Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 éve örököltem egy staffit,...

3 éve örököltem egy staffit, most eltatjuk. Mi mást tehetnénk?

Figyelt kérdés

6 hónaposan örököltem meg, mert az akkori gázdája rájött, hogy nem egy porcelán kutyát vett, hanem egy érző hús vér állatot... mindegy.

Kicsinek is szörnyen agressziv volt, emberre állatra támadott, széttépte a szőnyeget. 3 oviból tiltottak ki, mert súlyosan megsebezte a csoporttársait és egy gazdit is megmart.

A kutya suliban elértünk némi váltózást, némi engedelmességet, de soha nem lehet szabadon engedni, mert támad mindenre ami él és mozog.

Szájkosárral, fojtóval, pattanásig feszült idegekkel sétál. Olyan mintha minden percben kitörni készülne.

Most nyáron nyaralni voltunk, őt meg kutyapanzióba vittük, mert ember nem volt aki vigyázott volna rá.

A panzióban mindent cafatokra tépett, még a rácsot elkezdte rágni, aminek hála felszakadt az ínye, kitört két foga.

A kisgyerekeket szívből utálja, egyszer kitépte magát apu kezéből és ráugrott egy az anyukájával sétáló kislányra... szerencse, hogy szájkosár volt rajta, de így is össze karmolta a gyereket.

Feljelentettek már minket, kaptunk pénzbírságot.

Rendőr nagybátyám beszervezett minket egy rendőrkutya kiképző tanfolyamra, de ott sem tudtunk maradni, mert engem állandóan cibált, morgott, hörgött.

Voltunk egyéni tanfolyamon, sőt kutyapszihológusnál, de több pénzt nem tudunk rááldózni.

A barátaink elmaradtak, a szomszédaink félnek.

Éjszaka szabadon van az udvaron, de dühében, vagy unalmában mindig tönkre tesz valamit.

Rám úgy ahogy hallgat, de a család többi tagját támadja. Így amíg én nem vagyok otthon, ő el van zárva.

De már beleuntam abba, hogy mindig rettegek, hogy mikor kit fog bántani legközelebb.

Másfél évig dolgoztunk össze a fajtamentőkkel, hogy legalább egy olyan kuty legyen belőle aki valami telepen örző védőként dolgozhatna . De nem jártunk sikerrel.

Megharapta a trénerét.

De látszik rajta, hogy 20e ftos "fajtatiszta" amstaff. Éljenek a szaporitók... miattuk kell most meghaljon.

2012. okt. 2. 15:42
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
Íme az emberi felelőtlenség és nemtörődömség mégy egy élő példája. Sajnálom a kutyát és téged is, hogy ezen mind keresztül kellett menned, eredménytelenül. De a lelkiismereted nyugodt lehet, nem a te hibád, hogy idáig fajultak a dolgok.
2012. okt. 2. 16:16
 22/47 anonim ***** válasza:
23%
Vagy cerberos vagy vannak olyan kiképzők (gondolom most is vannak, mert régebben én is ismertem 2 ilyen embert), akik ha nagyon problémás a kutya, akkor maguknál szokták tartani egy ideig, így intenzívebben tudtak egy kutyára koncentrálni, velük meg is lehetett beszélni, hogy most csak ennyi pénzed van és majd havonta vagy ahogy neked jó letörlesztgeted neki. De náluk sem úgy volt, hogy utána meg odaadták a kutyát azt csinálj vele, amit akarsz, hanem amikor már elfogadhatóban viselkedett a kutya, akkor bevonták a gazdát is, hogy tudd hogy reagálj le bizonyos helyzeteket. Sajnos most nem tudok neked ilyen embert ajánlani, de biztos vannak.
2012. okt. 2. 16:16
 23/47 anonim ***** válasza:
71%

A Cerbi kártyát már ellőtte a kérdező, olvasni kéne....

Viszont ha már Pistiék is lemondanak róla, akkor az a kutya tényleg nem javítható. Ők a legjobbak ebben az egész országban, náluk jobb rehabos nincs.

2012. okt. 2. 16:19
 24/47 anonim ***** válasza:
100%
Igen írta a cerbit, de én előbb elkezdtem írni a választ, csak ki kellett mennem és nem léptem vissza megnézni hátha írt valaki valamit, de egyértelmű, hogy akkor a cerberos tárgytalan.
2012. okt. 2. 16:26
 25/47 A kérdező kommentje:

Én is sajnálom, de ez nem élet sem neki, sem nekünk.

A 7 fős kutyafalkával nyugodt szívvel el tudok menni sétálni, mindegyik megbízható, behívható...

Köszönöm a sok eggyüttérzést, megértést.

Ma még megkapja az uccsó sétáját és holnap reggel jön a doki... a hideg kiráz, elszorul a szívem, pedig néha nagyon gyűlöltem, de mindig lecsititottam a haragom, hogy nem ő a hibás, hanem az aki szaporitotta.

2012. okt. 2. 16:36
 26/47 anonim ***** válasza:
7%
Ha még akarsz egy esélyt neki, akkor vidd el TÜKÖRISKOLA TERÁPIÁS FOGLALKOZÁSRA! Keresd meg őket telefonon! Nem igaz, hogy Ők sem tudnak segíteni!!! Vagy tudod mit, Korom Gábor közelebb van, mint Cesar Milan!
2012. okt. 2. 16:36
 27/47 Szilvi & Argos ***** válasza:
31%

Megkérdezhetem, hogy melyik kutyaiskolákban jártatok oviba és tanfolyamra, ahonnan eltanácsoltak Titeket?

És a Cerbiben mivel próbálkoztak?

Szerintem is adjatok még egy utolsó utáni esélyt ne csak a kutyának, hanem Magatoknak is!

Népszigeti kutyasuli pl

2012. okt. 2. 16:38
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor sajnos tényleg nem sokat tudsz tenni, bár valószínűleg lehetne azért biztonságosan tartani. Így, hogy tudod, hogy kiszámíthatatlan, szájkosárban kell csak emberek közé engedni és kész, meg rengeteget fárasztani minden téren - a Cerbisek gondolom alaposan kioktattak ebből. De ez már ugye a te döntésed, te látod, hogy lehetne-e ebből bármiféle együttélés, meg hogy a kutya érezhetné-e magát egyáltalán jól, mert azért, hogy pattanásig feszült idegekkel élje le az életét és egyszer tényleg megkattanjon a stressztől, semmi értelme tartani.
2012. okt. 2. 16:38
 29/47 anonim ***** válasza:
94%
De most komolyan itt mindenki miért egy ilyen kutyát akar megmenteni, aki egy instabilitása miatt többet árthat a kutyásoknak, staff tartóknak és magának a fajtának, mint kevesen. El kell fogadni h vannak menthetetlen esetek. És azok kb itt kezdődnek...
2012. okt. 2. 17:13
 30/47 A kérdező kommentje:

Oviban a MKOSE kutyasuliban voltunk, aztán egy méregdrága budai oviban a Normafa környékén, már nem tudom a nevét, a harmadik meg egy csepeli ovi volt. De nem számitott, mert mindenhol harapott, szal neki mindegy volt, hogy mennyibe került.

Suliban a XXII kerben voltunk, ott elértük az ül, marad, fekszik és laza pórázos sétát.

Itt megfeneklettünk, így a nagybátyám beszervezett a rendőrség tanfolyamára. Itt is lett némi siker, de nem sok.

Aztán jött a fajtamentés+cerbi.

Nem, én már elengedtem, rémes 3 év volt ez. Több pénzt nem áldozhatunk rá, így is több százezerben vannak a gyógyszerek, terápiák, tanfolyamok, kiképzések, feljelentések.

Senkinek nem kívánok ilyen kutyát, ilyen élmények meg főleg nem.

Neki már meg van helye a Nagy Égi Kutyaólban.

Muszáj keménynek lenni és kőszivűnek, mert az nem járja, hogy terrorban van a család, mikor én nem vagyok ott, és én is félhetek, mert látom, hogy mennyire sunyin néz.

Jelentkeztek rá páran, hogy elviszik, de én oda nem adom civileknek. Mi van ha teljesen bekattan és megöl valakit? Vagy ha harcoltatni fogják?

Senki olyn nem jelentkezett aki azt mondta volna, hogy majd ő kikupálja, egyetlen egy tréner sem ajálta magát, hogy befogadja.

Szerettük volna, ha boldog kiegyensúlyozott kutyusként élhet de sajnos ez kivitelezhetetlen.

Ha választani kell a környezetem, a csaladám és a saját nyugalmam meg ő közötte, akkor sajnos önző leszek és a öbbség igényét nézem.

2012. okt. 2. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!