Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az emberek azért találták ki...

Az emberek azért találták ki ezt a falkavezéres blablát, mert azt akarják, hogy a kutya istenítse őket, és, hogy érezzék, hogy felsőbbrendűek?

Figyelt kérdés

Van kutyám, de én sosem neveltem kutyaként, aminek ok, meglett az eredménye, mert kicsit el van kényeztetve. Utánaolvastam, hogy mit tehetek azért, hogy normálisabban viselkedjen, de amit találtam tanácsok, azok olyan gonoszak. Pl. a kutya nem aludhat velünk, hanem a saját helyén, a kutya nem ehet a mi kajánkból, csak a sajátjából, mi menjünk ki először az ajtón, vegyük el a kutya játékait és csak akkor játszunk velük, ha nekünk van kedvünk és ne akkor, mikor nekik.

Nekem ezekkel kapcsolatban az jut eszembe, hogy szegény kutya teljesen ki van szolgáltatva nekünk embereknek és ezzel méginkább azt szeretnénk elérni, hogy a kutya alsóbbrendűnek érezze magát, mint mi, hogy megmutassuk neki, hogy mi vagyunk a királyok, ő pedig csak egy kutya. Persze értem én, hogy a kutya ősei a farkasok és a falkákban így meg úgy van, de ezzel csak azt érjük el, hogy a kutya teljes mértékben tőlünk függjön, egy alsóbbrendű lény legyen, aki lesi minden kívánságunkat, aki csak ránk figyel. Ez jó dolog, de nem önző?

Nekem ez nagyon önimádó, önző dolognak tűnik. Ti mit gondoltok erről?

2012. nov. 22. 09:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
51%
Valóban, a kutya ki van szolgáltatva, idáig is alsóbb-felsőbbrendűségi viszony volt ember, és állat között. az okosok azt mondják ezek mankók, ha nem boldogulsz a neveléssel. ha megvan a kellő határozottságot, és normálisan megtudtad nevelni a kutyádat, akkor nem kötelező ezeket folyamatosan betartatni.
2012. nov. 22. 09:27
 2/23 anonim ***** válasza:
41%
Én kb. ugyanezt gondolom, mindig is hagytam kibontakozni a kutyáim egyéniségét, ennek ellenére egyik sem "mászik a fejemre". Azért tisztelnek engem, mert én is tisztelem őket. És azért szeretnek, mert én is szeretem őket.
2012. nov. 22. 09:29
 3/23 anonim ***** válasza:
93%
Mert a kutyát akárhogyan is szeretjük, kutyaként kell kezelni, és nem emberként, és nála természetes dolog az alsó- és felsőbbrendűség, ez a vérében van.
2012. nov. 22. 09:29
 4/23 anonim ***** válasza:
76%
Látszik nő vagy. Illetve inkább kislány gondolom. Ezek a tanácsok neked gonoszak?
2012. nov. 22. 09:32
 5/23 Andizsuzsi ***** válasza:
96%

"Nekem ezekkel kapcsolatban az jut eszembe, hogy szegény kutya teljesen ki van szolgáltatva nekünk embereknek és ezzel méginkább azt szeretnénk elérni, hogy a kutya alsóbbrendűnek érezze magát"

Nem, ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a kutya biztonságban érezze magát, hogy mindig tudja, hogy mikor mik a szabályok, ne nyomja annak a felelősségnek a terhe, hogy úgy érezze, vannak helyzetek, amikor ő felelős a falkája vezetéséért. Azok a kutyák, akiket te sajnálsz, nyugodt, kiegyensúlyott életet élnek, mondhatnám boldogok. A kuyta természetesen teljes mértékben tőlünk függ, a te elkényeztett kutyád is tőled, hiszen te biztosítod a létfenntartásához szükséges dolgokat. Sokan azt gondolják, hogy akkor tesznek jót a kutyájukkal, ha úgy nevelik és úgy tartják, mintha a gyerekük lenne, abból is az elkényeztetett fajta, pedig hidd el, a kutya szeret kutya lenni.

2012. nov. 22. 09:36
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom kedves kérdező hogy miről írsz.. Egy kutya teljes mértékben tőlünk függ addig amíg nem tud bevásárolni magának. Sajnos ez így van manapság.

Az igazán boldog kutyának van vezetője aki megmondja neki hogy mit csináljon így a kutya élete "gondtalan", mert nem azzal kell foglalkoznia hogy hogy védje meg a falkáját vagy hogy hogy csalogassa vissza a munkába menő "gazdit" aki a kutya szerint egyébként egyedül nem életképes és nem képes vigyázni magára.

A múltkor elmeséltem egy nőnek hogy mért acsarkodik a kutyája mindeki másra.. És megsértődve ált tovább hogy ez nem jól mondom.. még utoljára mondtam neki hogy nézzen utána a neten hogy mért nem jó egésznap a kutya előtt hagyni a kaját pl.. Várom a válaszát a kövi talinál :D a vége majdnem off lett bocsi ^^

2012. nov. 22. 09:40
 7/23 anonim ***** válasza:
95%

Szia.

Kedves kérdező.

Gondolom neked egy szoba kutyás van, azért nem veszed ezt komolyan.

De, most tegyük fel, van egy németjuhászod, aki azt hiszi magáról, hogy ő az alfa.

Te megakador simogatni, és neki nincs hozzá kedve, és mivel ő a falkavezér, ezért ő nyugodtan helyre rakhat téged azzal, hogy mondjuk megkapja a kezedet.

reakció? ez a kutya hamis, el kell vitetni!

egy szobakutya azért más, mert az emberek, ezt aranyosnak hiszik, mert tudják, hogy olyan maradandó károsodást nem okozhatnak, mint egy nagytestű.

Illetve, ezek csak nekünk, embereknek tűnnek kegyetlen dolognak, mert emberként próbálod meg kezelni azt a kutyát.

Ha a kutyád azt hiszi, hogy ő a falkavezér, akkor amikor te elmész otthonról, ő ideges lesz, mert mivel ő a falkavezér, ő felel érted, és nem tudja, hogy mi van veled. Kb úgy éli meg, mintha te a gyerekedről nem tudnád, hogy hol van, mit csinál, és mikor jön haza, ezért ingerültté válik, és általában ilyenkor szedik szét a házat, vagy a kertet.

Én így nevelem kicsikorától kezdve a kuityámat, hogy betartom ezeket a szabályokat, és egy kiegyensúlyozott kutyám van, aki teljesmértékben falkavezérnek tart.

A játékot azért érdemes elvenni tőle, mert sokszor ha mindig előtte van hagyva, akkor érdektelenné válik irátna, és hate játszanál vele, akkor kb tojik a fejedre.

Nálunk a kutyának van olyan játéka, amimindig előtte van, hogy tudja rágcsálni, de az izgalmasabb játékokat mindig elteszem, és amikor már meglátja, hogy előveszem kibújik a bőréből.

Szerintem nem kegyetlenség ez a módszer, nézz meg pár filmet ami a farkasokról szól, és nézd meg pl hogy hogy viselkedik egy alfa, és hogy bánnak vele, utánna nézd meg, hogy milyen sorsa van az omegának.

Hidd el, nagyon fogod sajnálni az omegát, de náluk eza természetes, és mivel, ahogy te is írtad, a kutyák a farkastól erednek, ezért érdemes ezeket a dolgokat betartani. Még, ha a kutyád Omega, akkor is jobb sorsa van, mint a farkasok omegájának.

Én a helyedben kipróbálnám, teszem azt , egy hétig, és ha tényleg nem tetszik, akkor hát a te döntésed, hogy hogy neveled a kutyádat, de készülj fel rá, hogy bármikor baj történhet(reméljük, hogy soha se fog)

Bocsi, hogy bőlére eresztettem, de ez a véleményem(és még ki se fejtettem teljesen)

2012. nov. 22. 09:42
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt szeretem, ha a nálam levő kutya szabadon élhet, játszhat más kutyákkal, és bárhol póráz nélkül tehesse amit akar. Ahhoz, hogy ezt megengedhessem neki, falkavezérnek kell lennem az ő biztonsága és a környezetünk biztonsága érdekében.
2012. nov. 22. 09:46
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Kell hogy a kutyával betartassunk bizonyos szabályokat.

Ha nincs megfelelően nevelve, az neki sem jó, de a gazdájának sem.

Igénye van rá hogy terelgessük a megfelelő irányba, hogy utat mutassunk neki, hogy NEVELJÜK.

Én nem érzem magam felsőbbrendűnek nála, de egyenrangúnak sem. Igen, valóban ez kettősség, de nem szabad elfelejteni hogy ő nem ember hanem állat. És mint ilyent, nekem kell megszabnom hogy mit lehet neki és mit nem.

Persze hogy tőlem függ, hisz én adom neki a kaját, a vizet, én viszem le mindig futtatni, pisilni, nagy dolgot elvégeztetni.

Magától nem tudja magát kiszolgálni a konyhában, és nem fogja kulccsal kinyitni az ajtót hogy lefusson pisilni.

tehát eleve függ tőlem.

Viszont ha nincs valaki a családban akit ő falkavezérnek tart ( ami az ösztönéből fakad), akkor elszabadulna a pokol, mert azt hinné neki mindent szabad.

Nálunk nincs ágyban alvás ( az a mi helyünk-neki is megvan a sajátja), nincs lakásban bepisilés, ha megyünk le sétálni akkor előrefuthat a lépcsőházban, de elég egy szó hogy "állj" és azonnal megáll, megvár míg oda nem érek és csak ha mondom neki hogy indulhatsz akkor megy tovább.

Szabályok nélkül kész téboly lenne az életünk.

Az enyém tudja hogy nem ő irányít, de ettől még nem érzem magam önzőnek, csak normális felelős állattartónak.

2012. nov. 22. 09:47
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

1) Nem az emberek találták ki ezt a "falkavezéres blablát". A kutyák viselkedését tanulmányozva vettek át elemeket az ő kommunikációjukból, hogy jobban megértsük egymást.

2) A kutya alsóbbrendű lény az emberi világban, ami a felelősséget és a vezetést illeti. Ezt ne értelmezd rosszindulatként, nem bántó kifejezésként használom, rettenetesen szeretem és tisztelem a kutyákat azért, amik. De egészen addig, amíg én járok dolgozni és én teremtem meg a betevőt mindkettőnknek, én óvom meg őt a betegségektől, meg attól, hogy elüssék az utcán, vagy szétszedje egy másik kutya, amíg én adok neki otthont, és nem ő enged be a kutyaházba lakni (amit amúgy én csináltam neki), addig én vagyok a főnök, ez teljesen természetes. Majd ha megszűnik a civilizáció, és vadászni kell, egyedül boldogulni a természetben, akkor beállok a kutya mögé, mert abban ő lesz a jobb. De ebben a világban én vagyok a főnök kettőnk közül, és ezt nem hatalomvágyból mondom, meg nem lesajnálom az állatot, hogy ő "csak egy kutya", hanem azért, mert ez a helyzet, bármennyire is tiltakozol. Ha hagynám a kutyát vezetni, valószínűleg egyikünk sem élne már. Akkor meg nem akár le is tisztázhatom a kutyával, hogy amúgy ez a helyzet, mindketten boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk tőle. Te is pórázra veszed, meg próbálod irányítgatni néha, mert nem hagyhatod, hogy ő döntsön, hiszen annak nem lenne jó vége. Ezért kell az embernek lennie a vezetőnek, és nem a kutyának.

A demokráciának megintcsak nincs helye, mert nem tudod megbeszélni a kutyával, hogy mi történjen, ő nem fog érveket felsorakoztatni, csak az akaratát tudja kinyilvánítani.

3) Az az önző dolog, hogy te ezeket gonosznak meg kegyetlennek gondolod, mert nem a kutya szemével nézed, hanem úgy, hogy neked hogy esne, ha ez meg ez történne. Ha megtisztelnéd azzal a kutyádat, hogy annak tartod őt, aminek született, és elfogadnád, hogy neki tökéletes egy követő, felelősségmentes pozíció a falkában, mindenkinek jobb lenne. A vezetés stressz, és kis józan gondolkodással mindenki beláthatja, hogy a stressz a kutyának is rossz.

2012. nov. 22. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!