Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan etessem a befogadott...

Hogyan etessem a befogadott kutyáim?

Figyelt kérdés

Szóval befogadtam 3 kutyát (8,3,1 évesek) májusban. Eddig rossz tápokon, csirkefejen, lábon, ilyesmiken éltek. Ja és ha a gazdának nem volt kedve már felkelni akkor épp egy-két-három napig nem ettek. Onnan tudom, hogy a szomszédé volt mindegyik- ő elment. Orvos szerint kutya bajuk... Csak az a problémám, hogy Acana adultot kaptak és a kettő fiatal nagyon sovány lett, mert ugye a teli lábos moslék helyett csak egy pohár az adag most. Az öreg meg már nem mozog annyit. Én vártam vártam- adagot szinte duplára emeltem- de semmi. Ja de, a szőrük csak nő és nő és nő...

Szóval most sportos Acana-t rendeltem, mivel pásztorkutyák, és sokat mozognak. Most evvel hogy kezdjem etetni őket? Az ajánlott adaggal? Mennyi idő után kéne látnom az eredményt? Mert ugye a szép szőr nem minden, ha érzem a gerincüket... Csak azért itt kérdezem, mert orvos nem talált semmit, gondoltam nem elég a mozgásukhoz ez a kaja... És ha pl a nagyobb adag jó nekik, akkor mikor csökkenthetem vissza az előírtra?

2009. aug. 17. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Az orvos mit mond? Szerinte is soványak? Lehet, hogy csak te látod annak és ők vékony alkatúak, csak eddig el voltak hízva. Milyen fajták? Én is sportos Acanát adok a kutyámnak, az teljesen jó, csak vigyázni kell vele, mert ha egy ideig nem mozgatom annyit, mint szoktam, akkor egy kicsit meg is látszik rajta.
2009. aug. 17. 21:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Á ezek magukól is egésznap futnak, szóval sosem pihennek. Egyébként mudik. Eléggé soványak voltak eddig is, és most meg érzem a gerincüket is- ez nem normális... Az orvos azt mondta rendben vannak csak vékonyak, de ennyire mélyreszántó tanácsokat nem adott.
2009. aug. 17. 21:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Féreghajtót kaptak, ugye?
2009. aug. 17. 21:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Természetesen.
2009. aug. 17. 21:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon gondos és aggódó vagy, így túl reagálod a dolgot. Egyszerűen adj még többet! Nem kell ragaszkodni a zsákon lévő útmutatóhoz.

(Az én kutyám kajás zsákjára 60-80dkg van írva a kilóinak megfelelően, de 15-20dkg-ot eszik csak meg.)

Keverheted a tápot főtt tésztával, esetleg rizzsel, farháttal. A tészta nagyon jó szénhidrát forrás, ha a hízás a cél, arra nagyon alkalmas.

Vagy veszel husikat (csirke- nyak, farhát, comb, sertésmáj - ezek nem annyira drágák) a boltban, főzöl húslevest répával, fehérrépával, zellerrel, egy kevés krumplival, fűszer és hagyma nélkül. (A krumpli miatt nem kell lehurrogni, tudom, hogy a keményítőt nem tudják megemészteni, de a rosttartalma szépen tisztítja a bélbolyhokat. 1-2 szem krumplitól semmi bajuk nem lesz).

Szerintem a házikoszttól szépen ki fognak gömbölyödni.

Nekem is hasonló körülmények közül befogadott kutyám van, neki is sok időbe telt, mire kigömbölyödött, kinőtt, kifényesedett a szőre. Valószínűleg szarrá van menve az emésztési szervrendszerük, és nem tudják megfelelően befogadni, felszívni a tápanyagokat. Helyre fog állni a dolog. Nálunk a hízni akarást még megspékelte egy három hónapig tartó hasmenés, na azt nem volt egyszerű kikúrálni.

Ha gondolod, akkor adhatsz nekik még probiotikumot is, pl. Lactifermet, Immunovetet (bár az utóbbi néhány kutyát megfosat) vagy a humán Normaflore-t.

Na, most már annyi mindent írtam, csak hasznos lesz valamelyik számodra :).

Jó kutyázást, légy büszke magadra és a megmentett kuttyaidra! :)

2009. aug. 17. 23:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ha van egy kis időd menj fel a netboard/kutya/mudi fórumra ott sokan segítenek madj Neked.

Vagy a Mudimentő Szolgálattal vedd fel a kapcsolatot Ők szoktak ilyen kutyákkal is foglalkozni és tudnak tanácsokat adni. És persze jó ha az orvssal egyeztetsz a "kezelésről". Lehet, hogy valami bélmüködési zavar van...

Sok sikert és örömöt a mudikhoz! :-)))

2009. aug. 18. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!