A hám vagy a nyakörv a jobb? És mik az előnyei/hátrányai?
A válasz megírásának időpontja: 08-26 16:01
A nyakörv jól van rajta a kutyán. És nem húz a pórázon. De ha egy kicsit jobban belefeszül(nem rángat,nem húz,csak mondjuk előresiet a póráz végéig úgy,hogy már kifeszüljön a póráz),akkor rögtön elkezd hörögni és fulladozni. Bármilyen nyakörvvel.
Voltam vele több állatorvosnál,mert eleinte a fene se gondolt a nyakörvre. Megvizsgálták, a diagnózis ugyan az,kutya baja sincsen. Max allergiás. ezzel csak az a gond,hogy télen nyáron fullad,akkor mégis mire lenne allergiás?
Gondoltam veszek neki egy hámot,hátha a nyakörv az oka. És lám,mióta hám van rajta,egyszer sem fulladt! Nem tudom mi az oka,biztos érzékenyebb a torka.
Egyébbiránt soha nem kedveltem a hámot,és most se vagyok oda érte. Sokkal jobban irányítható egy kutya nyakörvben.Emellé mindig féltem,hogy nagyon húzna benne.Szerencsére nem teszi,már nagyjából megbarátkoztam vele,de nem az igazi.
Egyébként nem kistestű,se nem nyomott orrú fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!