Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 éve örököltem egy staffit,...

3 éve örököltem egy staffit, most eltatjuk. Mi mást tehetnénk?

Figyelt kérdés

6 hónaposan örököltem meg, mert az akkori gázdája rájött, hogy nem egy porcelán kutyát vett, hanem egy érző hús vér állatot... mindegy.

Kicsinek is szörnyen agressziv volt, emberre állatra támadott, széttépte a szőnyeget. 3 oviból tiltottak ki, mert súlyosan megsebezte a csoporttársait és egy gazdit is megmart.

A kutya suliban elértünk némi váltózást, némi engedelmességet, de soha nem lehet szabadon engedni, mert támad mindenre ami él és mozog.

Szájkosárral, fojtóval, pattanásig feszült idegekkel sétál. Olyan mintha minden percben kitörni készülne.

Most nyáron nyaralni voltunk, őt meg kutyapanzióba vittük, mert ember nem volt aki vigyázott volna rá.

A panzióban mindent cafatokra tépett, még a rácsot elkezdte rágni, aminek hála felszakadt az ínye, kitört két foga.

A kisgyerekeket szívből utálja, egyszer kitépte magát apu kezéből és ráugrott egy az anyukájával sétáló kislányra... szerencse, hogy szájkosár volt rajta, de így is össze karmolta a gyereket.

Feljelentettek már minket, kaptunk pénzbírságot.

Rendőr nagybátyám beszervezett minket egy rendőrkutya kiképző tanfolyamra, de ott sem tudtunk maradni, mert engem állandóan cibált, morgott, hörgött.

Voltunk egyéni tanfolyamon, sőt kutyapszihológusnál, de több pénzt nem tudunk rááldózni.

A barátaink elmaradtak, a szomszédaink félnek.

Éjszaka szabadon van az udvaron, de dühében, vagy unalmában mindig tönkre tesz valamit.

Rám úgy ahogy hallgat, de a család többi tagját támadja. Így amíg én nem vagyok otthon, ő el van zárva.

De már beleuntam abba, hogy mindig rettegek, hogy mikor kit fog bántani legközelebb.

Másfél évig dolgoztunk össze a fajtamentőkkel, hogy legalább egy olyan kuty legyen belőle aki valami telepen örző védőként dolgozhatna . De nem jártunk sikerrel.

Megharapta a trénerét.

De látszik rajta, hogy 20e ftos "fajtatiszta" amstaff. Éljenek a szaporitók... miattuk kell most meghaljon.

2012. okt. 2. 15:42
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
A kert nem elég. Ingerekre van szüksége, munkára, dologra, és arra, hogy magabiztosan a falkátok legeslegalján érezze magát. Sajnos sok szakember még a régi, klasszikus stílusban dolgozik, és csak a tüneteket próbálja kezelni, az okokat nem. Ezen kell változtatnotok sürgősen, nagyon hatékony módszerek vannak rá, de ha ilyen a kutya, akkor szakemberrel dolgozzatok mindenképpen, ne egyedül.
2012. okt. 2. 15:59
 12/47 anonim válasza:

Hány éves vagy?

Nő?Férfi?

13/47 anonim ***** válasza:
75%
Na, akkor mégsem ajánlom a Cerberost. Passz...Valami nem stimmel itt. Nem feltétlen a te hibád. Valami még régen romlott el, talán a régi gazdinál.
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

Vagy alapvetően egy olyan kutya akinek meg sem lett volna szabad születnie mert olyanok a felmenői, ideggyengék, agresszívak stb.... ez a viselkedés simán lehet az elcseszett "tenyésztés" eredménye.

Nem lehet minden kutyát megmenteni, akit "megéri" - ez a kutya sosem lesz 100as, sosem lehet elengedni nyugodt szívvel. Én is elaltattatnám. Ne szégyelld magad miatta, hisz mindent megpróbáltál. Mindenkin nem lehet segíteni. Annak meg nincs értelme h egy újabb kutyatámadásos hír legyen a tv-ben vagy h még tovább süllyedjen ennek a fajtának a hírneve.

2012. okt. 2. 16:00
 15/47 anonim ***** válasza:
És mit mondtak a Cerberosnál, hogy miért nincs eredmény? Ők nem szokták csak úgy széttárni a karjukat, hogy bocs, menthetetlen, hacsak nem idegrendszeri problémás a kutya...
2012. okt. 2. 16:00
 16/47 Golan Trevize ***** válasza:
26%
Ennek a kutyának egy kőkemény falkavezérre lenne szüksége, akkor rögtön visszafogná magát.
2012. okt. 2. 16:01
 17/47 A kérdező kommentje:

6 hónapos koráig nem tudom mit csináltak vele. Csak azt tudom, hogy olyan cuki muki volt és ráadásul tökre olcsón megkaphatták a "tenyésztőtől".

Mikor hozzánk került már hülye volt :(

Idegileg olyan instabil, mint egy csivava.

2012. okt. 2. 16:01
 18/47 anonim ***** válasza:
84%
Tuti, hogy fejben nem stimmel valami szegénynek. :( De te legalább megtettél minden tőled telhetőt.
2012. okt. 2. 16:02
 19/47 A kérdező kommentje:

Cerbinél is azt mondták, hogy a beltenyészet egy remek példája.

Én igazán mindent megtettem érte, vittem kutyák közé, de már a fajtáját tartók is félnek tőlunk, vannak még kutyáink nekünk is, azokat úgy ahogy elviseli, de ha közel mennek hozzá, akkor támad.

Kénytelenk vagyunk kettecskén sétálni, sem kutya sem ember nem jön a közelünkbe, félnek tőlünk.

23 vagyok, lány.

2012. okt. 2. 16:08
 20/47 anonim ***** válasza:
100%
Állatorvos mit mondott rá? Megállapította esetleg vki "hivatalosan" is, hogy ideggyenge? Bár ebből, amit leírtál, tényleg nem marad más, csak ez. Ha igen, (fáj kimondani, leírni), de talán az ő esetében tényleg az altatás a megoldás. Neki sem jó így élni, nektek sem és ki tudja a környzetetetekben mikor okoz valakinek, akár egy kisgyereknek, végzetes sérülést.
2012. okt. 2. 16:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!