Miért elletik az emberek a házikedvencnek, családtagnak, és nem tenyésztésre vásárolt kutyájukat?
Mert kölyökkutyát szerettünk volna. És mert a kutyám összeszűrte a levet egy kankutyussal. És mert senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor engedem elleni a kutyusomat, pláne hogy még csak nem is elajándékoztam ki tudja milyen gazdának, hanem megtartottam a kölyköket. Nem tudok semmilyen jogszabályról, ami tiltaná a keverékkutyusok szaporodását, még ha a hozzád hasonló besült alakok meg is próbálnák maximálisan kontrollálni a természetet. Nem azokkal van a baj, akik hagyják a kutyát megelleni, hanem azokkal, akik számára a kutya nem élőlény, hanem játékszer, amit ki lehet dobni, ha mégsem válik be. Le kellene csukni jópár évre azokat, akik az út szélén otthagyják a kutyát, meg nem megfelelő körülmények között tartják, akkor mindjárt nem lenne annyi a menhelyeken.
Remélhetőleg te is vagy olyan felelősségteljes, hogy nem fogsz szülni, tele vannak az intézetek kicsapott gyerekekkel, akik örökbefogadó szülőkre vágynak. Milyen jogon akarnál saját gyereket, amikor egy csomó meg intézetben nő fel?
Előzőnek:
édesem, húzd ki a fejedet a homokból, és nézz egyszer körül, majd meglátod, hogy szinte bármilyen fajtatiszta kutyához hozzájuthatsz menhelyen is. Bőven vannak olyan köcsögök is, akik az x ezer forintért vásárolt kutyájukat unják meg két hét múlva, vagy amikor rájönnek, hogy szétrágja a puccos bútoraikat, netán kiszedi a kertben a virágokat.
Ha csak "tökéletes" génállományú egyedeknek lenne joga szaporodni, neked sem sok hely jutna az ég alatt.
Kihúztam a fejem a homokból... És körülnéztem. Valamit viszont kihagytál: én azt mondtam JÓ tenyésztő. A jó tenyésztő visszaveszi a kutyát, mert az mindig tudja hogy mi8 van vele, és aki annyira komoly tenyésztőtől vezs kutyát, az nem fog csakúgy eltűnni aztán. Aki pedig nem jó tenyésztő az majdnek egyenlő a szaporítókkal. Még azt is láttam, hogy a fajtatiszták aránya a menhelyen jóval kisebb a szerencsétlen keverék kutyákénál.
Amúgy szerintem a keveréknek is ugyanolyan tökéletes génállománya van (nem keverék kutyám van amúgy), nem tudom miért lenne rosszabb... És azért mert ellenzem az olyan dolgokat mint: jaj de okos kutya legyen kölyke, szerintem szép akkor szüljön, az állatorvos azt mondta... még van helyem a földön és nem érzem magam rossznak ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!