Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Na akkor ez most, hogy is...

Na akkor ez most, hogy is van? Felvilágosítanátok? (többi lent. )

Figyelt kérdés

Szóval lenne egy kérdésem: Póráz, szájkosár együttesen kötelező? Vagy elég csak az egyik? Mondjuk ha van szájkosár akkor nem kell póráz? Ha van póráz nem kell szájkosár? A törvény mit ír elő?

2 éves golden retrieverem van. Nem sokan van pórázon mert nagyon szépen tud láb mellett sétálni de azért póráz mindig van nálam! Egyszer kétszer már szóltak be, hogy tegyek a kutyára szájkosarat... :D Beszélgettem többi kutyással és valaki azt mondta, hogy kötelező mind a kettő törvényileg, valaki azt mondja, hogy csak a póráz kötelező de valaki azt mondja, hogy mindegy hogy melyik csak az egyik legyen rajta vagy póráz vagy szájkosár! Szóval akkor ez hogy is van? Ha pl. póráz nélkül van a kutyám de van rajta szájkosár akkor a közterületes sem magyarázhat?

2012. szept. 26. 18:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mondom, hogy külterületre nincs ilyen szabály! Ha szerinted van, akkor légyszíves a pontos jogszabályt belinkelni, mert így hiteltelen az állításod. Van vadászati törvény, van a védett területekről törvény, ezekben korlátozzák egyes területeken a kutya szabadon engedését, de olyat mutass nekem, mint a fenti, ahol a "Belterület közterületén ..." helyett általánosságban az szerepel, hogy "Külterület közterületén..." Nincs ilyen.
2012. szept. 26. 20:43
 12/19 anonim ***** válasza:
nem tudok jogszabályt, mert nem régóta lakom itt. a mezőőr figyelmeztetett, és hivta fel rá a figyelmem. gondolom ő csak tudja.
2012. szept. 26. 20:53
 13/19 anonim ***** válasza:
Ne gondold! Én a múltkor egy rendőrrel álltam le vitatkozni, az se tudta. Kötöszködni azt tudnak!
2012. szept. 26. 21:11
 14/19 anonim ***** válasza:

Itt a teljes törvény. Érdemes átolvasni.

[link]

2012. szept. 26. 23:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Póráz mindenhol kötelező minden kutyára, nem csoda, hogy szólnak, kösd meg szépen, a szájkosarat a helyi rendeletben kell megnézni.
2012. szept. 27. 00:21
 16/19 anonim ***** válasza:

# 15

Miért nem olvasod végig a korábbi válaszokat, mielőtt megint elkezded terjeszteni a tévinformációkat?!

2012. szept. 27. 06:43
 17/19 anonim ***** válasza:

# 12

A mezőőrről még az jutott eszembe, hogy a városon kívüli üres pusztaság nem feltétlenül külterületi közterület. Lehet szántó, legelő, akármi ami esetleg cég vagy magán tulajdonban van és akkor simán elzavarhatnak.

2012. szept. 27. 06:47
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem is tudom, miért kell egyáltalán törvény irja (gondolom csakis a gyengébekk kedvéért), de az már egy minimális jóérzés és tisztelet, hogy közterületen nem sétáltatunk kutyát póráz nélkül. Nem tudhatod ki fél betegesen a kutyáktól, ki eseteleg szivbeteg, nem ismeri a kutyákat és egy szimpla barátságos közeledéstől rosszul lesz stb... Az én kutyám kölyök kutya de már igy is sokan még kikerülnek és megkérdik, hogy harap, pedig max a nyálában fürösztené meg őket örömében. Soha nem tudod ki, hogy reagálja le a kutyádat és a kellemetlenségek elkerüléséért jobb ha pórázon sétáltatod.
2012. szept. 27. 09:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Az enyémek póráz nélkül sétálnak a környékünkön is meg amúgy is (pl. most voltunk normafánál ott ki is van írva hogy lehet póráz nélkül) Szóval a környéken már mindenki ismer kb.. engem is meg a kutyákat is tudják hogy ha kis kutya jön megfogom.. vagy ha szembe jön valaki és útba lenne akkor lábhoz hívom.. magától nem megy oda senkihez.. Aki meg betegesen fél a kutyáktól az fél a pórázon lévő kutyáktól is.. Szájkosár miatt már nekem is szóltak.. az érdekes "beszélgetés" lett :D
2012. szept. 27. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!