Azért kérdezem,mert becsipeztettem a kutyumat,de nem kaptam teljes körű felvilágosítást,hogy ez miért jó. Sajnos nem volt rá időm,hogy kérdezősködjek,mert sokan vártak a sorban,ugyanis ez egy rendezvényen volt:"egy nap a kedvencekért",és ott volt ilyen chipezési akció.Azzal tisztában vagyok,hogy ha esetleg elveszne a drága,akkor így nagyobb az esély,hogy rátalálok,meg ugye az útlevélhez is kell ha mennénk külföldre. Ennyi lenne?
Csak bechippezték a kutyát, vagy megcsinálták a regisztrációt is? Nézd meg a petvetdatán, hogy regisztrálva vagy-e mint tulajdonos. Ha nem, akkor az állatorvosdnak meg kell csinálnia. Ott szerepelsz mint tulajdonos, tehát, ha elveszik a kutya, akkor tudják kit keressenek.
Az útlevélhez is kell, valamint hamarosan kötelező lesz minden kutyának (nyugaton már kötelező)
2009. aug. 12. 10:58
2/14 anonim válasza:
igen ennyi könnyű megtalálni ha elveszne
2009. aug. 12. 10:58
3/14 anonim válasza:
Ezek a funkciók viszont csak akkor működnek ha be is regisztráltatod az állatorvosoddal, mert anélkül nem szerepelnek az adataid a rendszerben!!! Hiába van benne a chip ha nincs hozzá tartozó információ!
Info itt:
petvetdata.hu
2009. aug. 12. 11:05
4/14 anonim válasza:
Minenképp regisztráltasd, mert csak úgy van értelme. Előnyei: ha elveszne a kutyád, akkor a kutyád a testén viseli az adataidait, ezért könnyebben hazajuthat (érdemes bilétát is tenni a kutyára, ugyanebből az okból). Ha ellopnák a kutyádat, akkor az első állatorvosi vizsgálatnál kiderül, hogy a kutya a te tulajdonod. Egy oltásinál sokkal egyértelműbben bizonyítja, hogy ő a te kutyád.
2009. aug. 12. 11:12
5/14 A kérdező kommentje:
Megnéztem az oldalt és nincsen benn ...
De akkor miért kérték el az adatokat? Minden adatot be kellett diktálni,azt hittem azért mert mindent megcsinálnak.
Akkor menjünk el az állatorvosunkhoz? Ezt egy másik állatorvos is meg tudja csinálni vagy ahhoz kell vinni akihez járunk? Csak mert kicsit messze van innen a mi jó állatorvosunk. Itt a közelben sajnos csak tirpákok vannak.:(
2009. aug. 12. 11:27
6/14 anonim válasza:
Várj egy kicsit, lehet, hogy eltart egy ideig, amíg feldolgozzák az adatokat. Ha 2 héten belül sem vagy fent, akkor csináltasd meg az állatorvossal.
2009. aug. 12. 11:41
7/14 A kérdező kommentje:
Okés,várok még egy picit.
Köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 12. 11:47
8/14 anonim válasza:
Az, hogy le tudod játszani a másolt programokat is! :)
2009. aug. 12. 11:54
9/14 anonim válasza:
Ha elveszik a kutyus,műhold segítségével meg lehet találni,akár külföldön is.De van egy hátránya is,hogy ha elveszik,és rajta van az a biléta,hogy:"Be vagyok mikrochipezve,vigyél állatorvoshoz!",akkor ha valaki megtalálja(ha elveszne)és megtetszene az állatod,akkor felvághatja a bőrt a nyakán,és vmi mágnessel kiszedheti a chipet és már meg se találjátok..:(Ezért érdemes chippeltetni,de a bilétát ha nem muszály ne rakjátok rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!