Miért odavizel a kutya lakásban ahol éppen eszébe jut? Bővebben lent
A kutyus kicsi még 3 hónapos. Nagyon sokat vagyunk lent sétálni reggel amikor megmozdul szaladunk le vele utána 3 órán belül újra és újra ez így megy egészen estig.
Délután van a nagy játszás 4kor.
Lent elvégzi a dolgát,van,hogy 1 óra alatt egyszer pisil.
De a nagydolgát azonnal ahogyan leérünk. Probléma csupán az,hogy fogalmam sincs ,hogyan lehetne leszoktatni arról,ha hazaérünk és iszik,ne az legyen az első,hogy a tál mellé leguggol és pisil,ivás közben.
Újságlap van lent oda is szokott menni.
Én úgy hallottam, hogy a kutya bizonyos helyekre azért pisil kezdetben, mert ösztönből megjelöli azt mint saját "birtokát"
De persze lelehet szoktatni, egy kicsit megvered a fenekét a fenekét újsággal,és az orrát bele kell dugni a vizeletbe.
Nekem így sikerült. Talán mások tudnak jobbat, én ezt hallottam
Köszönöm a válaszod ,a nóziját beletoltam,megráztam a grabancát mint az anyuka kutya szokta , leteremtettem ,szégyenli magát és elballag a helyére.
Van,hogy megvárja ameddig nem figyelek oda és sutyiban pisil be.
Ment a hasznos kéz mindenkinek, második válaszolónak még annyit szeretnék hozzátenni ,hogy sokat vagyunk lent :)
mint írtam már. van,hogy 2 óránként az éjszakát,mint egy baba átalussza. Hiába keltem fel éjjel sétálás szempontjából ő álmos ki szem jön a helyéről.
Soha ne nyomd bele az orrát és soha ne szidd le bepisilés vagy bekakilás miatt!!!!!!!!!!!!!!! Csak azt éred el h azt hiszi majd, pisilni és kakilni nem szabad. Szóval majd szépen elbújik és titkos helyeken csinálja, te csak azt érzed majd h valami iszonyat bűz van.
2 óránként tessék vele lemenni.
Akkor várj, nagyon pici kutya még, sokuk csak fél éves korára vagy még később lesz szobatiszta. És főleg ne szidd le, ne nyomd bele az orrát, mert egyrészt a bizalmát veszíted el, másrészt meg szégyellni fogja, hogy pisilt, és majd a kanapé mögé fog járni csurgatni.
Az újságpapírt meg vedd el előle, mert amíg arra tanítod, hogy otthon is szabad pisilni, addig ne csodálkozz, ha otthon is pisil.
A kutya orrát soha nem szabad belenyomni a vizeletébe/kakijába!
A "szégyenérzet", amit látsz rajta, nem valós, max. azt éred el vele, hogy nem fog merni egyáltalán üríteni.
3 hónapos kutyától még ne várj csodát.
A kutyák ösztönösen tiszta állatok, de még annyira fiatal, hogy nem tudja tartani.
Mi is levittük 3 hónapos korában a miénket 2-3 óránként éjjel is, valamint pluszban akkor, ha látszott rajta, hogy nyugtalan, de még így is előfordultak balesetek (soha nem tettünk le neki újságot, vagy kutyapelenkát, én nem hiszek ezekben).
Pár hónap múlva már jobb lesz a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!