Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy kutyám, 1 éves(emberi időben). Nemrég elszökött, és felcsináltatta magát egy másik kutyával, szerintem terhes.

Viszont nem akarom, hogy kiskutyái legyenek, olyan helyen lakunk ahol rengeteg autó jár(volt rá példa hogy elütötték a macskánkat:s), a kutyám viszont az útra nem megy ki, csak a kertbe stb, de el tud szökni. Szóval nem szeretném hogy bármelyik kiskutyának is baja essen,+ nem hiányzik még 2-3 kutyakölyök..DE az van, hogy ahol én élek csak egy állatorvos van, de nem lehet rábizni a kutyákat(iszik stb..) Hogyan lehetne megakadályozni, hogy megszülje a kutyákat?:( Nem azt nem szeretném, hogy ne legyenek kiskutyák, hanem csak félek, hogy elcsapja majd egy autó vagy valami:( Szüleimet viszont sajnos nem érdekli annyira, hogy felkeressenek egy állatorvost is. Mit tegyek, mi legyen a kutyákkal szerintetek? Adjatok tanácsot légyszi..!

2012. okt. 25. 16:07
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
75%

Little Red!

19:17-es vagyok! Lehet, hogy elfogyott a türelmed, hidd el nekem is vannak olyan kérdések amiknél elszáll az agyam (pl. állatbántalmazás), de vedd figyelembe, hogy a kérdező egy gyerek, nem egy felnőtt. Nem lehet felelősségre vonni úgy. A másik fele azért is vigyázz a stílusoddal, mert sok embernél kiveri a biztosítékot és többet ártassz, mint használsz. Pl ha vki rosszul neveli a kutyáját és neki esel akkor az a szerencsétlen állat fogja meginni a levét! Amugy meg hiába a neten beszélünk szerintem egy minimális tisztelet azért kijárna a másik embernek. A kérdező tanácsért jött és nem volt bunkó a stílusa, senki sem születik úgy, hogy mindent tudjon. Honnan tudja ez a szerencsétlen kérdező mit csináljon a kutyával mikor a szüleitől (akik a példát mutatják) csak azt látja, hogy leszarják az állatot. Neki 14 éves fejjel már most több esze van. Legalább próbálkozik vmit csinálni, nem ül a seggén és örül a fejének, hogy jujj de szuppii kiskutyák lesznek!!!!!

2012. okt. 25. 20:17
 22/35 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjuk már h gyerek...Ahhoz gyerek a mai 14 éves h kutyát neveljen, de a b@szás már megy mindnek....

Ő kutyája, akkor tegyen már érte valamit. Egy törpe snaciról beszélünk, nem 2 méteres kerítés kell neki....

2012. okt. 25. 20:19
 23/35 anonim ***** válasza:
50%
ácsi red, nem minden 14 éves csinálja már ebben a korban... én sem csináltam, hugom is ennyi ő sem csinálja, és még nagyon sok lányt ismerek aki évekkel később kezdte, vagy ennyi idős de még nem hülyült meg... attól hogy a 14 évesek nagy része nem szűz, nem mindegyik ke*l agyba-főbe... és igenis tesz valamit a kutyájáért a kérdező, épp tanácsot próbál kérni mit tegyen, mivel a szülei csesznek a kutyusra... és egy 14 évesnek ne mondd hogy csináljon kerítést.. a kerítéshez anyag kell, fa, de legalább drót, ami pénzben van... nem tartom valószínűnek hogy annyi zsebpénzt kap hogy elkerítse a házat, meg amúgy is, ez nem az ő dolga, az apjának kellene körbe kerítenie... igazán leállíthatnád már magadat hallod, eszméletlen bosszantó vagy..
2012. okt. 25. 20:35
 24/35 anonim ***** válasza:
74%
Nem minden 14 éves gyerek egyforma, Little Red. Ne bántsd már ezt a szerencsétlent. Ha a szülei nem segítik ki anyagilag, akkor nem tehet semmit. Nem tudod hol él, lehet valami kis faluban, pár száz lakossal, és te pampogsz, hogy menjen el diákmunkára. Azt se tudod ki ő, milyen körülmények között él. Gondolkodj már egy kicsit.
2012. okt. 25. 20:37
 25/35 anonim ***** válasza:

Egy szóra álljunk már meg!

Egy kutyát marhára nem a kerítéssel kéne "megfogni" hanem tanítani, fárasztani kell ami pedig egy fityingbe sem kerül. És ha kutyája van igenis vállalja érte a felelősséget.

2012. okt. 25. 20:40
 26/35 anonim ***** válasza:
Ja, csak hiába van a kutya megtanítva arra, hogy nem mehet ki a kerítésen, ha tüzel, akkor a kanok képesek bemászni hozzá. Itt elsősorban anyagi dolgok vannak, nem tanítás meg ilyenek...
2012. okt. 25. 20:42
 27/35 anonim ***** válasza:
20:35 vagyok és 20:40-nek üzenném, hogy énsem azért írtam hogy pénzben van a kerítés, mert azzal kell megfogni, hanem mert Red drága állandóan azt hajtogatja hogy építsen kerítést... tisztában vagyok vele hogy kell kutyát nevelni, nekem is van, kölyök, King Charles Spániel, és semmi probléma nincs vele, meg tudtam nevelni, nem megy ki a kapun, nem akar kimászni a kerítésen (kiférne a rácsok között) szobatiszta, stb stb... gondoltam közlöm, mielőtt én leszek a hülye, hogy szólni mertem hogy 14 évesen nem hiszem hogy anyagilag képes lenne kerítést építeni...
2012. okt. 25. 20:45
 28/35 A kérdező kommentje:

ez mát vicc komolyan mondom..xd

Nem azzal van a baj, hogy nincs pénz keritésre, sőt van kerités de a kertbe vezető kapu nyitva van mert épitenek oda, szóval ha az nyitva van és a kutya szabadon van az udvaron, kimehet. Most aztán gondolom jönnek a kérdések, hogy MIÉRT VAN KINT A KUTYA ILYENKOR? Azt ne várjátok el, hogy szegény törpe kutyát láncra kössem, vagy berekesszem valahova..

Szüleim meg úgy veszik kb: Á lesznek kiskutyák, jólvan, majd kaját adunk neki stb.. hopá elcsapta az autó az egyik kiskutyát? Majd kitalálunk valami iszonyú baromságot a kislányunknak, hogy neki ne fájjon. DE nem vagyok hülye, tudom a tényeket, és a dolgokat, hogy szegény kiskutya nem randira ment vagy bármi hasonló, amivel majd etetni szeretnének a szüleim, mert volt rá példa!

Lehet hogy a szüleim nyominak néznek, épp ezért kell helyettük is megoldást találnom, azért vagyok itt ha nem tűnt volna fel EGYESEKNEK.

Magamról meg annyit, hogy nem hiszem, hogy szerencsétlen, idegbeteg little red jobban ismerne engem, mint én magam.

2012. okt. 25. 20:57
 29/35 anonim ***** válasza:
Én még mindig a felelősségnél tartok. Egy 14 éves bőven felfoghatja már hogy ha nincs rendes kerítés akkor szépen a tüzelés alatt vagy a lakásba vagy a garázsba be kell zárni. Meg lehet ezt oldani nekem ne mondja senki hogy csak a kerítés a gond meg hogy nincs pénz rá. Teszem hozzá hogy ha a kerítést nem hajlandóak a szülők megcsináltatni( mert ugye nehogy szegény kislányt terheljük) akkor milyen körülményei lehetnek a kutyának.. Kutyát nem kötelező tartani de aki tart az tartsa tisztességesen. Ez főképp a szülők hibája.
2012. okt. 25. 20:57
 30/35 anonim ***** válasza:
Akkor a pénzes rész kilőve de azt még mindig tartom hogy felelős gazdi tüzelés alatt fokozottan vigyáz a kutyájára. Nem láncra kell kötni hanem amíg nem tudsz rá vigyázni bezárni valahova.
2012. okt. 25. 21:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!