A hám vagy a nyakörv a jobb? És mik az előnyei/hátrányai?
szerintem a hámban könnyebb visszatartani a nagytestű kutyákat...
én pl. még kezdő ÖV-ös vagyok, beálltam a kájommal nyakörvvel, lánc pórázzal...
majdnem kicsúszott a kezemből, lehetett volna egy kis baj...
azóta hám van és bőr póráz (ami nem szedi szét a kezemet...)
amúgy mindig nyakörv van rajta, ha sétálunk, meg kutyasulizunk, csak az ÖV-re rakom át a hámot.
No butaságokat ne beszéljünk,hogy nyakörvben is tud szépen menni,innentől felesleges a hám,mivel a legtöbb kutya hámban sokkal jobban húz,és jobban is bír. Ne felejtsük el,nem véletlenül találták ki,pl szánhúzó kutyáknál,hogy jobban tudjon húzni a kutya.
Egyébként,ha nincs oka,amiért hám legyen rajta,akkor nyakörv. Kényelmesebb is a kutyának,és sokkal jobban irányítható benne.
Igaz,én hámozok az egyik kutyával,de csak azért,mert a nyakörvben nem tudni miért,elkezd séta elején fuldokolni,akár séta végéig is. Hámban ez még nem fordult elő szerencsére.
utolsó: az enyém is fuldokol :S
amúgy rendesen megy láb mellett csak ha pl. meglát egy másik kutyát vagy megérez valamilyen szagot akkor förtelmesen húz és hörög meg volt olyan h szinte habzott a szája:SS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!