Milyen táppal érdemes etetni egy dobermann fajtájú szuka kölyök kutyát, akit a későbbiekben tenyésztésre, kiállításra szánok?
Ha ilyen komolyan gondolod akkor ne itt kérdezd, helyedben inkább állat tenyésztőkkel beszélnék.
Amúgy meg minden féle korhoz illő kutyatáp jó, csak mellé adnék neki mondjuk tojást mert fényes és egészséges lesz a szőre. Folyamatosan foglalkozni kell vele a természetéből adódóan, sokat járni futtatni, ha nem bírod rá kell szoktatni a faág visszahozatalra, akkor fut helyetted is.
Szőre sok gondolzást nem igényel, de hetente egyszer érdemes fésűs kesztyűvel megsimogatni, abból is csak az enyhébb kell.
Sokat kell pórázon vinned és ott tudod beállítani a járását, illetve a tartását, mikor megálsz vele egyből vegye fel a tartás pozíciót.
Én pinsher-el foglalkoztam anno. Tudom hogy kicsi de ugyanaz mindene, jelleme, kinézete.
Royal Canin Maxi Junior :)
A RC tápokat inkább kiállítási kutyáknak szokták ajánlani, szép lesz a szőrük tőle, de mellé adj húst is, mert a hústartalma semmi..
Olyan táppal kell etetni, amitől jól néz ki. nekem a proplan nem vált be, a Royal viszont igen, vagy ami nagyon jó még a Flatazor. Megmondom őszintén a Startert adtam elég sokáig, a Junior tápok hajlamosak megnyujtani a kutyát. Náluk 6-7 hónapos kor körül következik be a hirtelen növés. Ilyenkor egy porcvédő adása minden esetben javasolt. (Luposan, ill, Nutradyl)
Jó a nyers marha, hal, túró. És a sok mozgás. Nem terhelni, hanem amennyit magától mozog. Labdázni, bujócskázni, kergetőzni stb. Ezeknek van fejlesztő hatásuk is. Valamint ha kiállitásra szeretnél menni vele, akkor a ringdresszúra gyakorlása már pici kortól elengedhetetlen. És nem elhizlalni, inkább kicsit látható legyen a bordája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!