Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül a kutyachip...

Mennyibe kerül a kutyachip 2013. január 1-től?

Figyelt kérdés
Olvastam több helyen meg rádióban is hallottam, hogy rendelet szabályozza, hogy 3500Ft-nál nem lehet több mindennel együtt. Elmentem az állatorvoshoz, akihez szoktam vinni a kutyusom, és ő azt mondta, hogy 4990Ft lesz. Sőt több embertől hallottam, hogy rátesznek még az állatorvosok pár ezret. Ha rendelet szabályozza, hogy 3500Ft-ba kerül, akkor miért drágább majdnem mindenhol?

2012. szept. 25. 07:17
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert sajnos van egy kiskapu. A doki magáért a chip beültetéséért és a regért csak 3500-at kérhet, de ugye a legtöbb doki előtte végigtapogatja, végigvizsgálja a kutyát, és azért annyit kér el, amit nem szégyell. Szóval ha tuti 3500-at akarsz fizetni, akkor úgy kérd h SEMMI MÁST nem akarsz, se előzetes vizsgálatot, se egy simogatást, se semmit, csak a chipelést. Ha arra is azt mondja h több, akkor mondd azt h a telefon a zsebedben veszi a beszélgetést és felnyomod a kamaránál. Hidd el, kedvesebb lesz egyből. Sajnos vannak gerinctelen férgek az élet minden területén, így a kutyadokik között is.
2012. szept. 25. 07:28
 2/26 anonim ***** válasza:
66%

Az állatorvos mondhatja azt is, hogy a chip 3500ft de +1500 ft ért berakja!Azaz 1500ft a kezelési díj!

Menjél be az állatorvoshoz és mond meg neki, hogy hallottad itt és ott, hogy a törvény 3500ft ra határozta meg a chip árát! Kérdezd meg, hogy Önnél is ennyi? Ha azt mondja, hogy nem kérdezd meg, h miért kell még ráfizetned!

2012. szept. 25. 07:36
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Szolnokon a dokimnál 3500ft volt eddig is és azt mondta nem változik....

Érdekes amit itt írtok még nem tapasztaltam ilyet, nekünk a veszettséget is normál áron adja, pedig előtte átvizsgálja a kutyákat (mert ugye csak egészséges kaphatja meg) és nem kér érte felárat....hogy mik vannak....

2012. szept. 25. 08:12
 4/26 anonim ***** válasza:
71%

3500, de mivel az az adatbázis amit "odagondoltak" még nincs kész, így a dokik jelenleg az állatorvosi adatbázisba veszik fel. Ez plusz 1500 Ft körül szokott lenni. Amúgy érdemes ezt a extra összeget kiadni, mert a másik adatbázis (azon kívül, hogy még nem is létezik) nem teljesen tisztázott, hogy kik számára lesz elérhető, ha külföldre viszed a kutyát akkor csak az állatorvosi adatbázist nézik és nem túl valószínű, hogy a két adatbázis között lesz átjárás (adatcsere, stb).

Persze még az is lehet, hogy csoda történik és mindent összehangolnak, megszerveznek január elsejéig, de ebben én nem hiszek.

Szóval a legbiztosabb, ha még mielőtt hozzákezdene a doki megkérdezed, hogy akkor most ez összesen mennyibe fog kerülni.

2012. szept. 25. 08:21
 5/26 anonim ***** válasza:
86%

07:36-os! A berakásért nem kérhet plusz árat, mert a törvény szövege így szól:

"Az eb transzponderrel történő megjelöléséért legfeljebb 3500 Ft összeg kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját."

2012. szept. 25. 08:36
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Az jó, mert akkor egy állatorvos se fogja se beoltani, se ellátni ha beteg...Így kell ezt, megszegni minden szabályt, mert ez megy...De egy kis becsületesség már fájna, ugye?
2012. szept. 25. 08:57
 7/26 anonim ***** válasza:
84%
'Háá' minek a csipp meg a oltás mikó úgyis a láncon van a kutya.'-sokan ezzel érvelnek. Erre azt kérdezném csak, minek a kutya, mikor úgyis láncon van?
2012. szept. 25. 09:03
 8/26 anonim ***** válasza:
11%
szabadon van a blöki egy 1500 négyzetmöteres kertbe..de akkor se kap csipet
2012. szept. 25. 09:07
 9/26 anonim ***** válasza:
33%

3500 + regisztráció + vizsgálati díj, ha felszámolja a doki.

A regisztráció elvileg benne van az árban, de az egy olyan állami rendszerbe történő regisztrációt jelent, ami még nincs készen, tehát a chipeket a már működő petvetdatába regisztrálják, aminek viszont van külön reg. díja.

2012. szept. 25. 09:19
 10/26 anonim ***** válasza:
54%

"Az adatbázisba való regisztrációért e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott díjat kell fizetni, mely díj az adatbázis működtetőjének a bevétele. Az eb transzponderrel történő megjelöléséért legfeljebb 3500 Ft összeg kérhető az állat tartójától, amely magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját."

És valóban, ahogy már többen is jelezték az adatbázis még sehol nincs, így ideiglenesen az állatorvosi adatbázisban rögzítik (+ költség). Ha lesz jan 1-től adatbázis, akkor vagy lesz a két adatbázis közt szinkronizálás vagy nem. Ha nem lesz, akkor az a plusz költség szvsz megéri.

2012. szept. 25. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!