A ti kutyátok mennyit vakarózik? Mennyi a normális vakarózás egy nap?
Nem tudom eldönteni, hogy sokat vakarózik e kutyám (tehát orvoshoz kellene e menni vele) vagy pont normális. Ha alvás után felébred (a nap bármely szakában) akkor mindig megvakarja a füleit egyenként ugye a hátsó lábaival. Ha játszom vele, akkor játék közben is elég gyakran tart "szünetet", hogy vakarózhasson kicsit, ilyenkor is általában a fülét vakarja, de van hogy a hátsó fertálya felé kapdossa a fejét (csak ő nem éri el) és utána a szemembe néz, hogy én vakarjam meg neki, gondolom. A fenekét vagy a hasát vagy az intim területeket, ezeket ilyenkor mind megvakarom, mert ugye nem vagyok gondolatolvasó, nem tudom, hol viszket neki. (kicsit "nyomorék" a kutya, egyáltalán nem éri el ezeket a területeket, én szoktam neki letisztogatni nedves vattakoronggal, amit egyébként a normális kutyák maguknak szoktak gondolom napjában többször is.)
És akkor még szokta vakarászni a fogával a lábait (lábujjait), inkább a hátsókat, de néha a mellső lábait is, ezt is naponta legalább 5-6-szor, de lehet, hogy sokkal többet, csak ugye nem vagyok vele non-stop.
(séta közben is meg-meg áll menet közben, hogy vakarózzon)
Akkor ez normális? Mert hát szőrös állat, nyilván csiklandozzák a szőrszálak...stb Egyébként hosszú szőrű fajta. Vagy ez esetleg allergia lehet? Nálatok mennyi a napi vakarózási "adag"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!