Mik az előnyei a chipezésnek?
" Ha elveszik a kutyus,műhold segítségével meg lehet találni,akár külföldön is"
Ez hülye:D A chip arra jó, hogy ha elveszik a kutya és valaki beviszi egy állatorvoshoz, az leolvassa a chipet és kiadja a gazdi adatait, így tudják kit kell hívni hogy megvan a kutyus. A chip nem nyomkövető jézusom:D Nézd meg a neten különböző oldalakon ha nekem nem hiszel. Ez nem GPS:D
Néhány idézet a netről:
"A két perc alatt, fájdalommentesen beültethető mikrocsip önmagában nem sugároz, egy speciális leolvasó rádiójeleire válaszolva néhány centiméteres távolságból adja ki az azonosítószámot."
"mely egy olyan "adót" tartalmaz, melyben a chipleolvasó készülék generálja a jelet, vagyis csak akkor "kapcsol be", amikor leolvassák."
És ami a legfontosabb:
"Nyomon követhető-e az állat?
Ez egy tévhit a chipekkel kapcsolatban, hogy annak segítségével nyomon követhető az állat mozgása, lehet tudni, éppen merre jár. Ez, mint a tévhit általában, nem igaz! A chip nem egy GPS-es "nyomkövető", amivel néhányan összetéveszthetik azt. A GPS, már méreténél és áránál fogva is, ma még nem használható eszköz, pl. kutyák, macskák "követésére"."
Szóval olvass utána, mielőtt ekkora baromságokat beszélsz.
Aki azt írta,h tegyél rá bilétát nem ilyenre gondolt: "Be vagyok mikrochipezve,vigyél állatorvoshoz!"
(én még ilyet nem is hallottam)
Hanem olyanra,hogy egyik oldalt a kutya neve másik oldalt az elérhetőségek.
Itt mindent, de tényleg mindent megtalálsz a chipről! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!