Ivartalanitás a legjobb modja a kutyaszaporitás megálitásának? Nagyon sajnálom a menhelyen levö kutyákat de bisztos, hogy az Ivartalanitás a legjobb modja a kutyaszaporitás megálitásának? Én azért sajnálom a kutyusokat.
"A szukáknál tüzeléskor tüzelö bugyival is lehet védekezni, kutya legyen a talpán aki oda behatol:D"
Ismerősöm 10 hónapos óriássnauzerén első tüzeléskor tüzelőbugyi volt. Hát sajnos volt kutya aki behatolt oda...
Szerintem pedig nincs rá jobb megoldás...
Jah. de mondjuk a kóborkutyák? a lánykutyusod összetalálkozik egy kan kóborkutyával akkor mi a helyzet? jön a lapát? aha persze... inkább ivartalanítás...
ez csak egy vélemény, túl késő van ahhoz, de még tudnék egy jópár +-t.
Bárcsak ugy volna de az ivartalanitás szerintem nem a legjobb modja .( Az elhizást kihagytam.)ezek tények és nem holmi légböl kapott akármi .Olvastam és nem a kitaláltam.itt egy példa az enternetröl:Miért ne ivartalanítassuk szuka kutyánkat?
Az ellés és a kiskutyák nevelése tagadhatatlanul óriási élmény, nekem még mindig, 9 év munka után is.
Mert rossz nekik? Igen, a műtét megviseli a kutyákat, de messze nem annyira, mint egy embert egy hasi műtét, akár egy császármetszés. Talán pont annyira viseli meg őket a műtét, mint az ellés.
Mert a műtét után elhízhatnak? Igen, elhízhatnak, ha genetikailag hízásra hajlamosak, ha gazdájuk nem tud ellenállni a nasik és az igény szerinti etetés csábításának, ha a kutya nem mozog eleget.
Mert a műtétnek szövődményei lehetnek? Igen, lehetnek, egyrészt mint minden műtétnek, ennek is megvan a maga kockázata, és az esetleges műtéttechnikai hibáknak megvan a maguk vonzata, de a technikailag tökéletesen kivitelezett műtét esetén is előfordulhat az ivartalanítás után bármikor (fél év, egy év, évek után) jelentkező, valószínűleg hormonális hátterű incontinentia, vizelet-visszatartási zavar. Az incontinentia folyamatos kezelést igényel, alacsonyabb dózisú ösztrogénnel, tabletta formájában.
Sziasztok,
én azt hallottam tablettát is etethetnek a kutyussal, már ha hajlandó megenni, az eledelébe csomagolva, elrejtve.
Azt is hozzátenném, a kérdező védelmében, hogy egy elletést elvben nem árt hagyni, ha lesz gazdija a kiskutyáknak.
Akkor védettebb lesz az ivartalanítás után.
A kerdesedre a valasz: Igen, az ivartalanitas a legjobb modja a kutyaszaporitas megallitasanak.
A tobbi legbol kapott, vagy tenylegesen alatamasztott adat/vagy baromsag, amit irtal, lenyegtelen - az ivartalanitas a legjobb modszer.
Amugy, meg jobb: az ebado bevezetese, a nem leadozott kutyak helybeni kivegzese, a kobor kutyak lemergezese, kilovese. Ugyanez macskakra is, hamar homar.. *Ez utobbi ket mondat ugynevezett "ironikus megjegyzes" volt*
Igen az a legjobb megoldás, és azok az információk, hogy mennyire tönkre teszi a kutyát nem jók. Rossz a forrásod, nézz utána jobban.
Egyébként nem mindenki tudja elzárni a kutyáját, meg a van, aki el sem zárja, mert még annyi erőfeszítést sem tesz meg, gondolja úgy sem lesz semmi, vagy nem is tudja hova zárni. Tegye három hétre a sufniba? Na persze.
Ki mondta Neked,hogy az ivartalanított kutya rövidebb ideig él?
Az egyik ivartalanított kutyám pl.17 évesen halt meg,a másik 15 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!