nem következetes kutya tartó, az ne válaszon ilyen fajtájú kutyákat és főleg ne kan kutyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!