A kutyám a ma reggeli sétán behíváskor nem jött oda hozzám, hanem elrohant az ellenkező irányba, végül hazament. Én megvertem büntetésképpen. Miért csinálta ezt?
Egy mezőre mentünk, nem volt rajtunk kívül senki és normális hangnemben hívtam.
Ja és nem rohantam utána.
Nem tisztel téged, és nem bízik benned.
Veréssel se a tiszteletét, se a bizalmát nem szerzed meg, mert ezeket csak kiérdemelni lehet.
Max. félni fog tőled, és még ennyire se fog odamenni. Alapvetően hibás a felfogásod a kutyanevelésről.
Istenem, jóhogy nem azzal vádolnak egyesek, hogy félholtra vertem a kutyámat... Ha nem érdekelne a sorsa és nem szeretném a kutyámat, nem vinném napi több órás sétákra, hogy levezesse az energiáját, nem adnék neki minőségi tápot és nem lenne bent a házban, annak ellenére, hogy van kertünk is. Ennyit erről.
A kutyám nem egy 10 kilós kis eb, hanem 60 kilós és csupa izom. Keményebben kell fellépnem vele szemben, mint egy kis ölebbel.
Nem is a keménységgel van gond, hanem egyrészt annak alkalmazásával (utólag büntetés öreg hiba, csak ártasz vele, nem is keveset)
másrészt azzal, mit értesz keménység alatt.
Előszöris egy rossz viselkedésért a kutyát nem büntetni kell, hanem fegyelmezni, amibe nem fér bele a verés.
Ha büntetni akarod, arra is vannak 100-szor hatékonyabb módszerek a fizikai bántalmazásnál.
Ha mindenáron verekedni akarsz, legalább jól időzíts!
Viszont amíg a bizalmi/tiszteletbeli kérdések felmerülnek, addig ezzel szintén csak összezavarod, és hátráltatod a fejlődésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!