Megharap a kutyám! Mit tegyek?
Bocsi, de ez az utolsó mondat ezzel a papírzsepi zabálással nagyon vicces. :D Jól kijött! XD
Hát figyi, jót biztos nem tesz neki, de belehalni sem fog.
Egyébként nekem ugyanez a probléma volt az én kutyámmal, ő is pont 6,5 hónapos, labrador retriever. Mindent megzabált az utcán, mindent. Ha eddigi élete során nem evett meg 10 kiló macskaszart, akkor egyet sem. XD Én mondjuk nem nagyon idegesítem magam ilyenek, jó, nem mindegy nekem, vagy ilyesmi. De észrevettem, hogy ha feldühödöm, akkor ő nyert, röhög a markába.
Hála isten, nálunk eléggé megvan a falkavezérség, úgyhogy mára, ha rászólok, hogy fuj, akkor már ott hagyja. De régebben úgy oldottam meg, hogy rávetettem magam, mint egy őrült és kitéptem a szájából. Mutattam neki a zsepit és mondtam jó erélyesen, hogy fuj! Hogy érezze, hogy ez nem okés. Letettem elé, megint beharapta. Akkor megint elvettem tőle, mutatás, fuj. És ez így ment egész addig, amíg ott nem hagyta a földön. A vége felé már elgé volt a kezem odatennem. Ezt játszottuk kb 1-2 hónapig, azóta nincs ilyen probléma.
De amúgy nem tudom mi van ezekkel a zsepikkel, hogy ennyire be vannak tőle zsongva! :D
eddig remekül csinálod! gratulálok,végre valaki aki alkalmaz,és nem értékel.
apró trükk : vigyél magaddal egy olyan spriccelős műanyag flakont :) ablakpucoló,stb. tegyél bele hideg vizet!
amikor megindul a zsepi felé, vagy már elkapta ,adj neki parancsot ( ereszd,hagyd,bármi,esetleg palacsinta:),a szó mindegy, de onnantól ezt használd)
és ,utánna azonnal spricceld le!
a sokktól elengedi, akkor te megdicséred !
juhet a jutalmazás.
a lényeg,ha nem adja oda azonnal, vagy elindul felé,jön a parancs ( hagyd) és ő úgysem fogja,mert még nem érti a szó értelmét,és ekkor jön a hideg vizes sokk:)
persze ,amikor ledobta,otthagyta,jön a jutalmazás!!
büntetés-jutalmazás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!