Az emberek azért találták ki ezt a falkavezéres blablát, mert azt akarják, hogy a kutya istenítse őket, és, hogy érezzék, hogy felsőbbrendűek?
Van kutyám, de én sosem neveltem kutyaként, aminek ok, meglett az eredménye, mert kicsit el van kényeztetve. Utánaolvastam, hogy mit tehetek azért, hogy normálisabban viselkedjen, de amit találtam tanácsok, azok olyan gonoszak. Pl. a kutya nem aludhat velünk, hanem a saját helyén, a kutya nem ehet a mi kajánkból, csak a sajátjából, mi menjünk ki először az ajtón, vegyük el a kutya játékait és csak akkor játszunk velük, ha nekünk van kedvünk és ne akkor, mikor nekik.
Nekem ezekkel kapcsolatban az jut eszembe, hogy szegény kutya teljesen ki van szolgáltatva nekünk embereknek és ezzel méginkább azt szeretnénk elérni, hogy a kutya alsóbbrendűnek érezze magát, mint mi, hogy megmutassuk neki, hogy mi vagyunk a királyok, ő pedig csak egy kutya. Persze értem én, hogy a kutya ősei a farkasok és a falkákban így meg úgy van, de ezzel csak azt érjük el, hogy a kutya teljes mértékben tőlünk függjön, egy alsóbbrendű lény legyen, aki lesi minden kívánságunkat, aki csak ránk figyel. Ez jó dolog, de nem önző?
Nekem ez nagyon önimádó, önző dolognak tűnik. Ti mit gondoltok erről?
a falkavezéres dolgok pont azt a célt szolgálják,hogy megtanuljunk mi kutyául,megértsük őket..
nekem van egy bichon frise-m 1,5 koráig semmi nevelés és agyon lett kényeztetve az előző gazdáinál ,meg is lett az eredménye, agresszív volt az gyerekekkel,kutyákkal ,biciklisekkel és a gazdáira nem hallgatott..
ahogy megkaptam ezt a kutyát neveltem a "falkavezéres blablabával" és szakember nélkül 2-3 év múltán mintha kicserélték volna a kutyámat, nyugodtan engedhetem gyerekek közé és a biciklisekre se támad,elengedve is sétáltathatom,első szóra oda jön,senki nem támadna már meg,mert én vagy a falkavezér!! sokkal nyugodtabb is mióta én vagyok a vezér..
ha ezek a módszerek nem lettek volna, akkor még mindig egy agresszív,kezelhetetlen kutyám lenne aki nem boldog,mert stresszeli magát miattam ,hogy megvédjem!!
velem alszik a kutyám, naponta egyszer kap kaját..
nincs elkényeztetve ,mert hiába kistestű és fehér attól ő még egy KUTYA!!
én nagyon szeretem őt,ő a mindenem és nem érzem magam felsőbb rendűnek nála de egyenlőnek sem,mivel ő egy állat és mint írták ,egyedül ő nem tudna megélni..
ezek a falkavezéres dolgok nem gonoszságok ezek csak szabályok,amik egyszerűbbé tehetik kutyánkkal az együtt élést!!
az ajtón először ki-be menés tényleg fontos,inkább a ki menés,mert sose tudhatod,hogy mi van az utcán és te csak úgy látatlanba kimered engedni a kutyádat???
és ha jön egy kobór kutya falka aki rá ront a flexin lévő kutyádra aki már 5 m-el messzebb jár ,akkor mit csinálsz???
szerinted mért van annyi kutyatámadás ???
mert a kedves gazdi nem NEVELI a kutyáját, ha mindenkinél aki kutyát tart az ember lenne a vezér akkor nem lennének agresszív kutyák akik mindent és mindenkit megtámadnak,nem lennének félős és berögzött viselkedés zavarral küzdő kutyák sem..
a kutya az kutya legyen az csivava vagy dán dog!!
önző dolog az hogy TE csak magadra gondolsz,mert szerinted a kutyának rosszak a falkavezéres dolgok,pedig nem..
nézd meg Cesar Milan műsorának egy részét!!
nem hülyeség ez a falkavezéres dolog!!!
Jó sokan válaszoltak már előttem. Csak néhány észrevétel:
Nálunk a kutya a családban él (nem falkában).
Amíg kölyök volt, addig kicsit szorosabb szabályok voltak, aztán ahogy idősödött és egyre okosabb lett, kissé lazultak ezek a szabályok.
Amiket a falkavezérségről írnak, csak sarokpontok arra az esetre, ha baj van a kapcsolatotokkal. Egyik sem szentírás és nem is biztos, hogy mindent végig kell csinálni, de ha baj van a kutyád és a közted levő kapcsolattal, akkor igenis szükség van rá.
Azt írod szívtelen dolognak tartod, hogy a kutyát nem lehet felengedni az ágyra.
Ez egy olyan kutya esetében, aki nem fogad szót, behívhatatlan, tombol és rombol, teljesen jogos. De ha nincs baj a kutyával, elfogadja a szabályokat, akkor nincs belőle baj. (mig ezt a választ írom a kutyám itt alszik mellettem a kanapén)
A tanítás ideje alatt igenis szükség van szabályokra. Enélkül nem fogja tudni megtanulni, hogy mit szabad és mit nem.
Egyáltalán nem önzőség úgy nevelni a kutyát, hogy figyeljen rád és teljesítse a feladatokat, amiket kérsz tőle. Hiszen ha szót fogad, sokkal nagyobb szabadságot adhatsz neki. Ha biztosan tudod , hogy nem fog lemenni a járdáról engedély nélkül és nem megy világgá, ha macskát lát, és tud viselkedni a többi kutya közt, akkor teljesebb életet élhet.
Nem azt mondták, hogy soha többet nem játszhatsz a kutyáddal, nem simogathatod és nem adhatsz neki játékot. Játszhatsz vele, dögönyözheted, szeretgetheted, ha Te akarod. Ha akkor foglalkozol a kutyával, amikor Te akarod, sokkal tartalmasabban lehetsz vele. Játszhatsz is, csak egy a lényeg, hogy a közös akciót te kezdeményezd és te is fejezd be.
Mennyivel jobb érzés egy olyan kutyához hazamenni, aki nem ugrik bele sáros manccsal az öledbe, amikor ünneplőben vagy ezer szatyorral a kezedben, hanem nyugodtan megvárja, hogy átöltözz és lepakold a szatyraidat, aztán ha hívod, mehet az örömködés.
Ha szeretnél változtatni a kutyád viselkedésén, csak egyetlen mód van rá. Neked kell megváltoznod. El kell érned, hogy ne haverként, hanem vezetőként tekintsen rád. Hidd el nem olyan kegyetlen, mint amennyire elsőre látszik. Ha az alapvető összefüggéseket megérti - képes vagy vele megértetni - nem lesz baj. Hidd el egy engedelmes kutyával könnyebb az élet, mindkettőtők számára.
A szabályok betartásával még nem leszel zsarnok.
Ha úgy érzed, hogy változni szeretnél, de egyedül nem megy, keress fel egy kutyaiskolát. Hidd el jó móka lesz neked és a kutyádnak is. Mindketten sokat fogtok tanulni, és általában jó társaság gyűlik össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!