Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért eszi meg jobban a...

Miért eszi meg jobban a “senior”tápot?

Figyelt kérdés
Most 4 hónapos a kiskutyánk. Mikor hozzánk került junior tápot vettünk neki értelemszerűen. Mikor már fogyóban volt elmentünk venni neki még tápot. Figyelmetlen voltam, így seniort vettem véletlenül és megőrült érte, kaparta a szekrényt, mert repetázni akart. Miután elfogyott a senior, újra a neki való tápot vettük, de finnyázik rajta. Ma ki is hányta…Nem sokat, talán 2-3cm átmérőjű lehetett. Illetve, a neki való táptól más időben kezdett el kakilni is. Egyből beszéltem az orvossal és elakartam vinni de azt mondta, hogy emiatt nem kell, csak akkor ha továbbra is hány, mert akkor más a probléma. Azt javasolta, hogy vegyek még egy seniort és keverjem össze a kettőt, majd fokozatosan egyre kevesebbet adjak belőle és többet a juniorból. Így tettem és végül megette az egészet. A kakija most délután már a megszokott időben volt és nem hányt ki semmit. Amúgy a közérzete jó volt végig, ugrált és futkozott :)

ma 19:44
 1/5 anonim ***** válasza:
A senior tápok kevesebb kalóriát tartalmaznak, mert az idős kutyáknak csökken az energiaszükséglete. A bélrendszerük is lassul, ezért könnyen emészthető összetevőkből állnak ezek a tápok. Ezért változott a kaki idő. Egy kölyökkutya pörög, ereje teljében van és mondhatni bármit megemészt. Teljesen más életszakasz, más igények. Azért repetázna belőle, mert nem lakik vele jól, jóval kevesebb benne a kalória, mint egy junior tápban. Hányás meg lehet a hirtelen tápváltástól. Kölyöknél mindig fokozatosan kell váltani, eleinte keverve a tápokat.
ma 20:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Haha pedig annyi tápot raktunk a seniorból neki, hogy azon csodálkoztunk hogyan fér benne el annyi kaja… pici kutyus, igazi szobacirkáló :D Mikor a seniort kapta, voltunk orvosnál vele (chip miatt) és mondta, hogy elég jó súlyban van és vigyázzunk a kajával. De persze értem amit írsz! :) Pedig olyan szépen beállt neki a kaki, hogy itthon már be sem kakilt. Mióta a “régi-újat” kapja pár napja azóta be-be csúszott neki.
ma 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Gyomor- és bélcsavarodás lehet a vége, ha sokat kap enni egyszerre. Nem játék és nem is egészséges, ugyanúgy az elhízás sem. Minden tápon van ajánlott etetési táblázat. Mérd a kajaadagját. 4 hónapos kutyának a napi adagot 3 részre elosztva kellene kapnia. Ha már az orvos is jelezte, tényleg oda kéne figyelni mennyit kap enni.
ma 20:59
 4/5 A kérdező kommentje:
#2 Nem mondta az orvos, hogy túlsúlyos amúgy. Azért hívta fel rá a figyelmünk, mert neki is jeleztem, hogy folyamatosan repetázna és a jutifalatból is bármennyit megtudna enni, hogy pici kutyáknál jobban oda kell figyelni, mert a kis csontjait, izületeit megterheli ha túletetem. Az “elég jó súlyt” úgy értettem, hogy nem alultáplált, hanem korának megfelelő (elég jó) súllyal rendelkezik. Konyhamérleggel mérem ki neki az adagjait mindig a leírtak szerint :) Sajnos a tápos dolgot nagyon elbénáztam, hülye voltam és nem figyeltem eléggé melyiket veszem le a polcról. Viszont az orvos megnyugtatott, hogy baja ettől nem lesz és mi a teendőm a bénázásom után. :) Köszi a választ neked is! :D
ma 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert nyilván jobban ízlik neki....
ma 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!