Kutyachip ára, és kötelező-e minden kutyusba tetetni?
Ha már eleve a chip és az évenkénti 2 oltás miatt (ez cakumpakk 15 ezer) húzza a száját anyukád, akkor ne erőltesd. Egy kutyát eltartani sok pénz. Tápot megvenni, havonta rátenni a bolha és kullancs elleni cseppeket már többe került, mint a chip és az oltások. Arról ne is beszéljünk, hogy ha valami történik a kutyával (betegség, baleset) akkor elviszed orvoshoz, és kapásból ott hagysz 5-10 ezer forintot.
Nekem 80 ezer mindig félre van téve, hogyha történne vele valami, akkor legyen mihez nyúlnom, mert beleőrülnék, ha a pénz miatt nem tudnám orvoshoz vinni, miközben látom, hogy baja van.
az árakat nem írom le csak a saját 2 kutyusunk példáját:
1. kaukázusi juhász 3 évesen halt meg mérgezésben. 2 éves volt mikor megmérgezték és 3 éves koráig havonta 30ezer forintot költöttünk a gyógyszereire, hogy élhessen még egy évet. annyira súlyos vese problémákat okozott a mérgezés, hogy a gyógyszerezés nélkül napokon belül meghalt volna.
2. a kaukázusi után német juhászunk volt, 2,5 évesen veleszületett szívrendellenességben halt meg. rá hetente 10-12 ezer forintot költöttünk közel 1 éven át! szintén csak azért, hogy még élhessen 1 évet. nem volt szép látni ahogy a hetente 1-2 levél vízhajtó ellenére nem ment ki belőle szinte semmi víz és csak gyűlt a hasán az utolsó 2 hétben...pont mikor hívtam az állatorvost, hogy altassa inkább el szegényt, hogy ne szenvedjen, sírva jött be anyum az udvarról, hogy meghalt a Mancsi :(
szóval az ilyen eseteket is vedd figyelembe ne csak az oltás, chip, táp stb árakat. lehet vele is történik valami, és mivel anyud már csak az alapoktól húzza a száját valószínűleg úgyse kapná meg a neki járó kezelést, ami viszont csak szenvedés lenne neki és nektek is...
alaposan gondold meg a dolgot, mert egy állat olyan, mint egy gyerek.
"kötelező-e minden kutyusba tetetni?"
Igen minden 4 hónapnál idősebb kutyába kell. Úgy volt, hogy az öreg kutyákba majd nem kell. /8 év felett azt hiszem/ Nos, de kell! Enyém 10 éves, nem tudom hány éve van még hátra, de neki is kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!