Megvertem a kutyámat. Ilyenkor ti is nagyon rosszul érzitek magatokat?
Tegnap este történt. A két kerületet egy vonat választja el egymástól, de mi kb. 1 km-re voltunk a sínektől. Soha nem volt vele gond, mégis tegnap este kiszagolt egy állatot, és átrohant a síneken, a vonat előtt, a másik kerületbe. A nő fogta meg. Hiába futottam utána, kiabáltam, nem érdekelte. Majdnem elcsapta a vonat. Én meg megvertem, annyira mérges voltam, és megijedtem. Neki látszólag nincs semmi baja, nekem vérrög keletkezett az ujjamban. Annyira rosszul érzem magam, hogy azt nem tudom elmondani. De ha visszacsinálhatnám, akkor is kapna két pofont, mert jogos volt. Soha nem csinált ilyet, mindig is 100%-ig behívható volt.
Ti is ezt érzitek, amikor ilyen történik?
Kérdező: az eset után én minimum 2 hétig MINDEN szabályt totál betartatnék vele és még találnék ki extrákat.
Kizárólag pórázon-láb mellett sétáltatnám minimum 1 hétig, aztán pl kicsit nagyobb szabadságot kaphatna, pl flexivel, de itt is több legyen a láb melletti séta...ha így működik a behívása, kapna 1-2 tesztként végzett behívást és fokozatosan térnék vissza teljesen póráz nélküli sétákra...
Tudom ezért lepontozást fogok kapni, de nekem is az jutott eszembe hogy a bizony a farkasok is megtépik egymást rendesen amikor kell.
Szerintem nincs olyan gazdi aki legalább egyszer valahogy ne verte volna meg a kutyáját, jobb esetben azért mert annyira fél hogy ez a dolog megismétlődik hogy haragszik rá amiért ennek a veszélynek kitette magát, és ez elkerülése végett inkább megvered a kutyát "szeretetből" csak hogy ne hogy még egyszer csináljon ilyesmit.
És emiatt az ellentmondás miatt hogy szereted de pont emiatt is vered meg, megy nehezen ennek a dilemmának a feldolgozása, mert ellentmondás van ebbe.
Bizony én is adtam neki addig amíg nem láttam hogy na ez már tényleg fáj neki, de utána nekem is olyan bűntudatom volt hogy nem tudtam a kutya szemébe nézni egy hétig.
De ezt a dolgot így "lerendeztük" ő is tanult belőle én is, természetesen már nem tenném, mindenkinek egyszer ezen át kell esni hogy tudja ezt nem szabad csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!