Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanitás a legjobb modja...

Ivartalanitás a legjobb modja a kutyaszaporitás megálitásának? Nagyon sajnálom a menhelyen levö kutyákat de bisztos, hogy az Ivartalanitás a legjobb modja a kutyaszaporitás megálitásának? Én azért sajnálom a kutyusokat.

Figyelt kérdés
Na most mondok én is valamit az ivartalanitásrol(negativ):már az ivartalanitás megterheli a kutyát, könnyebben elkapja a betegségeket mint a (virusos bakteriális),fölboritja a kutya fizikai egyensulyát,elhizik,és koránsem él annyit mint ivaros társai,és szerintetek ez természetes?Hát nem és még maradando károsodást is szenvethet,mert a mütéteken föllépnek komplikáciok is ugyebár.UGYHOGY AZ IVARTALANITÁS HELYETT JOBB 3 HÉTIG ELZÁRNI A KANOK ELÖL ha már nemakarunk kiskutyákat.A szukáknál tüzeléskor tüzelö bugyival is lehet védekezni, kutya legyen a talpán aki oda behatol:D Nem?
2009. aug. 17. 23:21
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
96%

"A szukáknál tüzeléskor tüzelö bugyival is lehet védekezni, kutya legyen a talpán aki oda behatol:D"

Ismerősöm 10 hónapos óriássnauzerén első tüzeléskor tüzelőbugyi volt. Hát sajnos volt kutya aki behatolt oda...

2009. aug. 17. 23:25
 2/26 A kérdező kommentje:
XD az gáz
2009. aug. 17. 23:26
 3/26 anonim válasza:
92%

Szerintem pedig nincs rá jobb megoldás...

Jah. de mondjuk a kóborkutyák? a lánykutyusod összetalálkozik egy kan kóborkutyával akkor mi a helyzet? jön a lapát? aha persze... inkább ivartalanítás...

ez csak egy vélemény, túl késő van ahhoz, de még tudnék egy jópár +-t.

2009. aug. 17. 23:26
 4/26 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként légyszíves figyelj a helyesírásodra, ha már ilyen okosnak akarsz tűnni. Pedig ekkora baromságot nem hallottam még, mint amit te írtál. Csak olvasd el az Állatorvosi Kamara nyilatkozatát az ivartalaníásról és máris nem fogsz ennyi hülyeséget összehordani.
2009. aug. 17. 23:27
 5/26 A kérdező kommentje:

Bárcsak ugy volna de az ivartalanitás szerintem nem a legjobb modja .( Az elhizást kihagytam.)ezek tények és nem holmi légböl kapott akármi .Olvastam és nem a kitaláltam.itt egy példa az enternetröl:Miért ne ivartalanítassuk szuka kutyánkat?

Az ellés és a kiskutyák nevelése tagadhatatlanul óriási élmény, nekem még mindig, 9 év munka után is.

Mert rossz nekik? Igen, a műtét megviseli a kutyákat, de messze nem annyira, mint egy embert egy hasi műtét, akár egy császármetszés. Talán pont annyira viseli meg őket a műtét, mint az ellés.

Mert a műtét után elhízhatnak? Igen, elhízhatnak, ha genetikailag hízásra hajlamosak, ha gazdájuk nem tud ellenállni a nasik és az igény szerinti etetés csábításának, ha a kutya nem mozog eleget.

Mert a műtétnek szövődményei lehetnek? Igen, lehetnek, egyrészt mint minden műtétnek, ennek is megvan a maga kockázata, és az esetleges műtéttechnikai hibáknak megvan a maguk vonzata, de a technikailag tökéletesen kivitelezett műtét esetén is előfordulhat az ivartalanítás után bármikor (fél év, egy év, évek után) jelentkező, valószínűleg hormonális hátterű incontinentia, vizelet-visszatartási zavar. Az incontinentia folyamatos kezelést igényel, alacsonyabb dózisú ösztrogénnel, tabletta formájában.

2009. aug. 17. 23:38
 6/26 anonim ***** válasza:
41%

Sziasztok,

én azt hallottam tablettát is etethetnek a kutyussal, már ha hajlandó megenni, az eledelébe csomagolva, elrejtve.

Azt is hozzátenném, a kérdező védelmében, hogy egy elletést elvben nem árt hagyni, ha lesz gazdija a kiskutyáknak.

Akkor védettebb lesz az ivartalanítás után.

2009. aug. 17. 23:40
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

A kerdesedre a valasz: Igen, az ivartalanitas a legjobb modja a kutyaszaporitas megallitasanak.

A tobbi legbol kapott, vagy tenylegesen alatamasztott adat/vagy baromsag, amit irtal, lenyegtelen - az ivartalanitas a legjobb modszer.

Amugy, meg jobb: az ebado bevezetese, a nem leadozott kutyak helybeni kivegzese, a kobor kutyak lemergezese, kilovese. Ugyanez macskakra is, hamar homar.. *Ez utobbi ket mondat ugynevezett "ironikus megjegyzes" volt*

2009. aug. 18. 01:06
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen az a legjobb megoldás, és azok az információk, hogy mennyire tönkre teszi a kutyát nem jók. Rossz a forrásod, nézz utána jobban.

Egyébként nem mindenki tudja elzárni a kutyáját, meg a van, aki el sem zárja, mert még annyi erőfeszítést sem tesz meg, gondolja úgy sem lesz semmi, vagy nem is tudja hova zárni. Tegye három hétre a sufniba? Na persze.

2009. aug. 18. 02:35
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Ki mondta Neked,hogy az ivartalanított kutya rövidebb ideig él?

Az egyik ivartalanított kutyám pl.17 évesen halt meg,a másik 15 évesen.

2009. aug. 18. 06:42
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig 3 ivartalanított kutyám volt, ebből 2 szuka, 1 kan. Soha semmi problémájuk nem volt az ivartalanításból kifolyólag, ellenben a szukák sosem voltak álvemhesek, nem volt méhgyulladásuk, emlődaganatuk. Mind a kettő első tüzelés után lett ivartalanítva, a kan 6 hónaposan. A két szuka 16 és 17 évig élt, a kan 16 évig. Ja és sosem híztak el, mert foglalkoztam velük, mozgattam őket. Csak a lusta ember lusta kutyája hízik el, de az ivartalanítás nélkül is. Most van 1 kan és egy szuka kutyám, a kan jelenleg 7 éves, a szuka 5, természetesen ivartalanítva vannak, és köszönöm remekül vannak. Azt hiszem ők is megköszönnék nekem, hogy nem fognak ivarszervi daganatos betegséget kapni.
2009. aug. 18. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!