Ez az etetési mód hibás?
Sziasztok!
Kérdés: az etetés úgy zajlik, h kiszedem a kaját, "beleeszem", aztán ül, marad, ügyes, tied, kutya eszik.
DE: a kutyám még csak 9 hetes és ezért 4x kell neki enni adni, szóval reggeli után megint megtöltöm a tálját, és mielőtt elmegyek otthonról, leteszem neki. Így ugye van neki saját kajája, ami nem jó. VISZONT: ha nem hagynék neki, akkor nem tudnám betartani a 4 étkezést, ami ilyen kiskutyáknál nem jó.
Szóval szerintetek ez nagy hiba?
Ültetés, helybenmaradás tanítása extrém mennyiségű jutalomfalattal. baja nem lesz tőle, de nem is fogod elérni vele a kívánt célt. Ez nem "falkavezérség", nem dominancia gyakorlat. Mellesleg én egy ilyen babakutyánál nem is csinálnék még ilyen dominancia gyakorlatot. Lehet azt látni a kölykön, hogy mikor válik elég éretté hozzá. A sajátomnál 4,5 hónaposan kezdtem.
Attól nem lesz baja, ha csak 3x eteted, még mindig jobb, minta előtte hagynád a kaját.
Nem kap jutalomfalatot. Nem a dominancia miatt ültetem, hanem h ne essen neki a kajának. Amúgy lehet, h nem értesz velem egyet, de rengeteget tanulunk minden nap, én úgy látom, élvezi. Aztán gyakorlás után játszunk. De nem ez a lényeg.
Szerintetek elég 3 etetés, de minden könyv, táp, netes forrás, doki, tenyésztő...stb azt mondta h 4x 3 hónapos koráig. Ezért nem tudom. Jó lenne ha olyan írna akinek most van kölyök kutyája, v már sok volt neki.
jó ha a kaja a jutifalat akkor tényleg annak számít :) De megcsinálja a nélkül is :)
Azért eszek bele, mert akkor figyel rám, meg mert felismeri a tálját és akkor rögtön bepörög, én meg azt akarom h lenyugodjon, úh fogom és "eszem". Mivel sose adok neki az én kajámból ilyenkor szomorúan seggre huppan és lenyugszik :) Aztán ha már nem őrjöng az örömtől odaadom neki. Különben tényleg iszonyatosan zabál, és fosik is akkor, ha nem nyugtatom le :)
hát kedden volt 9 hetes. Lehet h holnap megpróbálom, hátha beválik már a 3x-i etetés.
9hetes kutyánál még nem kell előevés. Ráér majd ha elmúlt 6hónapos.
4szer adni lehet , de fölösleges. Bőven elég 3szor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!