Miért harap meg a kutyám? Játszom vele, sétáltatom, megetetem és ha elmegyek mellete vagy megakarom simogatni megharap de nem mindig!
A Póráz két végén a címe a fentebb említett sorozatnak a Spektrumon. Érdemes nézni, vasárnaponként fél héttől fél nyolcig van, és azt ismétlik következő héten szombaton. Nemrég hétközben is vetítettek korábbi sorozatrészeket.
Az említett részben valami olyasmi volt, hogy a kutya szerette ugyan a gazdáját, de valami miatt félt tőle. Ez abból derült ki, hogy amikor a gazdi kiment a szobából, és csak a nevelési tanácsadó volt bennt a kutyával, hiába tett elé ínycsiklandozó falatokat, nem akart enni a kutya, és a gazdit kereste. De a gazdival az is morgós, harcias volt. Nagyon érdekes volt, jó lenne, ha valahogyan hozzájutnál ehhez a részhez, mert szerintem sokat tanulnál belőle. Sajnos már nem emlékszem pontosan az itt alkalmazott nevelési módszerekre, de ha eszembe jut majd valami, akkor feltétlenül leírom.
De amit az előttem szólók írtak, az azt hiszem benne volt: rendszeresség, és nem kell túlzott ajnározás. Csak ha ő is akarja. És semmi erőszak!
Jutalomfalattal sem tudod elérni nála azt, amit akarsz?
Másfél éves csivava kan, bizony a pici termete ellenére, lehet domináns kan.! Ők úgy érvényesítik az akaratukat, hogy morognak, harapnak, ha valami nem tetszik nekik! vAlószínű most kezd felnőtté válni és tágítja a határokat, azaz kettőtök kapcsolatában, át akarja venni az irányítást!
Mivel rosszul értékeled a szituációkat, a kutya nem tudja, hogy mi az elvárt viselkedés. Ő csak kutyául él és tud "gondolkozni"! Ez pedig merőben eltér, az ember gondolkozásától.
A csivava, eredeti felhasználása szerint, nem dédelgetésre szoruló öleb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!