Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért elletik az emberek a...

Miért elletik az emberek a házikedvencnek, családtagnak, és nem tenyésztésre vásárolt kutyájukat?

Figyelt kérdés
2009. aug. 13. 22:40
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
49%

Nekünk van egy fajtatiszta és egy keverék kutyusunk. Sok kutya él itt errefelé is. És a tapasztalataim azt mondják, hogy nem fogok többet fajtatiszta kutyát venni.

Nem az számít egy kutyában, hogy milyen a vérvonala. Nézz a szemébe, szinte látni az érzéseit. Imádom a kutyáimat. Ha a testvéred hajlamos lenne valami öröklődő genetikai betegségre már nem is szeretnéd?

Nem azok az emberek tehetnek róla, akiknek a kutyája keverék kutyusokat hoz a világra és szépen elrendezi a további sorsukat, hanem azok akik kiteszik őket.

És akik fajtatisztát akarnak, azok a fajtát szeretik, nem egyszerűen az állatokat. Vagy nekik miért nem jó a keverék kutyus? Könnyű vagdalozni! Meg másra hárítani a felelősséget! Ne a pénzt fizesd ki, egy túltenyésztett ebért, ami nem tud magától elleni. Inkább hozz ki egyet szegény kutyust a menhelyről.

Így csak a szátok jár..

2009. aug. 13. 23:41
 22/37 A kérdező kommentje:
3 kutyám van, kettő menhelyről, egy az utcáról. Csak a szám jár? Az ilyenek miatt kerültek ők is az utcára mint ti!
2009. aug. 13. 23:44
 23/37 A kérdező kommentje:
Őket is valaki felelőtlenül szaporította, aztán elajándékozta valakinek, ő meg kidobta őket az utcára. Mondanom sem kell, mind a három ivartalanítva lett.
2009. aug. 13. 23:46
 24/37 anonim ***** válasza:
59%

Nem neked szántam a választ, hanem a 23:28-nak, csak közben írtak páran, és nem ő lett az előző.

Egyébként ahhoz nem kell tenyésztőnek lenni, hogy valaki szerető gazdát szerezzen az állatainak. Mi is mindig megmondjuk mindenkinek, hogy nyugodtan visszahozhatja bármikor, ha meggondolja, ki ne tegye az utcára! Teljesen más mindenáron lepasszolni, és más jó gazdánál elhelyezni egy állatot. Nekem most pl. két kicsi cicám megmaradt az öt nagy mellett, és bár eredetileg nem terveztem 7 macskát, nem kizárt, hogy ennyi lesz, mert nem találtam eddig olyan gazdát, akinek nyugodt szívvel odaadtam volna őket. Vagy mániásan nem engednék be a házba, vagy forgalmas út mellett laknak, vagy azért szeretnének új cicát, mert a kutyájuk épp keresztben lenyelte az előzőt. De inkább legyen tele a ház cicákkal, minthogy máshol rossz helyük legyen.

2009. aug. 13. 23:46
 25/37 A kérdező kommentje:
De nem értem. Az ivartalanítás nem jobb mindekinek?
2009. aug. 13. 23:47
 26/37 anonim ***** válasza:
39%

Nem tudom mire gondoltál, de genetikai betegségei pont a keveréknek van kevesebb. És igenis az tehet róla aki elleti, mert ugyan hogy vállal rá garanciát, hogy valóban jó az a hely? Te nem tudod előre kitalálni, hogy mi lesz ha jövőre elköltöznek és nem vihetik a kutyát, vagy akármi közbejöhet!

És a fajtatisztákat sem kell szídni! Arról ha valaki sznob, nem a fajtatiszta kutyája tehet, aki ettől nem lesz rosszabb! Vagy te bemész a menhelyre és kiveszed az eslő kutyát aki szembejön? Nem azt viszed haza akik MEGNYERI A TETSZÉSEDET? Hát akinek ilyen vagy olyan fajta kutyája van, annak PONT az tetszik ahogy az a fajta kinéz... Mit ér az olyan jótékonykodás, hogy hazaviszek egy keveréket, mert segíteni kell rajta, hogy lesz annak boldog élete, ha nekem a nagy álmom közben egy bizonyos fajta kutya? A jótékonykodást is ésszel kell...

2009. aug. 13. 23:47
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
És tudod más hogy te megmondod és más a JÓ tenyésztő szerződése! Te is jó gazda vagy de sajnos el kell fogadni, hogy a többi nem ilyen...
2009. aug. 13. 23:49
 28/37 anonim ***** válasza:
56%
utálom ha valaki kiteszi a kiskutyákat az utcára de azzal egyet értek hogy ha valaki saját fajtából akar kicsit az miért ne tehetné meg egészséges körülmények között?Mi a veszprémi kisérletiből mentettünk meg egy másfél éves beagle-t:)
2009. aug. 13. 23:50
 29/37 anonim ***** válasza:
38%

Mindenképpen akarok menhelyről kutyust hozni, ha lesz kertes házam. És szerintem van aki annyira oda van a keverék kutyájáért mint más a fajtatisztáért.Ezért akar tőle egy kölyköt.

Szerintem ez nem bűn.. mi sem dobáltuk el őket. Ha nem kellett volna senkinek (megjegyzem nagyon jó gazdikat találtunk a másik 3-nak) akkor lehet elaltattuk volna őket.(Megjegyzem, ha túl sok kutyus születik, a tenyésztők is megteszik az anyaállat érdekében). Mert akkor ne szenvedjenek szegények. Menhelyre biztos nem adnám be. Szenved ott elég kutya.

De már előre kértek is a kutyusokból. Még több is kellett volna. Pedig keverékek.

Nagyon sok fajtatiszta kutyus is van a menhelyen. Ott is lehet kérem keresni. Csak maximum nem kölyök lesz. Ez nem kifogás arra, ha valaki nem onnan hoz és fajtatisztát akar. Vannak fajtamentő programok és szervezetek, szerezzen onnan.

Ez több emberen múlik.

A fajtatisztákat szeretők úgy gondolják, hogy keverék és keverék kutya között nincs különbség. Csak azt várják el, hogy mi megértsük, hogy ők kiválasztottak egy fajtát.

Ez a képmutatás magas foka...

Tisztelet a kivételnek.

2009. aug. 14. 01:09
 30/37 anonim ***** válasza:
66%
Én írtam a fajtatiszta kutyákat. Érdekes módon nekem pont azért nem keverék kutyám van, mert nincs két egyforma :D És nem a fajtatisztákat szeretem, hanem egy bizonyos kinézetet, arról meg nem tehetek, hogy ez pont egy bizonyos fajtánál fordul elő. Azon kívül a legtöbben akik gondosan kiválasztanak egy fajtát, azok meghatározott célokra akrják amikre nem jó egy keverék kutya, mert sok lelki sérülése lehet, és mert pl nincs vadász, terelő vagy akármilyen ösztöne. Pl nekem a mudi az álmaim kutyája. Célom, hogy terelni, agilityzni, munkaversenyre járjak velük, és később tenyészteni is szeretném őket, hogy segítsek ennek a ritka fajtának. Ezért nem tartom magam képmutatónak, mert ha nem lenne mudim, akkor nem lenne keverékem se helyette, mert nem ők tetszenek. És ez nem sértés, mindenkinek más tetszik, gondolom akinek keveréke van, az is olyat választ aki tetszik neki. Ezen kívül nem dobom ki a kiskutyákat, nem is csinálok kölyköket, ha tehetem segítek rajtuk, csak épp otthon mudijaim vannak nem keverékek a menhelyről. Ez hol képmutató?
2009. aug. 14. 01:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!