1lány.... kérdése:
Megharap a kutyám! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Szóval, van egy 6,5 hós ebem, kistestű, épp kamaszkorát éli. Nagyon sokat foglalkozok vele, és a falkavezérséges feladatokat is csináljuk, majdnem minden nap. Lakásban van, de már ugy ahogy szobatiszta (kopp kopp) :D Eddig a séta egyenlő volt a pokollal, olyan volt mint aki be van gyorsulva, de valami kegyetlenül, és mindent a szájába vett, volt is már baja belőle. Most ott tartunk, hogy ugy a séta 90 százalékában jön mellettem nyugodtan, kemény munka volt :D már "csak" a papírzsebkendőket szedi fel, de valami iszonyatos gyorsasággal odaiszkol ha lát egyet, és ha ki akarom venni a szájából olyan lesz mint egy vadállat, olyan szinten védi azt a nyomorult zsebkendőt mintha az élete múlna rajta, nem engedi el az : ereszd-re sem, pedig azt amugy tudja, ha sikerul kivennem akkor pedig kapar, megharap (rendesen) még szerencse hogy gyenge a harapása, bajt nekem nem okoz vele, csak nagyon elkeserítő hogy annyit tanítom és ez a nyamvadt zsebkendő annyit ér neki hogy engem vagy anyámat megharapja érte. Mi a csudát csináljak már vele, én nem magyarországon élek s itt alig van kutyaiskola, ha van is többszáz km-re. Én nem tudom megoldani ezt vmilyen trükkel?2012. okt. 28. 21:46
11/13 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy már az összes trükköt kipróbáltam. Mérgesen odébbrántottam a pórázzal, spricceltem rá hideg vizet, dobáltam flakont, magyaráztam szépen, ordibáltam... ma kis követek szedtem össze induláskor, és azokat dobáltam felé, amikor indult a zsebkendő felé, még el is találtam egyszer véletlenül a kutyát... Az eredmény? Zsepi a gyomorban! Olyan jóízűen csemegészi, hogy felőle még földrengés is lehetne, az sem érdekelné. Tegnap este pl amikor kimentünk, a többi kutyus akikkel játszani szokott, mindjárt megrohamozták, hát a drágám akkor is a zsepit ette. :S Jövő hét végén kezdjük a kutyasulit, ez nekem önerőből már nem megy. Köszi mindenkinek a segítséget.
2012. nov. 2. 23:18
12/13 anonim válasza:
Cerberos oldalán nézz utána a falkavezérségnek. Az a lényeg hogy elvileg ha letiltod valamiről akkor azt nem szabad és kész. Tükörmódszeres dolgoknak is utána nézhetsz. Ott is van 1-2 hasznos dolog online.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszi, azt már megnéztem. Egyébként már szigorítottam a dolgokon, kevesebb simi, több tiltás, jobban koncentrálok a konkrét problémára, és egy hét múlva megyünk szakemberhez is, lebeszéltem egy egyhónapos tréninget, remélem az elég lesz, egyelőre ezt tudjuk kigazdálkodni anyagilag. Amúgy azt figyeltem meg, hogy itthon most megint jól viselkedik, akármit mondok azt azonnal megcsinálja, de kint annyira ciki már amit csinál, az előbb is egy kislányt ugatott, reggel meg egy pasit, alig tudtam elrángatni onnan. :S
2012. nov. 3. 22:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!