Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha van két törzskönyves...

Ha van két törzskönyves yorkiem és egyszer véletlen lett egy alom akkor szaporító vagyok?

Figyelt kérdés
2009. aug. 10. 21:12
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
59%
Nem is kérhetnéd, mivel nem volt sem fedeztetési jegy, sem alombejelentő.
2009. aug. 10. 22:17
 12/47 A kérdező kommentje:
Na akkor ennyi. Nem tudom lekérni, akkor nem lesz.
2009. aug. 10. 22:18
 13/47 anonim ***** válasza:
20%

Na jó ez erős hasonlat volt. A védőoltás kötelező :D

Szóval érted,mire akarok kilyukadni. Ha már egyszer letudod kérni,akkor tedd is meg.

2009. aug. 10. 22:18
 14/47 anonim ***** válasza:
30%

Hogy a vérbe ne tudnád???

Mivel mindkettőnek te vagy a tulajdonosa...letöltöd a MEOE honlapjáról a szükséges dokumentumokat,kitöltöd és elküldöd nekik.

Te vagy a kan tulajdonosa is,neked kell megirnod a fedeztetési igazolást. És mivel a szuka is a téd,az alombejelentőt is te töltöd ki.

2009. aug. 10. 22:20
 15/47 anonim ***** válasza:
65%

Akkor nem számítasz a szó szoros értelmében szaporítónak, ha:

lekéred a törzskönyvet a kicsiknek (ha még lehet)

minőségi ételen neveled fel őket

megkapják az első két oltást

8 hetes kor után adod gazdához őket

a leendő gazdit alaposan kikérdezed

a gazdával örökbefogadási szerződést (név, lakcím, telefonszám; körülmények megváltozása, problémák esetén hívjanak fel) írsz, melyben kikötöd az ivartalanítást, és azt le is ellenőrzöd majd 7-8 hónap múlva, amikor esedékessé válik, így a tartás módját is megnézheted

és ha valamelyik gazdával baj van, akkor a következő gazdira találásig vissza veszed az almod azon tagját

megkéred a gazdikat, hogy ne szaporítsanak, viseljék jól gondját, ha baj van, forduljanak hozzád, biléta kerüljön a kutya nyakába, rendes étellel etessenek (Acana, ilyesmi)

Így elfogadható a dolog.

Még chippet tetetni a kutyákba egy szuper dolog lenne.

2009. aug. 10. 22:38
 16/47 A kérdező kommentje:
Hűűű ez nem semmi:( De jó hogy becsúszott ez az alom... Jó kaja, féreghajtás, oltások meglesznek, de én hogy kényszeríthetek bárkit arra hogy ivartalanítsa a kutyáját? Nem sokan hajlandóak erre. Mi van ha itt marad az összes kutya?
2009. aug. 10. 22:42
 17/47 anonim ***** válasza:
74%
A chip az jár a törzskönyvhöz!
2009. aug. 10. 23:04
 18/47 anonim ***** válasza:
52%
Nem kérhetné le a törzskönyvet, mert én a kommentjeiből azt vontam le, hogy a kutyáinak nincs se tenyészszemléjük, se szűréseik.
2009. aug. 11. 10:27
 19/47 anonim ***** válasza:
79%

"...Jó kaja, féreghajtás, oltások meglesznek, de én hogy kényszeríthetek bárkit arra hogy ivartalanítsa a kutyáját? Nem sokan hajlandóak erre. Mi van ha itt marad az összes kutya?..."

Sajnos ez a felelősséged akkor megalakult, amikor véletlenül összejött ez az alom. Azt ne gondold, hogy a Te felelősségednek vége szakad, miután gazdihoz adtad a kicsiket. Ez a "szülők" sorsa, hogy a kölykeik élete végéig felelősek értük. Ezért is lenne nagyon fontos, hogy kikösd az ivartalanítást. Ha így lassabban kelnek el? Hát, nagyobb a biztonsága, hogy valóban jó, felelős gazdákhoz kerülnek. Ha pedig nem viszik el őket, a Te dolgod felnevelni, esetleg később gazdihoz adni őket, akár ingyen is, ha úgy alakul.

2009. aug. 11. 10:32
 20/47 anonim ***** válasza:
57%
Szia! Írtam neked már két privát levelet is hogy a kutyusok után érdeklődnék! Én ivartalanítanám ettől nem kell félned, csak arra kérlek válaszolj!
2009. aug. 11. 10:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!