Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mik az előnyei a chipezésnek?

Mik az előnyei a chipezésnek?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert becsipeztettem a kutyumat,de nem kaptam teljes körű felvilágosítást,hogy ez miért jó. Sajnos nem volt rá időm,hogy kérdezősködjek,mert sokan vártak a sorban,ugyanis ez egy rendezvényen volt:"egy nap a kedvencekért",és ott volt ilyen chipezési akció.Azzal tisztában vagyok,hogy ha esetleg elveszne a drága,akkor így nagyobb az esély,hogy rátalálok,meg ugye az útlevélhez is kell ha mennénk külföldre. Ennyi lenne?
2009. aug. 12. 10:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

" Ha elveszik a kutyus,műhold segítségével meg lehet találni,akár külföldön is"

Ez hülye:D A chip arra jó, hogy ha elveszik a kutya és valaki beviszi egy állatorvoshoz, az leolvassa a chipet és kiadja a gazdi adatait, így tudják kit kell hívni hogy megvan a kutyus. A chip nem nyomkövető jézusom:D Nézd meg a neten különböző oldalakon ha nekem nem hiszel. Ez nem GPS:D

2009. aug. 12. 13:37
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Néhány idézet a netről:

"A két perc alatt, fájdalommentesen beültethető mikrocsip önmagában nem sugároz, egy speciális leolvasó rádiójeleire válaszolva néhány centiméteres távolságból adja ki az azonosítószámot."

"mely egy olyan "adót" tartalmaz, melyben a chipleolvasó készülék generálja a jelet, vagyis csak akkor "kapcsol be", amikor leolvassák."

És ami a legfontosabb:

"Nyomon követhető-e az állat?

Ez egy tévhit a chipekkel kapcsolatban, hogy annak segítségével nyomon követhető az állat mozgása, lehet tudni, éppen merre jár. Ez, mint a tévhit általában, nem igaz! A chip nem egy GPS-es "nyomkövető", amivel néhányan összetéveszthetik azt. A GPS, már méreténél és áránál fogva is, ma még nem használható eszköz, pl. kutyák, macskák "követésére"."

Szóval olvass utána, mielőtt ekkora baromságokat beszélsz.

2009. aug. 12. 13:40
 13/14 anonim ***** válasza:

Aki azt írta,h tegyél rá bilétát nem ilyenre gondolt: "Be vagyok mikrochipezve,vigyél állatorvoshoz!"

(én még ilyet nem is hallottam)

Hanem olyanra,hogy egyik oldalt a kutya neve másik oldalt az elérhetőségek.

2009. aug. 12. 17:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Itt mindent, de tényleg mindent megtalálsz a chipről! :)

[link]

2009. aug. 12. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!