Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért harap meg a kutyám?...

Miért harap meg a kutyám? Játszom vele, sétáltatom, megetetem és ha elmegyek mellete vagy megakarom simogatni megharap de nem mindig!

Figyelt kérdés
miért van ez?hogyan szoktasam le errol?verni nem szeretném a hangos szo meg nem segit.már egy párszor rá utottem de annál roszab-morog és támad.most másfél éves kan csivava.régebben ezt nem csinálta,vagy 3-4honapja lett ilyen.
2009. júl. 6. 20:49
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
és kutya suli mincs a kozelbe.kérlek irjatok valami hasznos tanácsokat.koszi
2009. júl. 6. 20:51
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A ráütés szerintem nem segít. A Spektrumon megy (vagy ment?) egy nagyon jó sorozat, a póráz két végén címmel. Abban ha jól emlékszem azt emelték ki, hogy az ilyen kutyus bizonytalan. Rendszeresség és következetesség, némi szigor, de semmiképp nem verés!
2009. júl. 6. 20:55
 3/16 anonim ***** válasza:
17%
vedd ölbe, szeretgesd meg, akkor is, ha nem akarja! nem tudom, miért ilyen, de hamarosan leszokik erről, ha így teszel! ne akard mindig simogatni, elég csak, ha előbb egy nap egyszer dédelgeted pár percig, aztán ha látja, hogy különben egész nap le van sz@rva, akkor majd fog engedni, mert hiányozni fog neki a törődés! utána már egy nap kétszer is lehet simogatós pár perceket csinálni. utána meg többet is, nem lesz már ilyen, mint most. ne üss rá semmiképp sem, lehet, hogy ezért neheztel rád, mert bántottad.
2009. júl. 6. 21:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A Póráz két végén a címe a fentebb említett sorozatnak a Spektrumon. Érdemes nézni, vasárnaponként fél héttől fél nyolcig van, és azt ismétlik következő héten szombaton. Nemrég hétközben is vetítettek korábbi sorozatrészeket.

Az említett részben valami olyasmi volt, hogy a kutya szerette ugyan a gazdáját, de valami miatt félt tőle. Ez abból derült ki, hogy amikor a gazdi kiment a szobából, és csak a nevelési tanácsadó volt bennt a kutyával, hiába tett elé ínycsiklandozó falatokat, nem akart enni a kutya, és a gazdit kereste. De a gazdival az is morgós, harcias volt. Nagyon érdekes volt, jó lenne, ha valahogyan hozzájutnál ehhez a részhez, mert szerintem sokat tanulnál belőle. Sajnos már nem emlékszem pontosan az itt alkalmazott nevelési módszerekre, de ha eszembe jut majd valami, akkor feltétlenül leírom.

De amit az előttem szólók írtak, az azt hiszem benne volt: rendszeresség, és nem kell túlzott ajnározás. Csak ha ő is akarja. És semmi erőszak!

Jutalomfalattal sem tudod elérni nála azt, amit akarsz?

2009. júl. 6. 21:32
 5/16 A kérdező kommentje:
koszi mindenkinek
2009. júl. 6. 21:39
 6/16 A kérdező kommentje:
a jutalom falatokért valahogy nincsen oda pedig már tobfélét si kiprobáltam
2009. júl. 6. 21:41
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Am a csivavák között gyakoriak a harciasabb egyedek, ha jól tudom. JUtalomfalat alatt nem feltétlenül a boltit kell érteni, ez lehet egy falat virsli, kolbász, párizsi, bármi, amit szeret és rövid idő alatt meg tud enni. Az előzőek által leírt ötletek segíthetnek. Sok sikert!:)
2009. júl. 6. 22:20
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Másfél éves csivava kan, bizony a pici termete ellenére, lehet domináns kan.! Ők úgy érvényesítik az akaratukat, hogy morognak, harapnak, ha valami nem tetszik nekik! vAlószínű most kezd felnőtté válni és tágítja a határokat, azaz kettőtök kapcsolatában, át akarja venni az irányítást!

Mivel rosszul értékeled a szituációkat, a kutya nem tudja, hogy mi az elvárt viselkedés. Ő csak kutyául él és tud "gondolkozni"! Ez pedig merőben eltér, az ember gondolkozásától.

A csivava, eredeti felhasználása szerint, nem dédelgetésre szoruló öleb!

2009. júl. 6. 22:21
 9/16 anonim ***** válasza:
64%
Húú, hát a csivava egy elég idegbeteg kiskutya. Engem állatkiállításon akart egy megharapni. :( Szerintem keresned kéne valami állatos weboldalt, ahol szakértő válaszolna erre a kérdésre.
2009. júl. 6. 23:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy ivartalanítás sokat segítene!
2009. júl. 6. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!