Megvertem a kutyámat. Ilyenkor ti is nagyon rosszul érzitek magatokat?
Tegnap este történt. A két kerületet egy vonat választja el egymástól, de mi kb. 1 km-re voltunk a sínektől. Soha nem volt vele gond, mégis tegnap este kiszagolt egy állatot, és átrohant a síneken, a vonat előtt, a másik kerületbe. A nő fogta meg. Hiába futottam utána, kiabáltam, nem érdekelte. Majdnem elcsapta a vonat. Én meg megvertem, annyira mérges voltam, és megijedtem. Neki látszólag nincs semmi baja, nekem vérrög keletkezett az ujjamban. Annyira rosszul érzem magam, hogy azt nem tudom elmondani. De ha visszacsinálhatnám, akkor is kapna két pofont, mert jogos volt. Soha nem csinált ilyet, mindig is 100%-ig behívható volt.
Ti is ezt érzitek, amikor ilyen történik?
Én sem bántottam soha. Még egy legyintést sem kapott. Az biztos, hogy nem fájt neki, mert a kilójához mérten kicsit kapott. Ő 45 kiló én meg 60. Nekem is azért fáj az ujjam, mert a nyakörvén a karabírent találtam el. De bárcsak fájna az összes ujjam, minthogy ilyen sz.rul érezzem magam. Tegnap elaludni sem tudtam, engem jobban megvisel, mint őt.
De ezek szerint nem csak én csináltam ilyet, ez azért megnyugtat egy kicsit.
2-es válaszolóval totál egyet értek.
Húzós szitukban Argos is kapott jócskán! Akkor is, amikor TUDOM ÉS MÁSOKNAK IS AZT JAVASLOM, hogy adott szituban ne fenyítse fizikailag a kutyát, mert elvileg nem kötheti a tettéhez...de nálam bevált, azóta sem csinált olyat...
Hasonló szituban kellett nekem egyszer a kutyumat megfegyelmezi: jól nevelt kutya, macska kiszúr, forgalmas úton át rohan. Visszahívásra süket. Se előtte, se utána nem volt több ilyen cérnaszakadás.
A következőt csináltam:
Utána mentem, elkaptam a frakkját, jó morgós hangon a grabancánál fogva lenyomtam. Rögtön hanyatt vágta magát, fogtam a mellényénél és kicsit megráztam, és közben legalább 10x rámordultam, hogy nem szabad, mit csináltál, nem szabad, rossz kutya...
Állítólag a hanyatt döntést és leszorítást falkavezéri dorgálásnak veszik, a verésnél viszont kialakulhat a kéztől/tárgytól való való félelem, ami más szituban agressziót válthat ki a tárgy/kéz ellen.
Ha azonnal leszúrod, nagyon is köti a rosszalkodáshoz a szidást. Sőt kutyámon, már a szidás előtt látszik, hogy tudja rosszat csinált...
Amúgy meg egy farkas falkában is van fizikai fegyelmezés. Teljesen normális, hogy aki a főnök, az néha helyre teszi a többieket.
Hát azóta ő is mintakutya, és tegnap ő is azonnal megadta magát.
De soha nem tapasztaltam nála ilyet, elrohant mint valami őrült, egy kiskutyát szagolt ki mint utólag észrevettem, a csaj felkapta a kutyáját, és ő meg ugrált felfelé. Csak játszani akart egyébként, de a vonat akkor is majdnem elütötte. Meg minimum 1 km-re rohant el. A csajt fel is borította kutyástul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!