Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy kutyám, 1 éves(emberi időben). Nemrég elszökött, és felcsináltatta magát egy másik kutyával, szerintem terhes.

Viszont nem akarom, hogy kiskutyái legyenek, olyan helyen lakunk ahol rengeteg autó jár(volt rá példa hogy elütötték a macskánkat:s), a kutyám viszont az útra nem megy ki, csak a kertbe stb, de el tud szökni. Szóval nem szeretném hogy bármelyik kiskutyának is baja essen,+ nem hiányzik még 2-3 kutyakölyök..DE az van, hogy ahol én élek csak egy állatorvos van, de nem lehet rábizni a kutyákat(iszik stb..) Hogyan lehetne megakadályozni, hogy megszülje a kutyákat?:( Nem azt nem szeretném, hogy ne legyenek kiskutyák, hanem csak félek, hogy elcsapja majd egy autó vagy valami:( Szüleimet viszont sajnos nem érdekli annyira, hogy felkeressenek egy állatorvost is. Mit tegyek, mi legyen a kutyákkal szerintetek? Adjatok tanácsot légyszi..!

2012. okt. 25. 16:07
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
21:00 hát mondjuk igen, az én King Charlesom is tüzel, és így nappal is figyeljük mikor kint van az udvaron wczni, nem csak este.. de attól függetlenül nem a kérdezőt kellene szidni emiatt a helyzet miatt.. de legalábbis nem csak őt..
2012. okt. 25. 21:06
 32/35 A kérdező kommentje:
Azt azért jó tudni, mi, hogy nem 1-2 órát tüzelnek, hogy csak bezárjam valahova.. hetekig zárjam be szegényt valahova?.. szerintem is jól érezné magát..
2012. okt. 25. 22:04
 33/35 anonim ***** válasza:
66%

20as vagyok: Nekem 3 szuka kutyám van, ebből kettő már ivartalanítva. Senki nem mondta egy szóval se, hogy egész napra be kell zárni, csak addig, amíg nem tudsz rá figyelni (suliban vagy, boltban vagy, barátnál/barátnőnél stb..), mert gondolom a szüleidet az eddig elmondottak alapján nem érdekli, hogy amíg te nem vagy otthon, a kutya mit csinál. Amikor meg otthon vagy, igenis megtanítani neki azt, hogy akkor sem mehet ki a kapunk, ha nyitva van és ti nem vagytok a közelben. A kerítés meg tényleg a kankutyák miatt lenne többek közt célszerű, mert azok ilyenkor nem igen ismernek lehetetlent. És Red: én tök egyetértek veled, nekem is kiszokta csapni a biztosítékot egy-két kérdés, és igen, jól ismerem a mai 14-15-16 éveseket, lévén nem rég nőttem ki én is ebből a korból (20 vagyok), de azért vannak kivételek. Lehet, hogy ő pont tényleg nem az a bulizós tini (én se voltam az, max koncertekre jártam időnként, lévén én vállaltam a kutyát, anyámék közölték, hogy akkor ők nem fogják levinni, ha nem vagyok otthon), úgyhogy nem kell rögtön támadni. Amennyiben az írásából az jön le, hogy van ok arra, hogy csesztessük, akkor igen, csesztessük. Én tisztelem annyira, hogy kért segítséget és nem ölbetett kézzel várja, hogy megszülessenek a picik, élve ássák el, fojtsák vízbe, csapják agyon stb (mert falun ezek a variációk mind-mind előfordulnak, de elég egy durrell könyvet elolvasni..)

Egy szó, mint száz, ha lehet, keress dokit, aki tudja olcsón, vagy részletre ivartalanítani, már most kezdd el tanítani (ha kell, kérj segítséget más kutyásoktól a környéken, akiknél látod, hogy azért a kutyájuk már tudja amit kell), és vigyázz rá, hogy ne lehessen baj, ne szökjön ki, mert azzal a saját dolgodat is megnehezíted, ha megtalálja a sintér, és nincs benne chip elviszi, ha van, akkor kapsz egy jó kis büntit, illetve a szüleid, hogy mért kószál kint a kutya egyedül, akár harap, akár nem.

2012. okt. 25. 22:15
 34/35 anonim ***** válasza:

Te hányas vagy szövegértésből kérdező? xd

Ki mondta hogy hetekig zárd be?! Csak addig amíg nem tudsz rá figyelni.

2012. okt. 26. 07:01
 35/35 anonim ***** válasza:

Pont tegnap találkoztam egy tüzelő goldival. A csajszi odajött beszélgetni, az én kutyám majd meg bolondult, de neki dumcsizhatnékja van.... -.- A kutyát leültettem, 15 perc alatt vagy kétszer felállt h odamegy a szukához, de leállítottam.

Na ő mesélte, h ilyenkor milyen xar, h még csak el se tudja engedni a szukát, mert a zárt kifutóban ilyenkor nem örülnek neki (érthető), nyílt terepen meg bárhol lehet kan. Múltkor is egy falka kóbor kísérte hazáig.

Tehát ő társasházban lakik, és ilyenkor ak utya kint is meg van kötve, mégis le tudja fárasztani.

Tehát kérdező: a bezárás nagyon is jó megoldás. Nem hetekre, hanem míg nem vagy képes rá FOLYAMATOSAN figyelni. Igen, folyamatosan. Mert tegyük fel kint vagy vele, aztán bemész mittomén pisilni. A kutya már megy is el, főleg ha épp abban az időszakban van, h ő is menne a kanhoz. Ez mindne évben kétszer megtörténik. Mennyivel jön ki hosszú távon gazdaságosabbra az ivartalanítás? Vagy vegyünk egy gennyes méhgyulladást. Ha a kutya túléli, a műtéti költségek 50ezernél megállnak, jó esetben. Az ivartalanítás 20ezer körül van, és egy egész életre megoldja a gondot.

Kérj karácsonyra/szülinapra, mindenre aminél csak lehet pénzt, ha kapsz valami zsebpénzt, akkor tedd félre, ne vegyél a sulibüfében felesleges cuccokat, hanem tedd félre. Így hipp-hopp meglesz az ivartalanítási pénz.

2012. okt. 26. 08:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!