Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért odavizel a kutya lakásba...

Miért odavizel a kutya lakásban ahol éppen eszébe jut? Bővebben lent

Figyelt kérdés

A kutyus kicsi még 3 hónapos. Nagyon sokat vagyunk lent sétálni reggel amikor megmozdul szaladunk le vele utána 3 órán belül újra és újra ez így megy egészen estig.

Délután van a nagy játszás 4kor.

Lent elvégzi a dolgát,van,hogy 1 óra alatt egyszer pisil.

De a nagydolgát azonnal ahogyan leérünk. Probléma csupán az,hogy fogalmam sincs ,hogyan lehetne leszoktatni arról,ha hazaérünk és iszik,ne az legyen az első,hogy a tál mellé leguggol és pisil,ivás közben.

Újságlap van lent oda is szokott menni.

2012. szept. 25. 08:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

A többiek már leírtak mindent.

Én annyit tennék hozzá, hogy hívj ki házhoz egy kiképzőt, mert úgy látom az alapvető dolgokat (úgy, mint büntetés stb.) nem mondta el senki, nem jártál utána, vagy ha igen, téves infókat szereztél! Szükség lenne rá, hogy valaki elmagyarázza neked az alapokat!

2012. szept. 25. 09:47
 12/24 A kérdező kommentje:
Érdekes,hogy a kérdésemre nem kapok kielégítő választ és úgy veszem észre ,kötözködésre megy a dolog. Miért kell többször leírni valamit?
2012. szept. 25. 09:50
 13/24 anonim ***** válasza:
69%

Egyáltalán nem kötözködni akarok, csak jót akartam.

Egyébként evés-ivás-alvás-játék után a kiskutyák szinte mindig pisilnek. Hiába viszed le 1 v 2 órára, ha utána feljöttök és inni fog, látod te is, hogy pisil. Erre csak az a megoldás, hogy miután ivott, fogod magad és megint lementek.

2012. szept. 25. 09:54
 14/24 Advocatus Diaboli ***** válasza:
100%
Arra gondolnak, hogyha ezt csinálod egy ideig, akkor ivás után rögtön valószínűleg odamegy az ajtóhoz, hogy pisilnie kell.
2012. szept. 25. 09:55
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :-)
2012. szept. 25. 09:59
 16/24 Hovarju ***** válasza:
100%
Vigyél magaddal vizet a sétához. És a haza mentel előtt itasd meg. Akkor lennt fog pisili és mehet a dicséret.
2012. szept. 25. 10:08
 17/24 anonim ***** válasza:
8%

Nézd, ne legyél elkeseredve mert majd idővel változni fog. Ő még szinte "kisbaba" és nem tudja hogy rosszat csinál.

Az én kutyusom már 3és fél éves, de tisztán emlékszem arra amikor még kicsi volt.

Kutyapelust vettünk neki amit először belenyomtunk neki a pisijébe és a lakás egy bizonyos pontjára letettük hogy ezután ha nagyon kell neki akkor majd arra pisiljen...

Ugyanis ezt ajánlotta az állatorvosunk is.

Aha.. csak ő nem akart úgy viselkedni ahogy a nagy könyvben meg van írva. :-)

Mindenhova odapisilt ahova épp kedve tartotta. Szinte egész nap sikáltam a szőnyegeket. Leszidtam mindig és nem lett lelkibeteg tőle. És kábeleket is mindig hagyott szanaszét a lakásban...

A kutyapelushoz vettünk "helyhez szoktató cseppet" amit egy nagyon okos eladó ajánlott.

Szerinted mit értünk el vele?

Annyit, hogy míg mi nem voltunk itthon addig a kutyapeluson kirágta teljes egészében az részt ahova csepegtettünk, magyarul lyukasra rágta..

Később már próbált volna rápisilni a pelusra, de nem jött össze. Oké hogy az első két lábával nagy elánnal ráállt a pelusra, de mivel a kukaca nem volt a peluson így az egész pisi szépen befolyt a pelus alá és ugyanúgy takaríthattam. Persze nem szidtam meg ezért.

Szerintem vegyél te is pelust és tedd a tálkája mellé, ha már mindenáron oda akar pisilni.

Nekünk fél éves korára lett egy csapásra szobatiszta. Addig azt hittem megőrülök és el voltam keseredve hogy nekünk sosem sikerül. De láss csodát, sikerült! Míg kicsi volt sűrűn vittem le. Aztán kezdtem vele beállni egy rendszerre, akkor napi 5-ször mentünk le de mindig ugyanabban az időben.

Ma már napi 3-szor megyünk le.

2012. szept. 25. 10:23
 18/24 anonim ***** válasza:
72%

Ha vkinek beválik a kutyapelenka, még úgy vagyok vele, hogy félig-meddig megértem, ha ajánlgatja - bár a véleményem továbbra is az, hogy hülyeség.

De ha még be se vált vkinek és úgy ajánlgatja, na ezt aztán végképp nem értem.

Kérdező! Ne rakj le neki pelenkát, csak összezavarnád vele!

2012. szept. 25. 10:40
 19/24 anonim ***** válasza:
80%

Most került hozzám egy két éves kutya, akit csak ritkán engedtek ki a házból, és mindig volt előtte pelenka. Hozzászokott, hogy akkor végzi el a dolgát, amikor épp rájön. Van, hogy elviszem sétálni, és csak idétlenkedik, amikor meg hazaérünk bepisil. Én nem ajánlom a pelenkát. Ezt esetleg úgy tudom elképzelni, ha váratlan elfoglaltságunk van, és a már szobatiszta kutyust nem tudjuk levinni.

Kérdező, a kutyád három hónapos, türelem, meg fogja tanulni. Fönt ne szidd le, de ha lent csinálja kapjon óriási dicséretet. Én is így csinálom, de enyhén hülyének néznek, hogy ajnározom a felnőtt kutyát a pisi miatt :)

2012. szept. 25. 10:52
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) le tudok menni vele természetesen és türelmes vagyunk vele :) az volt a furcsa,hogy miért pont a tányér mellé pisil illetve miért pont a konyhába .
2012. szept. 25. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!