Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 éve örököltem egy staffit,...

3 éve örököltem egy staffit, most eltatjuk. Mi mást tehetnénk?

Figyelt kérdés

6 hónaposan örököltem meg, mert az akkori gázdája rájött, hogy nem egy porcelán kutyát vett, hanem egy érző hús vér állatot... mindegy.

Kicsinek is szörnyen agressziv volt, emberre állatra támadott, széttépte a szőnyeget. 3 oviból tiltottak ki, mert súlyosan megsebezte a csoporttársait és egy gazdit is megmart.

A kutya suliban elértünk némi váltózást, némi engedelmességet, de soha nem lehet szabadon engedni, mert támad mindenre ami él és mozog.

Szájkosárral, fojtóval, pattanásig feszült idegekkel sétál. Olyan mintha minden percben kitörni készülne.

Most nyáron nyaralni voltunk, őt meg kutyapanzióba vittük, mert ember nem volt aki vigyázott volna rá.

A panzióban mindent cafatokra tépett, még a rácsot elkezdte rágni, aminek hála felszakadt az ínye, kitört két foga.

A kisgyerekeket szívből utálja, egyszer kitépte magát apu kezéből és ráugrott egy az anyukájával sétáló kislányra... szerencse, hogy szájkosár volt rajta, de így is össze karmolta a gyereket.

Feljelentettek már minket, kaptunk pénzbírságot.

Rendőr nagybátyám beszervezett minket egy rendőrkutya kiképző tanfolyamra, de ott sem tudtunk maradni, mert engem állandóan cibált, morgott, hörgött.

Voltunk egyéni tanfolyamon, sőt kutyapszihológusnál, de több pénzt nem tudunk rááldózni.

A barátaink elmaradtak, a szomszédaink félnek.

Éjszaka szabadon van az udvaron, de dühében, vagy unalmában mindig tönkre tesz valamit.

Rám úgy ahogy hallgat, de a család többi tagját támadja. Így amíg én nem vagyok otthon, ő el van zárva.

De már beleuntam abba, hogy mindig rettegek, hogy mikor kit fog bántani legközelebb.

Másfél évig dolgoztunk össze a fajtamentőkkel, hogy legalább egy olyan kuty legyen belőle aki valami telepen örző védőként dolgozhatna . De nem jártunk sikerrel.

Megharapta a trénerét.

De látszik rajta, hogy 20e ftos "fajtatiszta" amstaff. Éljenek a szaporitók... miattuk kell most meghaljon.

2012. okt. 2. 15:42
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, érthető. Az meg külön jó, hogy nem adod tovább, ilyen múlttal valószínűleg tényleg nem olyan ember jelentkezne érte, aki helyre akarja hozni, sőt...
2012. okt. 2. 18:47
 32/47 anthonyahopkins ***** válasza:
0%
akumi! Általában egyet értek veled, de most azonban nem. Nem biztos, hogy egy lelketlen kutyaharcoltató érdeklődne felőle. A kutyát pedig az új gazdájánál is meg lehet látogatni (bár már eldőlt a sorsa), és ha rossz környezetben van, visszakövetelni. Persze ehhez papírokat kell írogatni az új gazdával, de megoldható lenne.
2012. okt. 2. 18:52
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, de hogyan állapítod meg? Még a fajtamentők sem vállalkoznak erre, ezért adnak ki ilyen típusú kutyákat kizárólag ivartalanítva.

Ha meg eltűnik a csávó, megad neked egy fals címet, még el is viszed a kutyát, de két nap múlva már azt sem tudják, hogy kicsoda, akkor cseszheted az ellenőrizgetést. Sajnos ez komolyabb üzlet annál, minthogy ilyen egyszerűen ki lehetne cselezni őket. Ha nem hiszed, kérdezd a fajtamentőket, biztos vannak sztorijaik.

2012. okt. 2. 19:00
 34/47 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Megértem és elfogadom a döntésedet, nem lehet könnyű Nektek most :(

Továbbadni szerintem sem tanácsos, csak sodródna össze-vissza, ki tudja, mi történne vele...

Csepelen melyik oviban voltatok? A temetőhöz közeli, Rózsa utcai suliban, vagy a Gubacsi hídnál lévő Alfa suliban?

2012. okt. 2. 19:42
 35/47 anonim ***** válasza:
100%
Habár én nehezen mondok le egy kutya életéről is, de szerintem jól döntöttél, ne emészd magad :( Nagyon sajnálom, téged is és a kutyát is, egyikőtöknek se lehetett könnyű. ÉS te tényleg megtettél érte mindent, amit lehet.
2012. okt. 2. 20:34
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom.

Ebben a helyzetben szerintem jól döntöttél. Nektek is és Neki is jobb lesz így...

2012. okt. 2. 21:57
 37/47 A kérdező kommentje:
Nem bírok aludni bacca meg. Csak számolgatom a perceket, hogy mikor jön a doki...
2012. okt. 3. 01:27
 38/47 anthonyahopkins ***** válasza:
100%
:-(
2012. okt. 3. 01:38
 39/47 anonim ***** válasza:
Jaj, nagyon sajnállak titeket. :( Azért akár milyen is az a kutya, a szívedhez nőtt és szereted. Sajnálom.
2012. okt. 3. 08:12
 40/47 anonim ***** válasza:
Szegény :(
2012. okt. 3. 08:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!