Mit csináljak megharap a kutyáM?
Menekülj! Félelmetes vadállat lehet, hamarosan kiirtja a környék lakosságát.
Mégis mit szeretnél, mit válaszoljunk?
Vágd szájon, hogy elmenjen a kedve a harapástól.
Nekem is törpespicc kutyám van..ma mentünk sétálni,oszt utcán mindenkit körbeugatott..xd
Hát szerintem próbáld simogatni..ha bár többször lát,akkor megszok majd
DEHOGY! NE ÜSD MEG! NE HALGASS RÁJUK, ÉN ÉRTEK HOZZÁ!
AZÉRT NE ÜSD MEG, MERT:
ha megütöd, legközelebb védelemből is megharap.. képzeld magad a helyébe. kutya vagy, és csak úgy megakarod harapni, a gazdád erősen megüt, ami fáj. te legközelebb mit reagálsz ha fölemeli a kezét? védekezel, és megharapod. szóval agresszió agressziót szül.
EZT CSINÁLD:
Ha az öledbe veszed és megharap, kiálts egy nagy Á!-t, de olyan rövidet (a kutyák nem magyarul tudnak, hanem úgymondd kutyául, tehát hasonlóan kell velük közölni valamit, és egy hangos, éles, rövid Á ra mindig odafigyelnek) és tedd le a földre. aztán vedd föl és ha megint megakar, tedd le a földre megint.. hosszúnak tűnik, de 5 perc alatt megtanulhatja. nekem is spiccem van, tehát tudom mit beszélek. ő is ilyen volt. ha meg pl. a kanapén/ágyon van, akkor is ha megharap, vagy egy kicsit is morog, Á, és tedd le. így fogja megtanulni, hogy ez nem szabad. ne is mondj semmi mást, abból hogy úgymondd *elzárod* magadtól, mindent meg fog érteni. sok ember úgy akarja leszoktatni hogy ráüt, hogy féljen tőle, de mint spiccgazdi tudom róluk, hogy a legnagyobb kutyától sem riadnak meg, így ha megütöd, attól mégmérgesebb lesz. és végig maradj higgadt. hidd el, 10 perc se kell és leszokik róla.
saját tapasztalat, nem úgy kitaláltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!